• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

04.11.2021

16:01

Palibrk: Jeremić pomešao ambasadore i izneo neistine!

Politika

Palibrk: Jeremić pomešao ambasadore i izneo neistine!

Podeli vest

Predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić koji je tužio predsednika Srbije Aleksandra Vučića za povredu ugleda i časti danas na prvom ročištu, prema rečima advokata, Dragana Palibrka, nije mogao da dokaže kakvu je štetu pretrpeo, nije mogao da se seti ni kako je on sve nazivao Vučića, kao ni ko je bio ambasador Kine kada je sporna izjava izrečena


Jeremić je, inače, Vučića tužio zbog izjave iz 2018. godine da je "šef međunarodne bande lopova" zbog koje traži odštetu od 50 miliona dinara.

Jeremić je nakon saslušanja, novinarima rekao da se Vučić danas nije pojavio na ročištu, a advokat Palibrk, Vučićev punomoćnik, objašnjava da je Jeremić izneo neistinu, jer Vučić uopšte i nije bio predviđen za saslušanje.

"Stičem neki utisak da je to neka opsednutost tuženim (Vučićem) ili šta već. Ne mogu to racionalno da objasnim. Današnje ročište je bilo predviđeno za saslušanje Jeremića, a ne za tuženog", rekao je Palibrk Tanjugu.


Palibrk je rekao da je danas imao priliku da postavi mnoga pitanja Jeremiću na koja, kako kaže, uglavnom nije odgovarao.

Pitao ga je da li je bliski saradnik sa Patrikom Houom i Tidijanom Gadijuom protiv kojih se vodio krivični postupak u SAD, da li su on ili njegova organizacija CIRSD sarađivali sa njima, na šta je, kaže Palibrk, Jeremić odgovorio odrečno, mada je podsetio na dokumentarac televizije iz Hong Konga u kojem se Jeremićeve tvrdnje demantuju i ostavio javnosti da proceni šta je istina.

Palibrk je rekao da je pitao Jeremića da dokaže kakva mu je nematerijalna šteta napravljena, na šta je, kaže, uskratio odgovor pozivajući se na to da su članovi njegove porodice imali stresove i zdravstvene probleme što nije potkrepio lekarskom dokumentacijom.

Tokom izlaganja Jeremić je, kaže Palibrk, rekao da živi od svoje ranije reputacije, odnosno da su mu to izvori prihoda, a na pitanje da razjasni kako, nije odgovorio.

"Kada mu moja pitanja kao punomoćnika nisu odgovarala on ne bi davao odgovore, pričao je samo ono što je naučio da izdeklamuje i tako se ponašao u sudnici", rekao je on.

Kada pretrpite neku štetu, vi morate da dokažete da je nastala, ne možete samo da kažete da vam je neka izjava načinila štetu, a nikakvu potporu ne date, obašnjava advokat i u tom kontekstu kaže da je Jeremića pitao za posledice izjave.

"Pošto je pomenuo da je ta izjava imala posledice po njegov politički život, ja sam ga pitao, jeste li izlazili na izbore pa dobili manje glasova? Da li vas je neko od političkih saradnika napustio? Da li vam je stranka izgubila na rejtingu? Naravno, i na to nije odgovorio. Samo je ponavljao da je šteta nenadoknadiva, govorio je stalno o svojoj reputaciji. Nije odgovorio ni na pitanje o ''nenadoknadivoj šteti'' od 50 miliona dinara koliko traži za odštetu", rekao je Palibrk.

On je podvukao da je iznos od 50 miliona dinara na ime nematerijalne štete nezabeležen u istoriji srpskog pravosuđa, navodeći da se čak u slučaju smrtnog ishoda dodeljuje oko mliion dinara.

Palibrk ističe da mu je sud dozvolio da postavi pitanje Jeremiću kako je sve nazivao Vučića, jer, kako kaže, ne može neko ko grubo vređa i ruši tuđu čast i ugled da se poziva na to da njemu neko to radi.

Kaže da je Jeremić rekao da se ne seća da je Vučića nazivao "kukavicom, bitangom, izdajicom, dikatorom..."

Najviše je, ističe, Jeremića "zabolelo" to što je Vučić dao izjavu pred stranim ambasadorima.

"Zašto njega toliko boli šta će strani ambasadori da čuju o njemu, to nije objasnio sudu. Kada sam ga pitao da kaže ime jednog ambsadora naveo primer kineskog, rekavši da je tada bila Čen Bo. Ja se ne bavim politikom pa znam da je tada ambasador bio Li Mančang", rekao je on.

Palibrk je siguran da Jeremić vodi političku kampanju i da u prilog tome govori i insistiranje da se Vučić pojavi u sudnici.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Dijana

pre 2 godine

Jeremić privlači pažnju, a zapravo ispada smešan. Najveći je ljigavac i dno naše zemlje.

Sanja

pre 2 godine

Vučić sklapa bitne dogovore za budućnost Balkana, dok je Jeremić i dalje opsednut Vučićem i njegovim uspehom.

Velja

pre 2 godine

Jeremiću je najpametnije da se povuče sa političke scene jer ga narod ne podnosi.

Rade R

pre 2 godine

Pa ta gnjida Jeremić bi da dođe u priliku da laje a onda da se hvali kako je on "hrabar" i rekao mu u lice! Pičkica najobičnija! Samo bi voleo da ga vidim u nekom susretu nasamo, govno smrdljivo lopovsko!

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17