• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

28.11.2021

14:23

Vučić posle sastanka sa Pahorom: IMAMO VEOMA DOBRE ODNOSE SA SLOVENIJOM, ta saradnja će u budućnosti rasti!

printscreen

Politika

Vučić posle sastanka sa Pahorom: IMAMO VEOMA DOBRE ODNOSE SA SLOVENIJOM, ta saradnja će u budućnosti rasti!

Podeli vest

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić ugostio je danas predsednika Slovenije Boruta Pahora na radnom ručku u vili "Bokeljka"


Obraćanje predsednika Vučića

- Razgovarali smo o situaciji u regionu... Mislim da imamo veoma dobre odnose sa Slovenijom - rekao je Vučić.

- Otvoreno smo govorili o svim problemima u regionu, koji nisu mali, upoznao sam predsednika Pahora sa inicijativom "Otvoreni Blakan" - kaže Vučić.

Foto: printscreen

- Imamo dobre odnose sa susedima, kao primer za tu saradnju je činjenica da smo pre deset godina udvostručili BDP. Mislimo da će ta saradnja u budućnosti samo rasti. Sa svoje strane sam istakao značaj očuvanja mira, stabilnosti i sigurnosti. Svaki razgovor koji vodimo može biti kamen u toj kući mira koju pokušavamo da izgradimo.Odnosi između Srbije i Slovenije su na izuzetno visokom nivou, odnosi međusobnog poverenja i uvažavanja, svaki naš susret doprinosi razvoju naših dobrih odnosa i sa time sam i više nego zadovoljan. Hvala predsedniku Pahoru što je došao u Beograd. Želimo još bližu i bolju saradnju.

Obraćanje predsednika Pahora

- Kao što znate, inicijativa Zapadni Balkan, naišla je kod većine mojih kolega na suzdržanost, dok je kod mene naišla na odobravanje. To je proces koji podržavam, proces koji motiviše i otklanja bilateralne probleme u regionu - rekao je Pahor i dodaje:

- Kao što je predsednik Vučić rekao, uvek sam bio i ostajem privržen ulasku Zapadnog Balkana u EU. Poslednjih nekoliko godina sam upozoravao da je proces uključivanja Zapadnog Balkana u EU spor.

- Obe strane treba da urade mnogo više nego proteklih godina.

-  Zabrinut sam zbog nekih procesa na Zapadnom Balkanu, neke izjave koje možemo da čujemo zabrinjavaju. Na njih možemo da odgovorimo brzom širenju EU na taj deo Evropu. 

Foto: printscreen

Pahor ističe da će, kada bude u poseti tzv. Kosovu, jasno istaći da je stav Slovenije da se uslovi iz dijaloga moraju poštovati.

- Zahvaljujem se predsedniče na ovom razgovoru. Želim da kažem da ću se založiti da dođe do implementacije Briselskog dogovora u odnosu dijaloga Beograda i Prištine. Želim da dodđe do implementacije onoga što je dogovoreno i da se pregovori nastave. Zastoji nikome ne koriste, mora se doći do implementacije dogovorenog i nastavka pregovora kako odnosi između Beograda i Prištine ne bi ugrozile narode - rekao je Pahor.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Milutin

pre 2 godine

Izmedju Slovenije i Srbije danas nema spornih pitanja i zbog toga nema smetnji da nastavimo odličnu ekonomsku saradnju.

Milica

pre 2 godine

Saradnja Srbije i Slovenije je na veoma visokom nivou zahvaljujući Vučiću. Hvala predsedniku Slovenije sto se odazvao pozivu i sto ce posetiti Srbiju.

Milanche

pre 2 godine

Vučić svakodnevno radi na unapređenju diplomatije sa svima zemljama! Sada sa Slovenijom imamo baš dobre odnose i saradnju

Sofija

pre 2 godine

Nema stajanja. Verujem da će susret imati pozitivan ishod.

Maja

pre 2 godine

Srbija je zemlja koja ima jako puno iskrenih prijatelja zahvaljujuci Vucicu. Nadamo se da ce u buducnosti biti još vise investitora iz Slovenije koji posluju u Srbiji jer su Slovenci poznati kao veoma dobri poslodavci.

Aleksandra

pre 2 godine

Poseta Pahora nasoj zemlji je potvrda odlicnih odnosa Srbije i Slovenije.

Nikola

pre 2 godine

Izmedju Slovenije i Srbije danas nema spornih pitanja i zbog toga nema smetnji da nastavimo plodonosnu ekonomsku saradnju.

Slobodan

pre 2 godine

Neka Slovenija povuče priznanje lažne države, tako će najbolje dokazati saradnju sa Srbijom...

Danica

pre 2 godine

Saradnja sa Slovenijom od velikog znacaja za nasu zemlju,hvala na podrsci

Lela

pre 2 godine

Od velikog je znacaja odrzavanje dobrih odnosa sa Slovenijom zarad boljeg zajednickog ekonomskog rasta

Smilja

pre 2 godine

Republika Srbija je uvek imala dobre međususedske odnose

Goran

pre 2 godine

Zao mi je da Predsedni Vucic nije pitao kolegu iz Slovenije sta je mislio pod tim da obe strane treba da rade na postizanju.... Srbija radi sve, Pristina zamajava. Predsednice, kao sto o drugim stvarima govoris jasno, trebalo je i Pahora da pitas sta je mislio time sto je rekao. Sto se tice viska demokratije, ja smatram da policija treba da omoguci normalan saobracaj, a ko ga ometa, pravac zatvor. Tako je u zapadnim demokratijama. Ne slazem se da barabama pustamo da maltretiraju nas ostale.

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17