• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

02.10.2021

18:12

VUČIĆ IZ DUBAIJA O SITUACIJI NA KiM: Ne verujem Albancima da će prihvatiti ZSO, ništa im ne verujem jer ZNAM SA KIM IMAMO POSLA!

printscreen

Politika

VUČIĆ IZ DUBAIJA O SITUACIJI NA KiM: Ne verujem Albancima da će prihvatiti ZSO, ništa im ne verujem jer ZNAM SA KIM IMAMO POSLA!

Podeli vest

Predsednik Vučić za TV Prva govori o svim aktuelnim temama direktnim uključenjem iz Dubajia gde Srbija učestvuje na prestižnoj svetskog izložbi “Expo 2020 Dubai”

 

"Srećan sam i ponosan načinom na koji smo ovde predstavljeni. Danas smo otvorili biznis hab sa predstavnicima Privredne komore. Za paviljon razmišljamo da ga uzmemo u vlasništvo, a to će zavisiti od cene", počeo je Vučić obraćanje za TV Prva.

Situacija na KiM

"Srbi su zadovoljni što se ROSU povukao. I danas je bilo napeto. Nema lakog sporazuma za nas. Ne postoji ništa što je lako na Kosovu. 2008. godine su nam proglasili nezavisnost, koju je priznalo 90 odsto najmoćnijih zemalja. Od tada pokušavamo da držimo nos iznad vode. Držimo se u uslovima kada svi vrše pritisak. Pokažete da vam je stalno do naroda i gledate da na miran način izađete iz krize. Zadovoljan sam što je mir, što je ROSU napustio. Mi smo uveli stikere zato što ne priznajemo državu Kosovo. Srbi ne vole previše Kfor, jer je NATO bombardovao Srbiju, ali to je jedina realna zaštita".

"Ne verujem im da će prihvatiti ZSO, njima ne verujem ništa jer znam s kim imamo posla. Kurti je rekao da Kosovo ima veliki problem, koji ima svoje ime i prezime (prim.aut. Aleksandar Vučić). Srećan sam zbog toga jer moj tim i ja ulažemo velike napore. To jeste kompliment. Ako pogledate njihove novine, 50 odsto je Vučić. Tu su negde sa Hrvatima"

Pored Srbije, KFOR i NATO snage su jedina zastita Srba na KiM

Vučić je izjavio da su, pored države Srbije, KFOR i NATO snage jedina stvarna zaštita Srba na severu KiM.

Na konstataciju novinara u Dubajiu da Srbi nisu imali previše koristi i zaštite od strane Kfora na KiM, Vučić je rekao za Prvu da Srbi ne vole previše KFOR zbog NATO bobardovanja, ali da je to jedina zaštita za njih.

"Uz to što znaju da će ako krene neki ozbiljniji napad na Srbe reagovati Srbija, jedina stvarna zaštita u svom trenutku jeste KFOR i NATO snage, bili su ranije i Rusi pa su se povukli 2000. godine, i koliko je mogiće (KFOR i NATO) korektno obavljaju svoj posao. Jedina starna zaštita jeste KFOR i NATO snage", naglasio je Vučić.

Napomenuo je da Srbija svakako da ima primedbe na to kako su reagovali 2004. i da je su morali da reaguju brže i bolje.

"Ali, KFOR čuva koliko toliko opstanak Srba na KiM, uz svu podršku materijalnu i svu drugu koju pruža naša zemlja", naglasio je Vučić.

O Eskobaru

"Sposoban čovek. Ne možete da budete u vrhu Stejt Dipartmenta ako niste sposobni. Ne možete da vodite Ameriku a da nemate sposobne ljude. On poznaje prilike u SRbiji, ne moramo oko svega da budemo saglasni, ali on želi da zna sve. To je njihova želja podrazumeva se"

Ekonomska kriza

"Cene struje i gasa otišle u nebo. Ovo će da nam pravi veći ekonomski haos nego korona".

"Mi moramo brže, mi moramo više. I sad je veliki strah od mene oko energetske krize koja je užasna u celoj Evropi. Na kraju neće da imaju ni struju, ni gas, niti bilo šta drugo.

"Mi možemo za stanovništvo da držimo cenu i da mi plaćamo tu razliku kao država, zato držimo najniže cene u struju u celoj Evropi i možemo to za domaćinstva, ali ne možemo to za firme za fabrike da izdržimo. Ako ne možemo za fabrike da izdržimo, otićiće nam prvo Turci iz svih manjih mesta, onda će da gledaju i svi ostali da manje dolaze. Moramo da vidimo šta ćemo da uradimo, kako da brzo krenemo sa novim proizvodnim kapacitetima za struju, jer mi imamo dovoljno struje za nas, ali će nas svejedno to pogoditi zato što ne možemo mi da dajemo struju po četiri ili pet puta nižoj ceni od berzanske cene. "

"Neko je imao genijalnu ideju da se zatvori sve na ugalj, da se zatvore sve nuklearke, da se zatvori sve živo... Pa nema ni struje ni gasa! Mi ćemo celu sledeću nedelju da izgubimo samo u sastancima kako da rešimo taj problem gasa".

"Zato nam je važna energetska bezbednost,kada to rešimo onda ponovo da gledamo šta je to što možemo da gradimo još bolje, ali moramo da budemo sigurni u budućnost, moramo da se pre svega obezbedi energetski, da obezbedimo vodu, da obezbedimo hranu, da budemo sigurni. Kada to budemo imali onda mi razmišljajte o drugim stvarima".

"Ovo će biti gori haos po ekonomiju nego što je bila korona". 

"Moramo da rastemo da bi smo dizali plate, da bi smo dizali penzije, na to niko ne računa".

"Prosto mnogo, mnogo problema ali mnogo divnih snova i mnogo fantastičnih stvari koje sam ovde video i svaki put naučim i sad ćemo gledati šta je to što možemo da primenimo u Srbiji.Ali mi konačno moramo da razmišljamo svojom pameću, a ne smemo da razmišljam tuđim glavama da bi smo se nekome dodvoravali. Ne pada mi na pamet da se bilo kome dodvoravam". 

"Obezbediću energetiku sigurnost za našu zemlju jer ja neću da naša deca nemaju grejanje na zimu, ja neću da naša deca nemaju struje na zimu, jer zimi mi trošimo nenormalne količine električne energija. Videćete kakvi će problemi da budu u celom svetu i u Evropi, ali bogami u najrazvijeniji delu Azije". 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Vesko

pre 2 godine

Ako ne prihvate ZSO kakav će biti naš odgovor?

Sara

pre 2 godine

Moramo se boriti za naš narod do kraja, nećemo da nas iko više ponižava.

Jelena

pre 2 godine

Lavovski ćemo se boriti, ali nećemo pokazati nekulturu i bezobrazluk kao Priština.

Klara

pre 2 godine

Priština treba da zna da mi nikada nećemo dati ono što nam vekovima u nazad pripada.

slavko

pre 2 godine

Pristina godinama izbegava da formira ZSO. Ogromna neodgovornost sa njihove strane.

Ivana

pre 2 godine

Aleksandar Vučić je jedini koji radi za interes naroda i države,nijedan predsednik do sada ovoliko nije radio za našu državu. Srbija se danas cela razvija i gradi, nama je potrebno ekonomski jaka i razvijena država. Hvala Vučiću na svemu što čini za našu državu i njene građane.

Tatjana

pre 2 godine

Srbi na KiM znaju da smo uz njih i tako ce i ostati.

Suncica

pre 2 godine

Srbija je pokazala da joj je stalo do naroda na KiM. Drago mi je da se ova situacija resila na miran nacin.

Izbori 2024

TV

Prsti su na crvenom dugmetu! Jesmo li umalo izbegli nuklearni rat? (VIDEO)
Live TV

Prsti su na crvenom dugmetu! Jesmo li umalo izbegli nuklearni rat? (VIDEO)

Šta se zaista desilo 14. aprila? Odgovor Izraela na napad Irana je pomalo čudan. Navodno Iran je pokušao nuklearni napad na Izrael. Na ovu temu u "Info danu" govorio je Nikola Vrzić, glavni urednik portala RT. Uživo u program javio se pilot Stevan Ignjatović koji je detaljnije govorio o avionima koji su sposobni da nose nuklearne bombe.

23.04.2024

16:13

Na Kosovu se ide na satanizovanje Srba i vraćanje u prošlost! Referendum nije ispunio svoju svrhu, rešenje je Zajednica srpskih opština! (VIDEO)
Live TV

Na Kosovu se ide na satanizovanje Srba i vraćanje u prošlost! Referendum nije ispunio svoju svrhu, rešenje je Zajednica srpskih opština! (VIDEO)

Život pod terorom Aljbina Kurtija na Kosovu i Metohiji još uvek predstavlja ogroman problem za Srbe koji tamo žive, a Zapad, sa svojim licemernim ponašanjem i dvostrukim aršinima, ne doprinosi rešavanju situacije. Na ovu temu u "Info jutru" televizije Informer govorio je predsednik Društva lobista Srbije Nenad Vuković.

23.04.2024

12:40

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Objavljen datum Putinove inauguracije!
Planeta

Objavljen datum Putinove inauguracije!

Inauguracija ruskog predsednika Vladimira Putina, biće održana 7. maja, rekao je Andrej Klišas, predsednik Komiteta za ustavno zakonodavstvo i državnost u Savetu Federacije, javlja agencija TASS.

23.04.2024

15:33

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija