• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

14.11.2021

14:20

HRVATI, ZAŠTO ĆUTITE?! Srbija od Zagreba zvanično zatražila dokaze za sramne optužbe protiv Vučića, A ONI SE SAKRILI U MIŠIJU RUPU! Foto

AP/Darko Vojinović

Politika

HRVATI, ZAŠTO ĆUTITE?! Srbija od Zagreba zvanično zatražila dokaze za sramne optužbe protiv Vučića, A ONI SE SAKRILI U MIŠIJU RUPU! Foto

Podeli vest

Više javno tužilaštvo u Beogradu podnelo je Zamolnicu za pružanje međunarodne pravne pomoći u vezi sa slučajem Koste Danilovića, svedoka koji je ispitan u nastavku sudskog procesa protiv Dušana Jovića, koji je tokom davanja iskaza izjavio da je u to vreme u Glini video Vučića

 

Kosta Danilović je 1991. bio zatočen u logoru KPD Glina, a na suđenju je izjavio kako je tamo u to vreme video i Vučića.

"Sjećam kada je sadašnji predsjednik Srbije Vučić, kao da ga sada gledam, došao kod nas i govorio koga će ubiti a koga će zaklati. Meni je Vučić rekao da sam ja kao Srbin izdao srpski narod i da će me zadnjeg zaklati, tako je rekao", rekao je Danilović u iskazu.

Zbog ovih navoda beogradsko tužilaštvo formiralo je predmet u pravcu utvrđivanja uslova i pretpostavki za krivično gonjenje zbog krivičnog dela "Izazivanje panike i nereda" ili krivičnog dela "Davanje lažnog iskaza", s obizorm na to da je tekst o njegovom svedočenju objavio portal "Telegram.hr", 28. oktobra, a koji su preneli i srpski mediji, što je izazvalo uznemirenje javnosti u Srbiji.

Više javno tužilaštvo u Beogradu zatražilo je od Ministarstva pravde Republike Hrvatske lične podatke o Kosti Daniloviću, a naročito to da li je on državljanin Republike Srbije.

Ipak, Hrvati se nisu gotovo dve nedelje udostojili da Srbiji odgovore i sakrili su se u mišiju rupu, iako je naše pravosuđe zatražilo informacije u skladu sa Zakonom o međunarodnoj pravnoj pomoći. 

Danilović je svedočio u postupku protiv predsednika Ratnog predsedništva Gline Dušana Jovića, koji je 2010. godine optužen za ratne zločine izvršene od septembra 1991. godine do aprila 1992. godine na području Gline.

U prilogu zamolnice tužilaštvo je ukazalo na sve oblike izvršenja krivičnih dela "Izazivanje panike i nereda" i Davanje lažnog iskaza", za koje je, u zavisnosti od oblika, zaprećena kazna do osam, odnosno do pet godina zatvora.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Goksi

pre 2 godine

Hrvati su mislima ostali u ratnim devedesetim godinama što je tužno.

Jovan

pre 2 godine

Neće Hrvat da se jave, bitno je njima da su provukli predsednika kroz njihove medije i kroz blato, a to što nije ništa tačno to nema veze, ne odgovara niko, tuga.

Zeljko

pre 2 godine

Bolje im je da ćute, lakše će biti i njima i nama. Naravno daa Vučić nije bio u Glini 1991. godine jer tada nije on ni bio u politici.

Jozo

pre 2 godine

Naravno da nije. Ti zločesti hrvati sigurno su falsificirali video koji je na youtubeu, u kojem je on prikazan u Glini.

Aca

pre 2 godine

Kad bi bilo istina, lako bi je mogli dokazati.Ovako im je najlakse da cute.

Ante

pre 2 godine

Kod nas nije pristigao dokument sa kojim bih se trazilo nesto takvo, ili nije poslan uopce ili je negdje u putu. Tako bilo kakve insinuacije o tome da ne umijemo raditi svoj posao nisu na mjestu i su zlonamjerne.

Mikan

pre 2 godine

Ljudi kao Danilovic misle da mogu lazima da ostvare nesto protiv Srbije, samo zato sto su u Hrvatskoj.

