• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

05.11.2021

13:15

HVALA HRVATSKIM "PRIJATELJIMA" NA FANTASTIČNOJ KAMPANJI, pojačajte to posebno u februaru, martu... TOLIKO MI LEPIH SLIKA OBJAVITE

Tanjug

Politika

HVALA HRVATSKIM "PRIJATELJIMA" NA FANTASTIČNOJ KAMPANJI, pojačajte to posebno u februaru, martu... TOLIKO MI LEPIH SLIKA OBJAVITE

Podeli vest

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić ironično je zahvalio svim svojim, kako je rekao, "hrvatskim prijateljima", na fantastičnoj kampanji protiv njega na dnevnom nivou

- Toliko mi lepih slika objavite, da je to neverovatno... U Srbiji svi moji protivnici i oni koji me podržavaju nikad toliko lepih stvari da objave kao vi u Hrvatskoj. Pojačajte to posebno u februaru, martu, aprilu, što više te dobre kampanje u Hrvatskoj - rekao je Vučić.

U istom tonu, dodao je da zna da su u Hrvatskoj najsrećniji kada Srbija napreduje, što je po ukupnom BDP-u pristigla Hrvartsku, stalo vam je sigurno i mnogo se raduju da ih dostižemo u nečemu.

Ali, je zato i primetio da je beogradska publika navijala za hrvatske boksere na prvenstvu u našoj zemlji, dodajući da su hrvatski bokseri sjajni i talentovani.

Nestali su više od pitanja bilateralnih odnosa

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da je pitanje nestalih ključno humanitarno, civilizacijsko pitanje, a ne samo pitanje bilateralnih odnosa Srbije i Hrvatske, te da je naša zemlja spremna da uradi sve na rasvetljavanju tog pitanja, ali očekuje isto i sa hrvatske strane.

- Pitanje nestalih osoba ključno je humanitarno pitanje, i čak ne bi smelo da bude pitanje bilateralnih odnosa između dve zemlje ili dva naroda, to je pitanje civilizacijskog odnosa prema ljudima. Nažalost, koliko god da smo se trudili do sada, rezultati su bili mršavi, i jednih i drugih - rekao je Vučić.

On je to odgovorio na pitanje novinarke hrvatske Nove TV da li i sa kim u Hrvatskoj komunicira kako bi se to pitanje rešilo ili rešavanje ubrzalo dugo nakon rata, a posebno imajući u vidu da se bliži godišnjica Vukovara.

U tom kontekstu novinarka je spomenula i slučaj Ive Radić, rođene u Vukovaru, koja živi u Beogradu i traži oca i zna ko bi te informacije mogao da ima, a reč je, kako je rekla, o Ivanu Radanu, koji živi u Srbiji, te upitala predsednika Srbije može li uticati da se ta priča ubrza.

Kada je reč o Vukovaru, Vučić je istakao da je, bez želje da se žrtve broje, važno reći da je makar jednako toliko nestalih Srba, iako se o tome u Hrvatskoj ne govori nikada.

- A, onda se zaprepaste tom činjenicom kada je ja iznesem, pa misle da sam poludeo ili bezobrazan, a ja samo činjenice iznosim - dodao je Vučić.

On je istakao da je važno da obe strane urade sve što mogu da se to pitanje rešava.

- Radili smo na tom slučaju, čak sam se i lično angažovao i borio da se to pitanje reši. Šta se to dogodilo, zašto je neko odustao od svojih iskaza, to je drugo pitanje... - rekao je Vučić.

Dodao je da je dobrodošla svaka informacija iz Hrvatske, ali da nije priča "otkrijte nam, znamo da znate..., jer to kaže stalno sluša, a nikada od srpskih organa nije dobio ništa.

- Ako postoji bilo šta konrektno da nas navede da grobno mesto makar jedne osobe pronađemom to je veliki pomak napred. Spremni smo da pomognemo po tom pitanju - rekao je Vučić.

Izrazio je uverenje da se uz usredsređen, ozbiljniji rad pomaci mogu napraviti.

- A, šta god mislite da postoji konkretno, gde bismo mogli nešto da uradimo, spreman sam da to napravim i uveren da će nadležni organi razgovarati sa porodicom Radić da se vidi šta misle da možemo da uradimo, a mi smo spremni da pomognemo - rekao je Vučić.
 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
aca

pre 2 godine

Mogu samo da budu ljubomorni na uspeh predsednika Vucica jer takvog Hrvatska nema niti ce ikad imati

dusan

pre 2 godine

uskoro ce Hrvati ostati u prasini iza Srbije jer je Srbija u velikom zaletu i napreduje munjevito

rajko

pre 2 godine

Svi ti prijatelji iz Hrvatske mogu samo da govore u prazno jer su ti njihovi neuspeli pokusaji provokacije i niko nece na to nasesti

Blaginja

pre 2 godine

У праву је српски председник. То је одлична реклама.

Jelena

pre 2 godine

Našem predsedniku mogu samo da zavide, ono što je on uspeo oni nikad neće

Dejan

pre 2 godine

Prostakluk Hrvatskih medija je sve vise vidljiv.

Danijel

pre 2 godine

Hrvati su pokazali veliko neprijateljstvo i ljubomoru prema Srbiji.

Magdalena

pre 2 godine

Ocigledno je da su Hrvati zatrovani velikom dozom mrznje i zla.

Lana

pre 2 godine

Hrvati svesno sire mrznju iako im nista lose nismo ucinili.

Jelena

pre 2 godine

Hrvati su ocigledno ljubomorni na uspehe koje Srbija nize sa predsednikom Vucicem na celu i jednostavno ne mogu to da podnesu. Bas im je lepo Vucic doskocio

Ana

pre 2 godine

Gde Djiki stade, hrvatski mediji nastavljaju. Ne zna se ko ce pre pokusati preko medija da napise nesto ruzno i lazno o predsedniku.

Jefimija

pre 2 godine

Hrvati, zadojeni mržnjom prema svemu sto je srpsko. To je ozbiljna bolest i patoloski fenomen. Za mene vise ne postoje ni oni, ni njihovo more, ni uspomene na njih iz Juge. Smeta im nas predsednik, nista cudno, oni takvog nece imati nikada. Mnogo su jadni. A Vučić im je lepo rekao, svaka čast, sa njima tako treba jer pametno ne može, nisu sposobni za to jer zaslepljeni od mrznje, zaboravili su i ono malo sto su znali, sta znaci biti covek. Hladnokrvni, zli, to su oni.

Petar

pre 2 godine

Bas tako predsednice, sve je tako kako ste i rekli.

sledeća vest

TV

Velika ceremonija na Zejtinliku: Spomenik za dedu Đorđa, srpskog junaka! (FOTO/VIDEO)
Live TV

Velika ceremonija na Zejtinliku: Spomenik za dedu Đorđa, srpskog junaka! (FOTO/VIDEO)

Ekipa Informera nalazi se na Zejtinliku gde je otkrivena bista deda Đorđu, čuvaru srpskog groblja. Inicijativu je pokrenuo Informer i livnica "Jeremic".Otkrivanje biste je izazvalo veliko interesovanje u Solunu, gradski predstavnici tog grada su položili vence na njegov grob, a spomenik su svečano otkrili ministar odbrane Bratislav Gašić i ministar za rad, boračka i socijalna pitanja Nemanja Starović.

28.09.2024

11:09

Hronika

"Tu utehe nema": Mirjana je jedina preživela nesreću u Raškoj, njeni jauci kidaju dušu na komade
Hronika

"Tu utehe nema": Mirjana je jedina preživela nesreću u Raškoj, njeni jauci kidaju dušu na komade

Tragedija koja je zadesila porodicu Lazović i njihovu komšinicu Dijanu Kutlačić duboko je potresla zajednicu kod Raške. U prošlu subotu popodne, dok su se pripremali da krenu na sabor povodom praznika Mala Gospojina u manastir Studenica, doživeli su stravičnu saobraćajnu nesreću. Jedina preživela je Mirjana Lazović Bugarić, majka troje poginule dece i supruga Danijela.

28.09.2024

16:10

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Kakva golčina Samardžića! Prvenac Srbina u Atalanti! (VIDEO)
Fudbal

Kakva golčina Samardžića! Prvenac Srbina u Atalanti! (VIDEO)

Srpski fudbaler Lazar Samardžić (22) spasao je Atalantu poraza na gostovanju kod Bolonje (1:1), u okviru šestog kola italijanske Serije A. Naš reprezentativac je u 90. minutu postigao fantastičan gol i tako obezbedio bod ekipi iz Bergama, u derbiju timova koji Italiju predstavljaju u Ligi šampiona.

28.09.2024

22:58

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija