• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. DOBROMIROVIĆ

15.10.2021

14:35

'VERITAS PAPIRI'! PORESKA UPRAVA REAGOVALA NA NAŠE ISTRAŽIVANJE - Sve Đilasove 'pozajmice' biće istražene!

Informer DN

Politika

'VERITAS PAPIRI'! PORESKA UPRAVA REAGOVALA NA NAŠE ISTRAŽIVANJE - Sve Đilasove 'pozajmice' biće istražene!

Podeli vest

Draža Petrović, glavni urednik 'Danasa', ubrzao istragu 'objašnjenjem' da Dragan Đilas svojim plaćenicima daje 'pozajmice' jer tako ne mora da plati porez!

Sve sumnjive pozajmice firme "Multikom", čiji je većinski vlasnik lider SSP, tajkun Dragan Đilas, biće istražene i proverene, potvrđeno je juče Informeru u Poreskoj upravi!
Đilasova firma, kako kažu u Poreskoj upravi, nalazi se pod "opsežnom proverom", a biće istražene sve milionske "pozajmice" koje je "Miltikom" davao političarima, medijima, novinarima i takozvanim ekspertima. Objašnjenje glavnog urednika "Danasa" Dragoljuba Draže Petrovića da Đilas svojim plaćenicima daje "pozajmice" jer tako ne moraju da plate porez, dodaju upućeni, samo će ubrzati istragu sumnjivih transakcija.

 
Otkriven paravan

Pozajmice ne mogu biti paravan za izbegavanje plaćanja poreza, a to je upravo ono što je Đilas, po svemu sudeći, radio
Veroljub Arsić, Odbor za finansije



Sve je istina
U istraživanju "Veritas papiri" otkrili smo da je Đilasova firma pod maskom "pozajmica" podelila skoro dva miliona evra ljudima i medijima koji u javnosti podržavaju tajkuna i njegovu politiku. Od ukupno 201.540.000 dinara, prema raspoloživim podacima, samo jedna firma vratila je iznos od 17.771.000 dinara, a sve ostale "pozajmice" nikada nisu vraćene!?! Sasvim je, dakle, očigledno da Đilas preko tih i takvih "pozajmica" pod kontrolom drži brojne novinare, analitičare, stručnjake koji su mu dužni, pa samim tim moraju da ga bezrezervno podržavaju.


Da je sve u "Veritas papirima" istina, podsetimo, potvrdio je na TV N1 i glavni urednik "Danasa" Dragoljub Draža Petrović. On je prvo pokušao da relativizuje naše istraživanje, ali je potom rekao da je sve to tačno.
- Ti "Veritas papiri", to je očigledno tačno. Oni su to pokupili iz Agencije za privredne registre (APR), što je dostupno svakom ko uđe na sajt. Ja sam išao sto puta za razne tekstove, uđete tamo, pa gledate ko je vlasnik koje firme, gledate transakcije i sve ostalo - rekao je Petrović i odmah potom dodao:
- Mediji ne treba da pozajmljuju pare ni od kog političara. Mogu da budu sa njim u nekim transakcijama ako daju oglase u kampanji, ali da budu u takvom nekom odnosu sa političarem, pa bio to i opozicioni političar, to nije dobro. Ali ove kolege su prosto imale neku potrebu da od Đilasa pozajmljuju pare. To je neka vrsta načina da se izbegne neka druga transakcija gde bi se plaćao porez. Meni je to jasno, ne kažem da je to savršeno, ali je jasno...

Moj ugao

NEMANJA JOKSIMOVIĆ
POSLANIK SNS

Svi Đilasovi "stipendisti" zaduženi su samo za jedno - da bljuju najgore laži o Aleksandru Vučiću, ne bi li nekako probali da sakriju kriminal u sopstvenim redovima.


Kritičari po zadatku
Komentarišući sve ove navode, Veroljub Arsić, član skupštinskog Odbora za finansije, republički budžet i kontrolu trošenja javnih sredstava, kaže da pozajmice same po sebi nisu protivne zakonu, ali da one ne smeju da se zloupotrebljavaju.
- Pozajmice ne mogu biti paravan za izbegavanje plaćanja poreza, a to je upravo ono što je Đilas, po svemu sudeći, radio. Osim toga, mediji, novinari, eksperti i svi drugi koji su uzeli novac od Đilasa očigledno imaju zadatak da lidera SSP hvale, a da na drugoj strani svuda i uvek kritikuju predsednika Aleksandra Vučića - naglašava Arsić.
 

 

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Mina pk

pre 2 godine

Au sta se sve nije setio da krade. Ovaj Djilas je lik nevidjeni. Pokrao nas je do gole kože, a ni porez ne plaća. Kolko je tu samo strpao sebi u dzep.

Joka

pre 2 godine

Poreska uprava imaće jako puno posla po pitanju Djilasa. Ali bas jako puno posla, a Srbija bi bila dosta jača kada bi se sav taj porez naplatio.

Prvoborac

pre 2 godine

Reagovala ili ne činjenice su tu, pa ćemo da vidimo kome opanci kome obojci.

Prvoborac

pre 2 godine

Ako ima i pola istine u svemu, onda je Đilas ološ kome treba zabraniti da radi a kamoli da se bavi politikom i vodi napaćeni narod.

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17