• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

03.12.2021

21:07

SPECIJALNA EMISIJA O KOMPANIJI RIO TINTO! Dragan J. Vučićević otkrio sve detalje POLITIČKE NUKLEARNE BOMBE!

printscreen

Politika

SPECIJALNA EMISIJA O KOMPANIJI RIO TINTO! Dragan J. Vučićević otkrio sve detalje POLITIČKE NUKLEARNE BOMBE!

Podeli vest

Glavni i odgovorni urednik Informera Dragan J. Vučićević gostujući na TV Pink otkrio je ekskluzivne detalje do kojih je došao istraživački tim našeg lista u nastavku razotkrivanja afere "Top veritas papiri". U pitanju su veze tajkuna Dragana Đilasa, ali i njegovih najbližih saradnika s kompanijom Rio Tinto i projektom iskopavanja litijuma u Srbiji

- Ova naslovna strana Informera sutrašnjeg je ozbiljna politička nuklearna bomba. Ja ovo ne pamtim. Da najbliži saradnik Dragana Đilasa koji je nekada bio njegov pomoćnik, a posle, kada je Đilas postao gradonačelnik, bio je direktor gradske agencije za investiranje... Dakle, taj Marko Blagojević osumnjičen za pljačku šest miliona evra, sada je zaposlen u Multikomu. Karijeru je počeo tako što je zatvorio firmu "Viskoza" pa se tako preporučio valjda Draganu Đilasu. To smo znali sve do juče. A sada znamo da je taj Marko Blagojević prodao ćerki firmi Rio Tinta, Rio Sava Eksplorejšn, zemljište - rekao je Vučićević.

Tokom emisije stigla je vest da će predsednik Srbije Aleksandar Vučić u subotu, 4. decembra, posetiti selo Gornje Nedeljice i razgovarati sa građanima tih sela o kompaniji Rio Tinto i svim nedoumicama koje imaju.

Vučićević se osvrnuo i na tu informaciju.

- Vidite, oni su uzeli pare od tog Rio Tinta, Vučić nije uzeo ni dinara. A sada radi ono što svaki pravi predsednik treba da uradi. On ide da razgovara sa svojim građanima. Da vidi šta ih muči, otkloni sve nedoumice. Ovi protestanti, oni su šatro protiv Rio Tinta, a u stvari oni su samo za sebe i za svoje interese. Jasno je kao dan, i litijumskog Đilasa i genocidnu Mariniku briga za životnu sredinu. Oni brinu samo za sebe. Na ovaj način žele samo da unesu u Srbiju nestabilnost. Pazite, ovaj Marko i ta Marinika sutra će da blokiraju saobraćaj. Verujem da će posle ovog otkrića i svih ovih ugovora koje objavljujemo sutra u novinama, da će građani da shvate da ih N1 bombarduje neistinama. Ovde je po sredi pokušaj otimanja vlasti uz priču o ekonomiji - naglasio je glavni i odgovorni urednik Informera.

Ana Pisonero iz EK naglasila: Projekat "Jadar" odlična prilika za Srbiju

- Iz Evropske komisije danas je stigla vest da je projekat "Jadar" dobra ekonomska prilika za Srbiju. Ceo svet će koristiti litijum, voziće električne automobile, svi naši telefoni imaju baterije litijumske, a šta ćemo mi? Niko neće doneti odluku pre informacije kako utiče na životnu sredinu. Ova vest da je Ana Pisonero iz EK rekla da je to fantastična prilika za Srbiju nije objavljena nigde na N1 i Novoj S u centralnim emisijama. Ta vest je sakrivena na svim đilasovskim medijima. Zašto? Zato što treba sakriti istinu - kaže Vučićević.

Foto: printscreen

Specijalna emisija o Rio Tintu

Podsećamo, proteklih nedelja javnost u Srbiji posebno je zainteresovana za rad kompanije Rio Tinto na području basena Jadar u lozničkom kraju, usled podeljenih mišljenja o tome kakav će uticaj to imati na životnu sredinu. Naime, ova kompanija namerava da eksploatiše značajnu i rudu jadarit koja se koristi za proizvodnju litijumskih baterija.

Kako savetuju stručnjaci, potrebno je još najmanje godinu dana do stručne i merodavne procene uticaja na našu životnu sredinu, što je krucijalni preduslov za bilo kakvu ekološku ili političku debatu o projektu ''Jadar''.

Uprkos ovome brojni pokreti u Srbiji, koji se povezuju sa spoljašnjim uticajima, sprovode demonstracije i pozivaju na protestew koji su neosnovani ekologijom, već im je zaleđina, kako se tvdi iz više navoda, političa destabilizacija Srbije.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Sofronije

pre 2 godine

Istražite kako je Blagojević došao u pised te zemlje!!!

Jastreb

pre 2 godine

Gospodine Vučićeviću, sve ste ispitali, sve ste objavili, AJDE OBJASNITE MENI NEPISMENOM KAKO TO DA ZA SKORO 10 GODINA VLADAVINE NEMA NIKAKVE PRIJAVE ZA 619 MILIONA KOJE SU KAO OTKRILI NOVINARI "VEČERNJIH NOVOSTI" PA ČAK I BROJEVE I IZNOSE. KAKO TO DA VUČIĆ I NJEGOV SNS mema nikakvih postupaka. Nemojte mi samo reći onu budaštinu da se Predsednik ne meša u rad pravosudja. Nešto tu debelo ne štima, ovaj narod željan je PRAVDE I POŠTENJA više od svih puteva, mostova, tunela... ili je na delu što naš narod kaže VRANA VRANI OČI NE VADi. A IMA I ONA DRUGA PRDE U ISTU TIKVU!!!

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Nevena ostala bez šake, Adriana se pravila mrtva da je ne ubije: Potresna priča roditelja o pucnjavi u Duboni
Hronika

Nevena ostala bez šake, Adriana se pravila mrtva da je ne ubije: Potresna priča roditelja o pucnjavi u Duboni

Devet osoba je ubijeno, a 12 povređeno u masovnoj pucnjavi koju je u noći 4. maja 2023. godine počinio Uroš Blažić u selima Dubona i Malo Orašje. Tih 12 ljudi imalo je sreću da preživi, ali su posledice koje su ostale trajne. Nevena Vujić iz Dubone je u tom trenutku imala 19 godina. Pogođena je sa više hitaca, a zbog ozbiljnosti povreda joj je amputirana leva podlaktica. Andrijana Mitrović iz Malog Orašja ostala je živa jer se pravila da je mrtva, te joj Blažić nije prišao.

06.05.2024

09:07

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija