• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

21.12.2021

13:56

NE PRAVIMO NI VELIKU ALBANIJU, NI VELIKU SRBIJU, VEĆ DOBRO ZA LJUDE!

instagram/buducnostsrbijeav

Politika

NE PRAVIMO NI VELIKU ALBANIJU, NI VELIKU SRBIJU, VEĆ DOBRO ZA LJUDE!

Podeli vest

Napravili smo najbolju inicjiativu, koja će da promeniti lice Balkana, čijeg se imena ne stidimo, a koja će doneti mnogo dobrog za građane, poručio je danas u Tirani predsednik Srbije Aleksandar Vučić nakon Samita inicijative "Otvoreni Balkan"


Istakao je da je za učesnike važno da se radi dalje na svim pitanjima, a tako i da se ukinu takse, i možda jednog dana napravi carinska unija, izbrišu granice između nas, kao i zajednički da privlačimo više investitora.


Vučić je, na konferenciji za štampu, rekao da je kada je došao u Tiranu video da premijera Albanije napadaju da je inicijativa “Otvoreni Balkan” inicijativa sa ciljem stvaranja velike Srbije.

"Meni govore svakog dana da je to incijativa za stvaranje velike Albanije. Nije reč o velikoj Srbiji, velikoj Albaniji, već je reč o tome da se ne izgubimo u raspravama između prošlosti i sadašnjosti, i da nam u tome nestane budućnost. Reč je o tome da možemo da uredimo zajedno budućnost na neuporedivo bolji način", istakao je on.

Vučić je kazao da se u ovoj inicijativi govori kako naši poljoprivredni i industrijski proizvođači, ali pre svega svi građani sve tri zemlje mogu da žive bolje u budućnosti, da imamo više turista.

Ovde je, kaže, reč o tome šta možemo za naše ljude da napravimo.

"Dolazeći u Tiranu, a govorim sada u ime svih građana Sbrije, došao sam da iskažem poštovanje prema svakom čoveku u Albaniji i Severnoj Makedoniji. Da kažem da su svi uvek dobrodošli u Srbiji, da je Srbija za njih druga kuća, kao što mi moramo da se osećamo dobrodošli i u Skoplju i u Tirani", rekao je Vučić.

Foto: instagram/buducnostsrbijeav

Izrazio je zadovoljstvo potpisanim sporazumima, rekavši da je to nešto za šta se radilo dve godine, o čemu se pričala, a nije moglo da se dogovori zbog bezbroj birokratskih procedura.

"Zahvaljujući našim timovima uspeli smo da pokrenemo stvari sa mrtve tačke i od toga će ljudi imati koristi", podvukao je on.

Ukazao je da je u razgovoru sa albanskim privrednicima čuo da su zadovoljni inicijativom, i preneo da su srpski privrednici srećni zbog pomaka koji se napravi.

Kazao je da je dogovoreno da se na svakom sastanku ponovi poziv ostalima u regionu da se pridruže, Sarajevu, Podgorici i Prištini.

"Ali za nas je veoma važno što mi danas radimo za sebe. Privućićemo ih ne, političkim pozivima, jer bi oni mogli na to politički da se inate, već da uradimo najviše za njihovo priključenje time što ćemo raditi konkretne stvari. Počećemo da razgovarmao kako da privlačimo turiste, kako da napravimo poseban fond za filmsku industriju, što je predlog Rame koji smo prihvatili, da sportske ekipe obavljaju pripreme, kao i o tome kako spustiti cenu drumarina za članice....", rekao je on.

Foto: instagram/buducnostsrbijeav

Vučić je dodao da će se razgovarati i o tome kako da se obezbede mnogi popusti u hotelima i restoranima za građane naših zemalja.

"Pa da pitam da li to nije najdirektnija korist za sve koji učestvuju u inicijativi. Zato sam ljut na sebe, kada kažemo da moramo nekog da pozivamo, kao da mi ne možemo da postojimo bez nekoga. Mi smo ovo uradili pokazujući odgovornost. Napravili smo najbolju inicjiativu, koja će da promeniti lice Balkana, čijeg se imena ne stidimo, koja će doneti mnogo dobrog za građane", objasnio je on.

Zahvalio se posebno premijeru Severne Makedonije Zoranu Zaevu, koji sutra podnosi ostavku, na svemu što je uradio da ova inicijativa posotiji, kao i za sve što je uradio na prijateljstvu Severne Makedonije i Srbije, te poželeo dobrodošlicu budućem premijeru u Skoplju.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Mila

pre 2 godine

Ova inicijativa ce biti odlicna za sve gradjane regiona

Era

pre 2 godine

Svako ko zeli dobro ovom delu Evrope, mora se sloziti sa inicijativom Otvoreni Balkan jer to moze doneti samo dobro, narodima na tim prostorima!

Rema

pre 2 godine

Jasan je cilj ove inicijative, a to je jak Balkan. A on se može realizovati samo saradnjom triju zemalja bez nekih desničarskih ideologija.

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17