• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Alo.rs

17.12.2021

09:24

AMERI HVALE SRBIJU NA SAV GLAS! Politička posvećenost doprinela svemu, Vlada uložila velike napore, USPESI NA MNOGIM POLJIMA!

Politika

AMERI HVALE SRBIJU NA SAV GLAS! Politička posvećenost doprinela svemu, Vlada uložila velike napore, USPESI NA MNOGIM POLJIMA!

Podeli vest

Na sastancima sa Ministarstvom spoljnih poslova, Ministarstvom finansija, Centralnom bankom, Ministarstvom pravde, Ministarstvom unutrašnjih poslova i Tužilaštvom, gospodin Ahern je saznao više o izazovima sa kojima se susreće Vlada Srbije jer nastavlja da se fokusira na ekonomske rast i reforme potrebne za pristupanje Evropskoj uniji

Gospodin Ahern je čestitao Srbiji na rezultatima iz nedavnog izveštaja MONEIVAL-a, koji prepoznaje njene napore u oblastima borbe protiv pranja novca i finansiranja terorizma. Srbija se uglavnom žali na niz standarda Radne grupe za finansijsku akciju (FATF), a posebno je poboljšala svoj režim i vlasti protiv pranja novca. Ova poboljšanja su bila moguća zahvaljujući političkoj posvećenosti i brzim akcijama ključnih vladinih ministarstava. G. Ahern je preneo da, iako je tehnička usklađenost neophodna, primena zakona ostaje ključna za napredak.

Poseta je obuhvatila i sastanke sa zvaničnicima privatnih banaka u Srbiji na kojima se razgovaralo o značaju poštovanja međunarodnih propisa u obezbeđivanju nastavka ekonomskog rasta Srbije i dalje ekonomske integracije kako sa regionom, tako i sa Evropskom unijom.

Gospodin Ahern je istakao da su Sjedinjene Američke Države zahvalne na partnerstvu između Srbije i Ministarstva trezora SAD u oblastima nezakonitog finansiranja i da se raduju nastavku napretka u rešavanju ovih važnih pitanja.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija