• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

07.01.2022

12:48

Vulin: Ne razumem naprednjake šta čekaju, boljeg nemaju ni oni, ni čitav srpski svet!

Politika

Vulin: Ne razumem naprednjake šta čekaju, boljeg nemaju ni oni, ni čitav srpski svet!

Podeli vest

Pokret socijalista (PS) podržaće isključivo Aleksandra Vučića kao predsedničkog kandidata SNS na izborima 3.aprila, izjavio je predsednik PS i ministar unutrasnjih poslova Aleksandar Vulin i naveo da ta stranka nije spremna da podrži drugog kandidata iz redova naprednjaka



- Ili će Aleksandar Vučić biti naš zajednički kandidat ili će PS razmisliti da ima svog kandidata, a to bih bio ja - rekao je Vulin za Tanjug na pitanje da li će PS biti u koaliciji sa SNS na izborima 3. aprila i da li je za tu stranku, budući da Vučić još uvek nije doneo odluku o kandidaturi na predsedničkim izborima, prihvatljiv drugi kandidat iz redova naprednjaka.

- Ne razumem naprednjake šta čekaju, boljeg nemaju ni oni, ni čitav srpski svet. Šta će se to desiti protokom vremena, koga će oni smisliti, ako ne predlože svog predsednika? U ovom trenutku nismo spremni da podržimo bilo koga osim Aleksandra Vučića - podvukao je Vulin.

Kako kaže, ako SNS misli da Vučić ne treba da bude predsednički kandidat, to znači da se "slomila pod pritiskom velikih sila".

- Da odustaje od politike vojne neutralnosti i politike objedinjavanja svih Srba, da odustaje od samostalne politike kada su u pitanju i ekonomija i vojska. Tu politiku PS ne može da podrži - poručuje Vulin.

Vulin je rekao da je PS lojalan partner i saborac SNS i da su bili zajedno kada "nikog drugog nije bilo" i kada je, kaže, izgledalo da će "vladavina petooktobarskog ološa biti večna i da se u Srbiji ništa neće promenitи".

- Bili smo zajedno i borili se kada je izgledalo da će Srbija postati deo NATO pakta i da će zauvek napustiti svoju istoriju i sebe u istoriji - rekao je Vulin.

Dodao je da je PS spreman da sa SNS nastavi borbu na svim nivoima, ali da je na prvom mestu želi da podrži Aleksandra Vučića kao predsedničkog kandidata SNS.
 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
ZAvram

pre 2 godine

Народ очекује Александра Вучића као председничког кандидата на предстојећим изборима. Много је учинио за Србију и народ. Својим ауторитетом и досадашњим залагањем за богатију, лепшу, безбеднију Србију, обезбедио је своје место на кормилу Србије. Његово одустајање од кандидатуре би био прави шок, огромно разочарење... Не кажем да у напредној нема квалитетних људи, нити ишта замерам садашњем министру МУП (напротив), али, Александар Вучић је један, једини...

sledeća vest

Izbori 2024

TV

Na Kosovu se ide na satanizovanje Srba i vraćanje u prošlost! Referendum nije ispunio svoju svrhu, rešenje je Zajednica srpskih opština! (VIDEO)
Live TV

Na Kosovu se ide na satanizovanje Srba i vraćanje u prošlost! Referendum nije ispunio svoju svrhu, rešenje je Zajednica srpskih opština! (VIDEO)

Život pod terorom Aljbina Kurtija na Kosovu i Metohiji još uvek predstavlja ogroman problem za Srbe koji tamo žive, a Zapad, sa svojim licemernim ponašanjem i dvostrukim aršinima, ne doprinosi rešavanju situacije. Na ovu temu u "Info jutru" televizije Informer govorio je predsednik Društva lobista Srbije Nenad Vuković.

23.04.2024

12:40

Niko ne priča o tome šta se desilo u Kravicama ili Bratuncu! Nemačka po svaku cenu hoće da opere sve što je radila tokom 20. veka! (VIDEO)
Live TV

Niko ne priča o tome šta se desilo u Kravicama ili Bratuncu! Nemačka po svaku cenu hoće da opere sve što je radila tokom 20. veka! (VIDEO)

Zašto se pitanje navodnog genocida u Srebrenici poteže danas, 29 godina kasnije, dok na Bliskom istoku Izrael svakodnevno ubija veliki broj palestinskih civila? Ko stoji iza sramne rezolucije i šta je skriveni motiv za nju? Na ovu temu, u "Info jutru" Informer TV, govorio je Vladimir Marinković, predsednik Kongresa srpsko-američkog prijateljstva.

23.04.2024

10:06

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija