• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/Tanjug

12.10.2021

10:06

U svetu interesa nema milostinje za slabe, već poštovanje za one koji su snažni! Vučić otvorio 10. Međunarodni sajam naoružanja i vojne opreme!

instagram/avucic

Politika

U svetu interesa nema milostinje za slabe, već poštovanje za one koji su snažni! Vučić otvorio 10. Međunarodni sajam naoružanja i vojne opreme!

Podeli vest

Predsednik Aleksandar Vučić otvorio je u Hali 1 na Beogradskom sajmu 10. Međunarodni sajam naoružanja i vojne opreme "Partner 2021"


10.15 - Vučić obišao sajam

Vozilo "lazanski"

Vučić je na početku obilaska otkrio borbeno vozilo "Lazanski", nazvano po preminulom ambasadoru i novinaru Miroslavu Lazanskom.

 

 

Borbeno vozilo "lazanski" je modifikovana verzija "lazara 3", a glavna razlika je u višenamenskom topu kalibra 57 milimetara.

Foto: printscreen

Prisustvovali su i sin i supruga Miroslava Lazanskog. 

Foto: printscreen

Dron za koji je zainteresovana Vojska Srbije

Predsednik je posetio i štand PR-DC, gde mu je predstavljen dron za koji je zainteresovana i Vojska Srbije.

Foto: informer

Dron je razvijen za protivpožarne aktivnosti koje su identične ili praktično simetrične sa potrebama namenske industrije.

Sastanak sa načelnikom Generalšataba Nacionalne narodne armije Narodne Demokratske Republike Alžir,generalom Saidom Šengrihom

 

10.05 - Vučić otvorio Međunarodni sajam naoružanja i vojne opreme

- Velika mi je čast da vam poželim dobrodošlicu na sajmu naoružanja Partner 2021. Želim da čestitam na organizaciji ovog sajma i Jugoimportu SDPR. Za početak bih želeo da čestitam Beogradskom sajmu i ministarstvu odbrane. Srbija danas promoviše multilateralizam, naši diplomatski napori su prepoznati u celom svetu. Domaćini smo predstavnicima delagacija iz čak 117 zemalaj smeta dok istovremeno organizujemo jedan od najznačajnijih sajmova. Naš osnovni cilj su mir i stabilnost - rekao je Vučić. 

 

 

- Srpska država je kroz sve faze svog trajanja bila poznata po odbrambenoj industriji. Ovaj sajam je najveći i pokazuje najviše novinteta. Uspeli smo da vojsku i odbrambenu idustriju stavimo na pijedsetal poverenja koji im pripada - istakao je predsednik.

 

- U svetu interesa nema milostinje za slabe, već poštovanje za snažne i zato je važno da razvijamo odbramenu industriju. Istovremeno, teško je suprotstaviti se velikim silama na promociji vojne opreme. Da se takmičmo u svemu ne možemo, ali posvećenošću možemo da pronađemo nove patrtenere. Cena mora da bude bolja i konkurentna u odnosu na cene u velikim zemljama - rekao je Vučić.

 

 

Predsednik je istakao da su na sajmu prikazani najveći poduhvati srpske odbrambene industrije i dodao da je za Srbiju važno da izabere one kategorije naoružanja u kojima možemo da se takmičimo na tržištu sa ostalim zemljama.

 

 

- Omiljeno oružje našeg Generalštaba je Lazar 3. Ljudi treba da znaju da ni običan Lazar a ni Lazar 2 nisu bili deo naše vojske. Danas to jesu. Idemo u korak sa svetom - kazao je Vučić.

10. Međunarodni sajam naoružanja i vojne opreme "Partner 2021"

Na najvećem sajam naoružanja i vojne opreme ukupno je 132 izlagača, od čega 36 izlagača iz 16 stranih zemalja, međ bkojima su Autstruja, Kina, Danske, Kanade, Francuake, Nemačke, Italije.

Ovogodišnji sajam je i pogledu izloženih noviteta višetruko premašio sajam održan pre dve godine.

Na sajmu je predstavljeno više od 70 sredstava naoružanja i vojne opreme iz razvoja Vojnotehničkog instituta, koje radi samostalno ili zajedno sa Odbrambenom industrijom Srbije.

