• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

09.12.2021

16:31

(VIDEO)  Vučić na Samitu za demokratiju: Naša zemlja kontinuirano radi na jačanju demokratskog društva u kojem svi građani imaju jednaka prava!

Printscreen Tanjug

Politika

(VIDEO) Vučić na Samitu za demokratiju: Naša zemlja kontinuirano radi na jačanju demokratskog društva u kojem svi građani imaju jednaka prava!

Podeli vest

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić, na poziv predsednika SAD Džozefa Bajdena, učestvuje danas na Samitu za demokratiju

 

- Poštovani predsedniče Bajden, Poštovani šefovi država i vlada, Dame i gospodo, Posebna mi je čast i zadovoljstvo što imam priliku da vam se danas obratim na događaju koji smatram izuzetno važnim za dalje jačanje demokratskih vrednosti na globalnom nivou. Veoma je pozitivno to što su SAD prepoznale potrebu organizovanja ovakvog događaja koji promoviše i ponovo ukazuje na značaj demokratskih vrednosti u vreme kada se govori o „krizi demokratije“.

- Naša zemlja kontinuirano radi na jačanju demokratskog društva u kojem svi građani imaju jednaka prava i mogućnosti da razvijaju sopstvene potencijale i da učestvuju u svim aspektima društvenog, kulturnog, političkog i ekonomskog života. Posvećeni smo borbi protiv korupcije, jačanju ljudskih prava i fokusirani smo na postizanje konkretnih rezultata u ovoj oblasti, kako na unutrašnjem, tako i na spoljnopolitičkom nivou.

 

Predsednik Vučić učestvuje u Samitu putem video linka, a na instagram profilu "Budućnostsrbije" podelio je fotografije iz Predsedništva, na kojima se vidi kako preko video linka prati skup, na kojem, između ostalih, učestvuju novi nemački kancelar Olaf Šolc, premijer Luksemburga Gzavije Betel...

Na virtuelni Samit za demokratiju pozvano je više od 100 zemalja, a glavne teme u dva dana biće jačanje demokratija, odbrana od autoritarnosti, rešavanje problema korupcije i promocija ljudskih prava.

Samit je deo je Bajdenovog predizbornog obećanja da će ojačati demokratije širom sveta u vreme kada jačaju autokratske vlade, dodaje se u tekstu.

Na samitu učestuje 111 svetskih lidera.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Mina

pre 2 godine

Srbija je postala značajna zemlja u svetu. Ovo je jedan u nizu poziva koje dobija naša zemlja.

Glasinac

pre 2 godine

Zahvaljujući politici koju vodi predsednik Vučić, Srbija je postala priznata i poštovana u celom svetu.

Tina

pre 2 godine

Srbija je cenjena zemlja u svetu. Naravno za sve to je odgovoran Vučić kojo je našu zemlju izveo na pravi put.

Nešo N

pre 2 godine

To što Srbija želi da sa SAD ima što bolje ekonomske odnose, ne znači da će kvariti odnose sa našim tradicionalnim prijateljima kao što su Rusija i Kina.

Ema

pre 2 godine

Pojedini iz opozicije ima da puknu što se Srbija kotira u svetske lidere i što je Vučić rado viđen gost na Samite.

Vl

pre 2 godine

Ocigledno i Bajdenova administracija misli da je Vucic demokrata

Pera Savic

pre 2 godine

Predsednik Vucic je najcenjeniji politicar u regionu.

Rade

pre 2 godine

Velika je čast da predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić učestvuje na Samitu za demokratiju

Miodrag

pre 2 godine

Lep poziv i lepo je sto su i iz SAD primetili napore i trud predsednika Srbije , koji ulaze kako bi Srbija postigla sto bolje rezultate. Nasa zemlja zeli sa svima da ostvaruje dobru saradnju, jer uzajamna podrska znaci mnogo.

Iva

pre 2 godine

Predsednik Vucic , svojim znanjem i svojom mudroscu, odlicno balansira i posvecuje apsolutno svakom zadatku. Prepoznao je to narod u Srbiji, ali prepoznali su i drugi. Lep poziv za ucesce na Samitu. Ulaze se mnogo truda kako bi se suzbila korupcija, i kako bismo dostigli najvisi moguci nivo kada je rec o ljudskim pravima.

Dejan

pre 2 godine

Ovo je veoma važan poziv za Srbiju , to jedan od pokazatelja da je Srbija jaka zemlja .

Gile

pre 2 godine

To je pokazatelj da Srbiju prepoznaju u borbi za postovanje demokratije!

Stojan

pre 2 godine

Bezite od svega sto nazivaju demokratija i zelenih. Na sve nacine ce da vas nadmudrivaju tako da ce va navest da na kraju sami sebe unistite. A to sto neki misle da je Srbija cenjena, to obesite macku or rep jer sve sto oni cene su novac i kako da vas iskoriste. Ako i vi njih uspete da iskoristite kao sto je Kina uspela onda imate "win win" situaciju ako ne onda necete postojati.

Todor

pre 2 godine

Srbija je zadnjih deset godina uložila značajne napore na polju jačanja demokratije. Poziv USA na Samit je jasan dokaz da radimo dobar posao.

Bata

pre 2 godine

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić je najcenjeniji predsednik u regionu

Nešo N

pre 2 godine

Prisustvo na ovakvim Samitima je za Srbiju od izuzetne važnosti.

Lio

pre 2 godine

Srbija je pozvana na samit jer su prepoznali dobro drustvo koje tezi ka promenama u demokratiji.

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17