Velja

pre 2 godine

Ne znaju Hrvati sad kako da sakriju ove podatke jer ce se utvrditi da su radili na osnovu laznog svedocenja.

Goran

pre 2 godine

Odjednom se Danilovicu poceo da prividja Vucic u secanjima, nije nego.

Milan

pre 2 godine

Za lazno svedocenje treba kazniti jako. Ovakve stvari nisu za igru.

Dragan

pre 2 godine

Hrvati su toliko nemocni da se samo lazima i napadima na Vucica sluze. Najjaci samar za ovu zemlju je jaka i stabilna Srbija.

Jela

pre 2 godine

Takve optužbe su njihova sramota, zato se i ne oglašavaju. Lako je optužiti nekoga, ali za to treba imati verodostojnih dokaza

Revnosan

pre 2 godine

Srbi su mislima ostali u ratnim devedesetim godinama što je tužno.

penzionerka

pre 2 godine

Mrznja Hrvata prema Srbima je postala bolest za tu drzavu u kojoj ce se sami pojesti.Njihov zao duh je katolicka crkva, bila i ostala.Neka ih, mi znamo sta nam je ciniti ne obaziruci se na njih.

Jozo

pre 2 godine

Draga gospođo, upravo ovaj Vaš komentar pokazuje tko koga mrzi. Sve najbolje iz Hrvatske.

Jozo

pre 2 godine

Zanimljivo, tužiteljstvo umjesto da sasluša tog čovjeka kao svjedoka za optužbu protiv vožda, unaprijed i bez ikakvih dokaza optužuje tog čovjeka. Takvog pravosuđa ne bi se postidio niti Berija !

Smrad

pre 2 godine

sa ovim samo pod mogu da obrišu, to šta ministarstvo šalje oni će da ignorišu

Ina

pre 2 godine

O jos jednoj lazi i partalazi o predsedniku Vucicu koja je stigla iz Hrvatske,Hrvatska se ne izjasnjava , vec je bez odgovora.

Aleks

pre 2 godine

Nikakvi dokumenti se ne traže u istražnom postupku nigde u svetu.

Maki

pre 2 godine

Bravo! Da sutra ne bi ko zna jos kakve lazi pricao, taj lazov se mora osuditi.

Bojan

pre 2 godine

Očekujem da će biti razotkrivena pokvarena ustaška propaganda, ali i njeni glasnogovornici u našoj zemlji.

Mina

pre 2 godine

Hrvati su jos uvek ostali u ratnim mislima, sto je jako jadno i tuzno.

Niilo

pre 2 godine

Pa Srbin Kosta Danilović je to rekao, ne hrvati

Izbori 2024

Brnabić: Građanima dugujemo pristojan dijalog među strankama!
Izbori 2024

Brnabić: Građanima dugujemo pristojan dijalog među strankama!

Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić izjavila je da je razgovor između vlasti i opozicije lekovit za parlament, a da je pristojan dijalog političkih stranaka koje drugačije misle nešto što političari duguju svim građanima Srbije, bez obzira na to da li su oni glasali za vlast, opoziciju ili možda nisu uopšte izašli na izbore.

30.04.2024

09:48

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Oduzimanje vozila pun pogodak! Načelnik Uprave saobraćajne policije Slaviša Lakićević o "super radarima", gledanju "kroz prste", električnim trotinetima...
Pravo u metu!

Oduzimanje vozila pun pogodak! Načelnik Uprave saobraćajne policije Slaviša Lakićević o "super radarima", gledanju "kroz prste", električnim trotinetima...

Privremeno oduzimanje vozila, mera koju smo počeli da sprovodimo od sredine februara ove godine, predstavlja pun pogodak i jednu od najozbiljnijih izmena u Zakonu o bezbednosti saobraćaja. Nismo očekivali da ćemo za vrlo kratko vreme oduzeti veliki broj vozila i čini mi se da će toga tek biti. Molim sve vozače da obrate pažnju na saobraćajne propise i ne dozvole sebi da u dužem vremenskom roku ostanu bez auta.

30.04.2024

13:21

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija