• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

01.12.2021

14:04

Predsednik Vučič ispunio obećano - najmoderniji skener stigao u jagodinsku bolnicu

Informer

Politika

Predsednik Vučič ispunio obećano - najmoderniji skener stigao u jagodinsku bolnicu

Podeli vest

U jagodinsku Opštu bolnicu stigao je najmoderniji skener kao rezultat obećanja predsednika Srbije Aleksandra Vučića datog u julu mesecu ove godine

Pored zdravstvenih radnika, primopredaji skenera prisustvovao je i narodni poslanik Nikola Radosavljević, koji je koji je tom prilikom rekao:

- Danas je veliki dan za Jagodinu, za Opštu bolnicu, za sve lekare i osoblje ove zdravstvene ustanove. Za nešto manje od 4 meseca od kako je predsednik Aleksandar Vučić obećao skener i to u Despotovcu prilikom obilaska Doma zdravlja u tom gradu, kada sam mu ukazao na neophodnost potrebe za skenerom, kako bi mogli da spasimo živote velikog broja naših građana time što ćemo na vreme da uradimo dijagnostiku ne šaljući ih u druge zdravstvene ustanove, svedoci smo da je danas 30. novembra 2021. godine, skener stigao u Opštu bolnicu Jagodina i nadam se da ćemo što manje da ga koristimo, da budemo što zdraviji, ali je on tu za svakog pacijenta ako zatreba, jer zdravlje i život su danas najvažniji. Zdrav čovek ima hiljadu želja, a bolestan samo jednu, da bude zdrav. Ovo je investicija koja košta 36 miliona dinara, a ono što je krucijalno za naš grad i za Opštu bolnicu je rekonstrukcija kompletne Opšte bolnice, izgradnja novog dela od 3000 kvadrata na lokaciji nekadašnjeg Grudnog odeljenja koje se ruši. Pravi se novi parking prostor u nekoliko etaža, a biće i završen onaj deo bolnice koji je započet. Ta investicija će biti negde između 30 i 40 miliona evra i ja se nadam da će opet zahvaljujući predsedniku Aleksandru Vučiću biti uspešno realizovana i da ćemo krenuti sa radom početkom, odnosno sredinom naredne godine.

Radosavljević je podsetio i šta je urađeno u bližoj prošlosti:

- U poslednje dve godine puno toga je urađeno. Obezbedili smo dva saniteta za Opštu bolnicu ali i isto toliko saniteta za Dom zdravlja. Obezbedili smo i donaciju turske agencije “Tika”, vrednu 100 000 evra u opremi, pa onda jedan inkubator i još puno toga, a sve za dobrobit građana Jagodine. Pohvalio bih i profesionalnost menadžmenta Opšte bolnice u Jagodini, koji je sve zadatke u veoma kratkom roku rešavao i omogućio da se efikasno realizuju svi projekti, a na čijem čelu je Milica Pavlović, kao i bezbednosti na radu i prostora za skener koji su odradili Dalibor Rakić i Ivan Vasić - zaključio je Radosavljević. 

Nema sumnje da će jagodinska bolnica za veoma kratko vreme postati izuzetno jak zdravstveni centar, što je davnašnja želja kako zaposlenih tako i pacijenata čija će zdravstvena zaštita biti podignuta na najviši mogući nivo.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Vukica

pre 2 godine

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić što obeća to i ispuni

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Udario devojčicu trotinetom na pešačkom prelazu u Batajnici! Tinejdžerka zadobila teške povrede opasne po život!
Hronika

Udario devojčicu trotinetom na pešačkom prelazu u Batajnici! Tinejdžerka zadobila teške povrede opasne po život!

Ovlašćena službena lica Ministarstva unutrašnjih poslova Direkcije policije Policijske uprave za grad Beograd Uprave saobraćajne policije SPI za uviđaje saobraćajnih nezgoda, su po nalogu Trećeg osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu, 27. aprila ove godine odredila zadržavanje u trajanju od 48 sati Č.L. (21) zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja.

28.04.2024

13:31

Sport

Željko je tu, a šta će biti sa ekipom? KK Partizan čeka burno leto, evo ko sigurno ostaje!
Partizan

Željko je tu, a šta će biti sa ekipom? KK Partizan čeka burno leto, evo ko sigurno ostaje!

Košarkaški klub Partizan u subotu je uradio najvažniji posao u ovoj sezoni, pošto je zadržao trenera Željka Obradovića na još minimum dve godine! Kako je proslavljeni stručnjak i sam rekao, ekipu sada čekaju izazovi i borba za preostala dva trofeja, u ABA ligi i u Superligi Srbije, a onda i jednako bitan posao vezan za narednu sezonu, a to je sklapanje tima koji će biti konkurentan na najjačoj evropskoj sceni.

28.04.2024

12:30

Piksi oduševljen Vlahovićem! Nikad nije bio spremniji, biće ovo njegovo EP! (FOTO)
Fudbal

Piksi oduševljen Vlahovićem! Nikad nije bio spremniji, biće ovo njegovo EP! (FOTO)

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Dragan Stojković Piksi (59) nahvalio je Dušana Vlahovića (24) kao nikad ranije! Kormilar našeg nacionalnog tima u intervjuu za čuveni italijanski list "Gazeta delo Sport" govorio je o formi napadača Juventusa i tom prilikom istakao da očekuje da naredni šampionat Evrope obeleži upravo sjajni centarfor.

28.04.2024

11:00

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija