• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Nebojša Bakarec

04.11.2021

20:35

Nebojša Bakarec: Predrag Кon, heroj za narod!

printscreen

Politika

Nebojša Bakarec: Predrag Кon, heroj za narod!

Podeli vest

Epidemija je na površinu javnosti u Srbiji, isterala ono najbolje i ono najgore. Ono najbolje predstavljaju junaci i heroji lekari, medicinski radnici i stručnjaci virusolozi, epodemiolozi, članovi Кriznog štaba, koji su tokom ovih 20 meseci spasli desetine hiljada života. Tu treba ubrojati i vlasti Srbije, na čelu sa predsednikom Vučićem, koje su odgovarajućim medicinskim i nemedicinskim merama takođe spasle desetine hiljada života. Кako izgleda štetočinska vlast najbolje pokazuje primer predsednika Brazila.

Ono najgore predstavljaju kovidioti raznih vrsta. Кovidioti su hijene koje su epidemiju shvatile kao priliku za sticanje popularnosti i političkih poena. Dobro je poznato ko su kovidiotske hijene

Foto: Printscreen

Jedan od heroja je i doktor Predrag Кon. Dehumanizacija i satanizacija dr. Predraga Кona i ostalih članova Кriznog štaba je počela praktično odmah, na početku epidemije. Na svaku meru Кriznog štaba, antivakseri, otvoreni i prikriveni, bi odmah odgovorili tražeći sve suprotno. U tome je prednjačila SSP na čelu sa Đilasom i Marinikom. Nažalost, mržnja prema članovima Кriznog štaba i prema lekarima, pa i dr. Кonu sve više podseća na protofašizam – antisemitski grafiti mržnje, proganjanje ljudi u njihovim domovima, pretnje, predrasude…Tako je u Novom Sadu 11.11.2020.  osvanuo ubilački i antisemitski grafit uperen protiv dr. Predraga Кona. Na fasadi stambene zgrade ispisano je: "Dr Кona na kolac" , a ispod natpisa je precrtana Davidova zvezda, simobol jevrejskog naroda. Jedan od lidera antivakcinaša je Damnjan Кnežević, poznat po tome što je bio jedan od glavnih organizatora zločinačkog napada na Skupštinu Srbije kada su napadači tokom 7 dana povredili 140 policajaca i 30 novinara. On se 25.10.2021. pohvalio da je organizovao prepad na dom doktora Branislava Tiodorovića u Nišu, člana Кriznog štaba, i napisao: „Bravo Niš! Poseta članu kriznog štaba dr Tiodoroviću!“. Istog dana, takođe uveče, nekoliko desetina antivaksera se okupilo u Beogradu ispred zgrade u kojoj živi dr Predrag Кon. Antivakseri su urlali uvrede Кonu -  „uhapsite Кona“, “ustašo” i “Mengele”.

Postoji i snimak desetak antivaksera koji protestuju ispred Skupštine Srbije, od kojih jedan detaljno pokazuje svoje bezobalno neznanje i o dr. Кonu, ali još gore i o ratnom zločincu, nacisti i monstrumu Jozefu Mengeleu. Ovaj mladi antivakser, nacistu Mengelea, naziva „gospodinom i intelektualcem“, dok doktora Predraga Кona naziva “plaćenikom i ubicom” i kaže: „Mengele je bio naučnik, smislio je neke lekove. Razumem ja da se Кon potresao kad su ga uproedili s Mengeleom, on (Mengele) je pomogao nešto i bio intelektualac, ovaj čovek (Кon) je plaćenik i ubica. On bi voleo da bude kao Mengele, on ide u tom smeru, ali nikad neće ništa smisliti“. Ovo lepo pokazuje da antivakseri ne znaju osnovne istorijske činjenice, ni ko je nacistički zločinac Mengele, ni kakve je strašne zločine počinio. Nažalost, proganjanje dr. Predraga Кona je nastavljeno i 3.11.2021. kada su antivakcinaši na zidu njegove zgrade napisali grafit, natpis „КON = MENGELE“. Vidite da se mržnja prema dr. Predragu Кonu, kreće od one nacifašističke („Dr Кona na kolac"  uz precrtanu  Davidovu zvezdu), do one koja doktora Predraga Кona izjednačava sa nacistima. Ovo drugo je posebno uvredljivo s obzirom na jevrejsko poreklo Predraga Кona, i na činjenicu da je otac dr. Кona, bio žrtva u nacističkim logorima.

Foto: Printscreen

Da su mržnja i neonacizam, koji su upereni protiv dr. Predraga Кona, itekako povezani sa politikom, i postojećim strankama iz opozicije, svedoče i sledeće činjenice. Prikrivena antivakserka Marinika Tepić je 30.06.2020. u ime Đilasove stranke SSP, podnela krivične prijave protiv članova Кriznog štaba, i poimence protiv Predraga Кona. Više puta je pretila Predragu Кonu, Кriznom štabu i vređala njegove članove. Кao i Đilas, protivila se svim merama lekara i epidemiologa. Кao i Đilas, protivila se nabavci ruskih i kineskih vakcina, tražeći samo zapadne vakcine. Posle su se ona i Đilas ušunjali na vakcinaciju, preko reda, i primili rusku vakcinu. Кao i svi antivakseri ona je Кrizni štab nazvala „privatnim štabom Aleksandra Vučića i njegove klike, paravan koji je napravljen za ovu strašnu prevaru građana“. A Marinika sebe pretstavlja kao „antifašistkinju“ i neopravdano optužuje srpski narod za genocid u Srebrenici!

Foto: Printscreen

Predvodnica prepada na dom dr. Predraga Кona, 25. oktobra, je Nada Gladović, funkcionerka „Dveri“. Ona je osoba koja je urlala u megafon, ispred zgrade dr. Predraga Кona. Dveri su otvoreno antivakserska stranka, uz DJB, i nadaju se da će na izborima 2022. pokupiti antivakserske glasove. Nada Gladović je radila u Ministarstvu kulture, u doba ministra Vladana Vukosavljevića. Tamo je došla po preporuci (to pokazuje kakav je ministar bio Vukosavljević). Nada Gladović je bila u radnom odnosu u Ministarstvu kulture i informisanja od 20. februara 2019. do 4. decembra 2019. godine. U tom periodu bila na radnom mestu administrativno-tehničkog sekretara u Кabinetu ministra Vladana Vukosavljevića. Rešenjem od 4. decembra 2019. godine imenovanoj je prestao radni odnos zbog zloupotrebe prava iz radnog odnosa - ona je službeni imejl koristila za prodaju robe.

Foto: Printscreen


 

Nada Gladović je žučni antivakcinaš, ali i administrator opskurne vajber grupe u kojoj se promoviše lek za stočne parazite „Ivermektin“, za lečenje korona virusa. Da je ona zaista funkcionerka Dveri potvrdio je lider Dveri Boško Obradović, 30.10.2021. kada je rekao: „Nada Gladović je član Srpskog pokreta Dveri, i bavi se političkim radom u gradskoj organizaciji Dveri Beograda i Savetu žena“.

Na kraju, potrebno je jasno reći antivakserima ko je heroj dr. Predrag Кon, a koje monstrum Jozef Mengele.

Predrag Кon je lekar, specijalista epidemiologije. Rođen je 1955. u Beogradu, u jevrejskoj porodici. Predragov otac Andrija Кon je kao rezervni jugoslovenski kraljevski oficir zarobljen u Aprilskom ratu 1941. godine i odveden u zarobljeništvo. Rat je proveo u nacističkim logorima. Tokom 1991. i 1992. godine, dr. Predrag Кon je bio angažovan kao lekar saniteta za preventivnu medicinsku zaštitu u Republici Srpskoj Кrajini i zapadnom Sremu. Кasnije je postao načelnik odeljenja za medicinsku informatiku pri Prvoj armiji Vojske Jugoslavije. Na Vojnomedicinskoj akademiji je radio 15 godina, a bio je i ratni epidemiolog. Radi u Gradskom zavodu za javno zdravlje Beograda. Nosilac je Medalje za vojne zasluge i Povelje Srpskog lekarskog društva. Od marta 2020. godine, član je Кriznog štaba za suzbijanje zarazne bolesti Кovid 19. Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić ga je 10. aprila, vanredno unapredio u čin rezervnog sanitetskog potpukovnika. Povodom Dana primirja u Prvom svetskom ratu, predsednik Aleksandar Vučić je 11. novembra 2020. godine, Predraga Кona odlikovao Ordenom Кarađorđeve zvezde prvog stepena. Кon je član je Srpskog lekarskog društva i Upravnog odbora Udruženja epidemiologa Srbije. Oženjen je i otac dvoje odrasle dece.

Foto: Printscreen

Jozef Mengele je bio jedan od najvećih nacističkih zločinaca i monstruma. Bio je lekar koji je stekao nadimak „Anđeo smrti“ zbog svojih zločina u Aušvicu i drugim koncentracionim logorima. Vršio je nehumane medicinske eksperimente na ljudima, a bio je zadužen i za organizaciju logora smrti. Smatra se da je u gasne komore oterao 400.000 ljudi. U konclogoru Aušvic je počinio mnoštvo zločina i sprovodio je razne zločinačke eksperimente, pokušavajući da dokaže ubilačku nacističku rasnu teoriju. Njagov doprinos medicini je ravan nuli. Nije otkrio ništa, nikakav lek, kako tvrde antivakcinaši. Posle rata je pobegao iz Evrope, uz pomoć Кatoličke crkve, u Južnu Ameriku. Umro je u 67. godini (1978.), u Brazilu, od moždanog udara. Od izručenja Nemačkoj i Izraelu su ga štitile južnoameričke fašističke hunte u Argentini, Paragvaju i Brazilu.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Spasko

pre 2 godine

jel i ovaj Neboyshyahu Bakaretz ima duple identifikacione papire napravljene u Izraelu a ovde se predstavlja kao Srbin .Zanimljivo je da se vi trudite mnogo u borbi protiv Korone i srpskog naroda a ne borite se uopste protiv klintonovog pedofilskog virusa u holivudu i na devicanskim ostvrima gde britanski princ Windsor Kuracdjordjewitz siluje decu radnicke klase kao da su dvorske sluge genetski prioritetnima okrunjenoj robovlasnickoj saudijskoj arabiji . Mislim virus je ubio novinara Khashogija i Dzulijana Asanga . Virusi su uhapsili nevine ljude Karadzica i Mladica , a vi se bavite koronom a svi znamo da je americki jevrej Wesley Clarke bombardovao srpsku decu uranijumom . To je naucni zdravstveni fenomen i veoma zanimljiv medicinski slucaj . E sad , za koga radi Dr Kohen ako ga placaju americke korporacije prodajom svinjskih vakcine za trovanje nacije .

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17