Foto: Tanjug/Strahinja Aćimović

Do 14.oktobra u halama 1 i 4 i na otvorenom prostoru biće izloženo artiljerijsko-raketni sistemi, sistemi PVO, modernizovana borbena vozila, nova oklopna vozila, vazduhoplovi, besposadne vazduhoplovne i kopnene platforme, protivoklopni sistemi, telekomunikacioni sistemi za upravljanje vatrom, terenska vozila, kao i različite vrste vođenih i nevođenih raketa.

Kako je ranije najavljeno Jugoimport SDPR izlaže oko 40 sistema iz sopstvenog razvojnog programa, a preduzeća iz grupacije Odbrambene industrije Srbije, osim naoružanja koja razvijaju sa Vojnotehničkim institutom, prikazaće i svoje razvojne projekte.

Foto: Tanjug/Strahinja Aćimović

To preduzeće ranije je najavilo da će na sajmu Partner biti prikazani proizvodi iz razvoja i proizvodnje zavisnih Jugoimportovih preduzeća, kao što su „Borbeni složeni sistemi“ iz Velike Plane, sa pogonom i u Kuršumliji, fabrika „Belom“ u Uzićima, koja proizvodi malu municiju, pančlčevačka „Utva“, kao i „Kovački centar“ i nova „Kapislana“ u Valjevu.

Pored kompanija koje pripadaju grupaciji Odbrambene industrije Srbije, na Partneru 2021 će se predstaviti i drugi proizvođači naoružanja i vojne opreme iz Srbije, pravni subjekti registrovani za promet naoružanja i vojne opreme, naučne, obrazovne i istraživačke institucije, kao i institucije Ministarstva odbrane u oblasti remonta, održavanja naoružanja i vojne opreme i opitovanja.

Foto: Tanjug/Strahinja Aćimović

Tokom trajanja sajma biće organizovani stručni forumi i panel diskusije na kojima će vojni eksperti iz zemlje i inostranstva imati priliku da pokažu dostignuća i ideje i razmene iskustva u oblasti odbrambene tehnologije


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Lena

pre 2 godine

Ovaj sajam naoružanja i opreme već poprima karakter tradicionalnog. Nije mala stvar što se održava već deseti put.

Kosta

pre 2 godine

Svaki susret sa zvaničnicima drugih država, pa i na jednom ovakvom sajmu, treba iskoristiti za poboljšanje međusobnih odnosa.

bilja

pre 2 godine

Manifestacija za sve ljubitelje najsavremenijeg naoruzanja i vojne opreme. Prilika da predstavimo ono sa cim Srbija raspolaze, ali i da vidimo sta je novo u svetu iz te oblasti.

Nina

pre 2 godine

Srbija je poslednjih godina ojacala svoju vojsku, obezbedila novo naoruzanje. Vredi prikazati cime raspolazemo da se gradani osete sigurnijim.

Julija

pre 2 godine

Ovo i jeste dogadjaj koji predsednik treba da poseti i da svoj doprinos.

Ljubica

pre 2 godine

Ovo je naša prilika da predstavimo najnovije tehnike i naoružanje naše namenske vojne industrije

Nena

pre 2 godine

Zahvaljujuci predsedniku Vučiću srpska vojska nikada nije bila opremljenija.Sajam vojne opreme i naoružanja "Partner 2021"ce se održati danas i pokazati kakvim naoružanjem možemo da se pohvalimo!Vojska nase drzave ce nastaviti da jača i u budućnosti

Toma

pre 2 godine

Sjajan trenutak da prikažemo naše oružje državama širom Sveta koje su trenutno na Samitu nesvrstanih, imamo čime i da se pohvalimo, vojna industrija je ponos Srbije

Vojkan

pre 2 godine

Srbija danas dosta ulaze u svoju vojsku i savremenu municiju. Kad imamo dobru vojsku onda su svi bezbedni i sigurni

Fifa

pre 2 godine

Uz ovakvo savremeno naoružanje Srbija ima mogućnost da adekvatno odgovori svakom potencijalnom agresoru na našu zemlju. Srbija nikada nije imala jaču i opremljeniju vojsku nego danas, zato je lider u regionu

Koja

pre 2 godine

Garant mira i stabilnosti je upravo jaka vojska. Ulaganje u vojsku, njeno stalno usavrsavanje i modernizacija jeste ulaganje u mir i bezbednost Srbije a ujedno je to i ulaganje u bolji zivot i standard svih njenih gradjana.

Nena

pre 2 godine

Srbija je uvek mogla da se ponosi svojim vojnim naoruzanjem, kao i obucenosti svojih vojnika. Sajam vojne opreme"Partner 2021" najbolje to pokazuje,bas imamo šta da pokažemo i cime da se pohvalimo!

Nena

pre 2 godine

Srbija je uvek mogla da se ponosi svojim vojnim naoruzanjem, kao i obucenosti svojih vojnika. Sajam vojne opreme"Partner 2021" najbolje to pokazuje, imamo dosta toga da pokažemo i cime da se pohvalimo!Lep gest za pokojnog Lazanskog,zaslužio je to!

Pele

pre 2 godine

Odlicno da se sanjam naoruzanja odrzava u isto vreme sa pokretom nesvrstanih. Sigurno ce to biti dobra reklama za srbiju i puno posetilaca iz pokreta nesvrstanih. Pravi pogodak!

Ivan

pre 2 godine

Srbija ima zaista čime da se pohvali kada je reč o vojnoj opremi!

Nenad

pre 2 godine

Dosta je ulozeno u vojsku poslednjih godina i nas narod se oseca siguranije.

Andrija

pre 2 godine

Sjajan trenutak da prikažemo naše oružje državama širom Sveta.

Sofia

pre 2 godine

Moderna oklopna vozila su deo naše armije, imamo ih sve više, proizvodimo ih sve više. Mnogo toga se menja, a Srbija ide u korak sa svetom jer samo tako može biti i sigurna i zaštićena.

Ivana

pre 2 godine

VS treba da vrati tamo gde je nekada bila, hvala našem predsedniku Vučiću a svemu što čini za interese naroda i države. nijedan predsednik do sada ovoliko nije radio za našu državu i njene građane.Neophodna je vojna saradnja sa svim državama članica nesvrstanih.

Jelena

pre 2 godine

Velika stvar za nasu zemlju.Mozemo da budemo ponosni

Ksenci

pre 2 godine

Konacno se ne stidimo vec sa ponosom pokazujemo sta sve imamo

Ksenci

pre 2 godine

Poslednjih godina Srbija se trudi da ima što više prijatelja u svetu a potpuno je normalno da čuvamo prijateljstva koja datiraju još iz perioda kada je SFRJ bila osnivač Pokreta Nesvrstanih.

Ksenci

pre 2 godine

Danas sa ponosom možemo na sajmu da predstavimo vojnu opremu koja je savremena i moderna kakvu ima jaka i stabilna Srbija

Ksenci

pre 2 godine

Danas smo ponosni na svoju vojsku i na svoju opremu

Maja

pre 2 godine

Snažna poruka poslata iz Srbije. Snažna vojska znači snažna država. Naša vojna industrija ponovo staje na noge zahvaljujući predsedniku

aca

pre 2 godine

Sajam posluzio da se vidi s cime Srbija raspolaze od arsenala oruzja, i to da je nasa vojska danas nesto cime se dicimo

milos

pre 2 godine

Jaku drzavu karaterise jaka vojska i svaremeno i moderno naoruzanje a na ovom sajmu se videlo da Srbiju krasi i jedno i drugo

darko

pre 2 godine

Srbija je pokazala svoj potencija i to da danas ima jaku vojsku, pregrst naoruzanja sto u ranijem periodu nije bio slucaj

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće
Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće

Danka Ilić (2) nestala je 26. marta u Banjskom polju kod Bora, u dvorištu porodične kuće svoje majke Ivane Ilić, dok se igrala sa starijim bratom. Prema rečima majke, sin je zatražio vodu, pa je ona otišla do automobila, ali kada se vratila Danka više nije bila tamo. Nažalost, potraga za devojčicom za kojom je tragala cela Srbija, ali i Evropa, završena je na tragičan način.

25.04.2024

20:46

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija