• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

28.09.2021

11:50

Brnabić razgovarala sa Olčakom o inovacijama i razvoju!

Tanjug/Vlada Republike Srbije/Slobodan Miljević

Politika

Brnabić razgovarala sa Olčakom o inovacijama i razvoju!

Podeli vest

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić razgovarala je danas sa izvršnim direktorom kompanije Filip Moris Internešnal Jacekom Olčakom o komplementarnim vizijama ekonomskog i opšteg društvenog napretka koje dve strane dele, a koje se zasnivaju na inovacijama, naučno-tehnološkom razvoju i projektima u oblasti biotehnologije, saopštila je Vlada Srbije


Tom prilikom Brnabić je istakla da je kompanija Filip Moris, kao jedan od najvećih izvoznika, značajan partner Vlade Srbije, a da je ono što otvara nove perspektive za saradnju činjenica da ta kompanija radi na istraživanju i razvoju novih naučnih i tehnoloških dostignuća u cilju što brže i efikasnije primene koncepta smanjenja štetnosti u okviru duvanske industrije.


Premijerka je u razgovoru naglasila važnost ulaganja u nauku i inovacije kako bi se osigurao značajan ekonomski rast uz odgovorno i održivo poslovanje.

Kako je rekla, uspešna saradnja Vlade Srbije i kompanije Filip Moris već je počela da se konkretizuje kroz StarTeć, program podrške inovacijama i digitalnoj transformaciji koji ova kompanija finansira.

"Upravo taj program predstavlja primer podrške koji privatni sektor može da pruži naporima Vlade u procesu digitalizacije celokupne privrede", istakla je Brnabić.

Foto: Tanjug/Vlada Republike Srbije/Slobodan Miljević

Govoreći o rezultatima i planovima kompanije Filip Moris u oblasti transformacije duvanske industrije, Olčak je rekao da je opredeljenost Vlade Srbije ka transformaciji zasnovanoj na nauci, istraživanju i razvoju i naprednim tehnološkim rešenjima, razlog njegove posete Srbiji.

"Verujem da slične vizije i planovi mogu doprineti daljem razvoju saradnje, koja je izuzetno bitna imajući u vidu opredeljenost kompanija Filip Moris da svoje poslovanje nastavi da bazira u Srbiji, kao centru regiona jugoistočne Evrope", rekao je Olčak.

Kako se navodi u saopštenju, poseta Olčaka je prva poseta jednog izvršnog direktora kompanije Filip Moris Srbiji.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Marko Vidojković kao najizgledniji kandidat za predsednika Srbije! Otvoreno pismo Ane Brnabić koje morate da pročitate
Politika

Marko Vidojković kao najizgledniji kandidat za predsednika Srbije! Otvoreno pismo Ane Brnabić koje morate da pročitate

Delovalo je da smo taman počeli da pravimo društveni konsenzus (koliko god tiho bilo) da psovanje majke ipak nije u redu, nije pristojno i da ne bi trebalo da bude deo javnog diskursa - jer kako bi izgledalo društvo u kome ne razgovarate argumentima, već psujete očeve, majke, braće, sestru i decu, kako hoćete, kad god stignete, s kim god da se ne slažete, navodi se u otvorenom pismu premijerke Ane Brnabić. Otvoreno pismo prenosimo u celosti:

27.09.2021

17:15

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17