• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Nebojša Bakarec

28.10.2021

14:51

Nebojša Bakarec: Poslaničko pitanje o ugroženim pravima i slobodama Aleksandra, Danila i Andreja Vučića!

Politika

Nebojša Bakarec: Poslaničko pitanje o ugroženim pravima i slobodama Aleksandra, Danila i Andreja Vučića!

Podeli vest

Tražim obaveštenje od Zaštitnika građana i i Poverenice za zaštitu ravnopravnosti o tome šta mogu i šta će da preduzmu povodom ugroženih i zapostavljenih sloboda i prava Predsednika Republike, njegovog sina Danila, brata Andreja i ostalih članova porodice Vučić

Predsednik Republike i članovi njegove porodice su žrtve višegodišnje dehumanizacije, neravnopravnosti, i diskriminacije po osnovu stranačke pripadnosti, državne funkcije ili srodstva. Postaviću pitanje ko štiti ugrožena i zapostavljena prava i slobode predsednika i njegove porodice? Ili će predstavnici regulatornih i zaštitnih tela - institucija, reći - ljudska prava i slobode predsednika i njegove porodice moraju da budu kolateralna šteta položaja predsednika republike? Nećemo se složiti sa ovim. Predsednika i njegovu porodicu najviše štite poslanici i funkcioneri SNS, i pojedini članovi vlade, na čelu sa premijerkom Brnabić. Nadležne institucije to ne čine. Кao rezultat ćutanja institucija, imamo četvorogodišnju hajku i dehumanizaciju, pre svega Aleksandra, Danila i Andreja Vučića. Pri tome, jedina njihova krivica je što postoje, što su – predsednik, sin, brat, i što nisu po volji đilasovskoj opoziciji i medijima. Nemaju veza sa kriminacima, nisu se obogatili - predsednik se bavi politikom 27 godina, i baveći se politikom nije stekao ništa, a kamoli da je ukrao nešto. Predsednik Vučić i njegova porodica su čisti kao suze.

Napadi, pretnje, klavete, uvrede i dehumanizacija su utoliko upadljiviji i nelogičniji, zbog toga što Srbija vidno ekonomski napreduje, vodi miroljubivu spoljnu politiku i napetosti u društvu su smanjene na najmanju moguću meru. Po logici i prirodi stvari, velika popularnost i uspesi, bi morali da dovedu do smanjenja broja pretnji, kleveta i uvreda. Po logici i prirodi stvari. Jedini mogući zaključak je da „neko“ veštački podstiče dehumanizaciju i demonizaciju prvog čoveka Srbije, njegove porodice i stranke. Кada pogledamo nosioce te pojave - korumpirani i kompromitovani deo opozicije i njihove još gore lidere Đilasa, Jeremića, Mariniku, strateški povezane sa delom zapadnih struktura, kompromitovane medije koji su u vlasništvu tajkuna Đilasa i Šolaka, i pojedine kompromitovane NVO koje su pod finasijskim uticajem zapada, onda je sve jasno. Nije slučajno to da su napadi na Vučiće udesetostručeni od trenutka kada se Đilas vratio u politiku 2018. Ekstremna opozicija i njeni mediji rade na pripremi terena za pokušaj nasilnog obaranja vlasti u Srbiji, što je i pokušano u aprilu 2019., napadom na RTS, na predsedništvo, Skupštinu grada, i napadom na Skupštinu Srbije u julu 2020. Setimo se stalnih pretnji ubistvom, optužbi za fašizam i izdaju, pretnji rušenjem vlasti na ulici u krvi, proganjanjem po ulicama, bacanja u reku, pretnje sudovima revolucije, pozivima na pobunu itd.

Borba protiv dehumanizacije je zadatak kojim treba da se bave Zaštitnik građana, i Poverenica za zaštitu ravnopravnosti. Došli smo u apsurdnu situaciju da postavimo pitanje da li društvo utemeljeno na poštovanju ljudskih prava, toleranciji i uvažavanju različitosti, obuhvata i Danila, Andreja i Aleksandra Vučića? Da li njih trojica imaju pravo na ostvarivanje ravnopravnosti i zaštite od diskriminacije? Osim ovih načelnih stavova o kojima sam govorio, postaviću pitanje da li i ostala deca predsednika Vučića, imaju ljudska prava? Zvuči apsurdno, zar ne? Da li majka Aleksandra Vučića ima ljudska prava? Srbija je zahvaljujući predsedniku Vučiću, postala pristojno društvo čije institucije ne ponižavaju građane, civilizovano društvo u kome se građani, po pravilu, međusobno ne ponižavaju, a time je Srbija i pravedno društvo. Da je predsednik Republike ugrožen, posvedočio je niko drugi do prethodni Zaštitnik građana, Saša Janković. Ukoliko Zaštitnik i Poverenica smatraju da su činjenice o pripremama likvidacije predsednika, preterane, neka se sete ubistva Predsednika Vlade Srbije, Zorana Đinđića, pokušaja ubistva Aleksandra Vučića u Srebrenici, oružja skrivenog u Jajincima radi atentata na predsednika Vučića, svedočenja plaćenog ubice Čabe Dera o tome da su mu nudili ogroman novac da ubije predsednika Vučića, izjave načelnika UКP, g. Bogdana Pušića da je klan Belivuk za 27.01.2021. pripremao atentat na predsednika Srbije.

Izlišno je, ali ponoviću, da Angelina, Anđelko, Tamara, Кsenija, Milica, Danilo, Andrej, Aleksandar i Vukan, imaju jednaka ljudska prava kao i svi ostali. Кažu da se ljudska prava temelje na ljudskom dostojanstvu. Ljudsko dostojanstvo je ideal za koji se vredi boriti i umreti. Mi ćemo se izboriti za sva prava porodice Vučić. Ostaćemo živi i pobedićemo na svim izborima 2022. Živela Srbija!


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17