• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Nebojša Bakarec

11.01.2022

13:09

Nebojša Bakarec: Zakon o novčanoj pomoći mladima!

nebojša bakarec

Politika

Nebojša Bakarec: Zakon o novčanoj pomoći mladima!

Podeli vest

Ponosim se time što ću kao narodni poslanik u Skupštini Srbije, danas glasati za Zakon o registru mladih državljana Srbije, od 16 do 29 godina, kojima se uplaćuje novčana pomoć od 100 evra, za ublažavanje posledica pandemije bolesti Kovid 19

 

Jednako tako sam ponosan što je Skupština Srbije 29.12.2021. usvojila izmene i dopune Zakona o finansijskoj podršci porodicama sa decom kojima se od 1. januara 2022. godine povećava roditeljski dodatak za prvo dete na 300.000 dinara. Ovi Zakoni su ispunjenje obećanja koje je dao predsednik Vučić. Država pomaže mladima koji su u fazi školovanja, odnosno onima koji su upravo završili školovanje. Aleksandar Vučić je na godišnjoj konferenciji za medije u Palati "Srbija" rekao da je naša zemlja zbog koronavirusa izgubila mnogo ljudi i da danas nema nikoga u Srbiji ko nije izgubio nekog svog. Međutim, primetio je, da se u tom procesu nije dovoljno brinulo o mladima, i rekao je: „Brinući o životima onih koji imaju određene bolesti, naših starijih, majki, očeva, baka i deka, zaboravili smo na mlade ljude, na osnovce, srednjoškolce, studente, mlade koji su završili školovanje, o kojima niko nije brinuo, ili nismo dovoljno brinuli“.

U svom novogodišnjem obraćanju javnosti predsednik je 30.12.2021. najavio i obećao da će pomoć države dobiti preko 3 miliona građana! Predsednik je rekao da bez dece nema budućnosti, i da će država uložiti stotine miliona evra u politiku nataliteta! Majke će za prvo dete dobijati 300.000 dinara, a 100.000 dinara za drugo i treće dete. Za treće dete će dodatno dobiti, tokom 10 godina po 100 evra mesečno. Za četvrto dete majke će dobiti tokom 10 godina, po 150 evra mesečno. Majke koje rode dvojke će dobiti jednokratnu pomoć od 400.000 dinara, odnosno za trojke 500.000 dinara. Država će pomoći ženama sa 10 do 50 odsto od cene za kupovinu manje kuće ili stana. Milion mladih od 16 do 30, dobiće 100 evra jednokratno po ovom Zakonu. Zdravstveni radnici će dobiti 10.000 dinara. Penzioneri će dobiti 20.000 dinara. Što se tiče rasta BDP-a, predsednik je naveo da 2021. godinu završavamo sa stopom rasta plus 7,5 odsto. Mi smo po tome možda i najuspešnija zemlja Evrope, zbog toga što Irska ima prihode od gotovo svih multinacionalnih kompanija koje su tamo registrovane zbog niskih poreza, pa je neuporediva sa bilo kojom drugom državom. Srbija će za ovu i prošlu godinu imati drugi najveći rast u Evropi, posle Irske.

Kada već rezimiram rezultate, podsetiću da je zdravstvo jedan od stubova države Srbije. Predsednik Vučić i Vlada su najzaslužniji za to što je Srbija jedan od lidera u borbi sa koronavirusom. Izgrađene su 3 kovid bolnice, rekonstruisani su ili se rekonstruišu 4 klinička centra i 19 opštih bolnica, nabavljene su sve vakcine i lekovi, proizvodimo vakcine. Molim građane - Vakcinišite se, nosite maske, perite ruke. Vakcine su bezopasne, bezbolne i besplatne. Poštujte savete lekara!

Još jedna važna stvar koju treba reći jer je važna za građane i državu. Za 5 dana, 16. januara 2022. izađimo SVI na REFERENDUM o promeni Ustava, koji se tiče samo PRAVOSUĐA i načina izbora sudija. Ja ću zaokružiti "DA" kao odgovor na pitanje. Važno je da pružimo podršku Predsedniku Vučiću, pred izbore u aprilu - tako što ćemo da zaokružimo "DA"! Hoćemo da pravosuđe bude još slobodnije, i time osiguravamo da se ni u teoriji više ne može ponoviti ono žuto uništavanje pravosuđa iz 2009. Time ojačavamo i podršku evrointegracijama. Cilj ovih ustavnih promena je da se pravosuđe oslobodi uticaja politike i da se uskladi sa zakonodavstvom Evropske unije. To znači da sudije i tužioce više neće birati predstavnici izvršne i zakonodavne vlasti, odnosno Vlada i Skupština, već vrhunski pravnici.

Rezimiraću i lažne ekološke proteste u Srbiji. Izvršiću poređenje. Veliki protesti u Holandiji protiv epidemijskih mera, i nejaki, a lažni ekološki protesti su pokazali kako izgledaju navodno tiranska Srbija i navodno demokratska Holandija! Koja je razlika između Srbije i Holandije? U Holandiji danas i uvek, policija MLATI protestante, kovidiote, bez milosti, GAZI ih konjima, GRIZU IH PSI, polivaju vodeni topovi po zimi. Nema milosti u kraljevini Holandiji. Tako radi navodni demokrata Mark Rute! U Srbiji na lažnim ekološkim protestima, kao i uvek, policija MAZI lažne ekologe, a ovi blokiraju puteve i maltretiraju građane. Setimo se da su pretprošle godine u julu, kovidioti u Srbiji, MLATILI policiju, lomili noge i glave policajcima (140), gazili su policajce. Srbija je majka. Raj za protestante. Tako radi navodni tiranin Aleksandar Vučić!

U pokušaju da parira novogodišnjem intervjuu predsednika Vučića, Đilas je postao pokvarena ploča - vrti jednu te istu laž. U novogodišnjem intervjuu "Danas"-u, Đilas je negirao tvrdnju novinarke Jasmine Lukač da je bio na vlasti!?! Kaže amnezirani Đilas – „Ne razumem kako mislite ako se vratim na vlast? Kao što znate ja sam kao gradonačelnik bio vlast u Beogradu, a ne na nivou Srbije“. Odakle Đilasu poriv da direktno slaže novinarku i čitaoce? Bio si ministar čoveče, ministar za NIP - bio si vlast na nivou Srbije! Kao što je ovo slagao, Đilas je nastavio da laže u intervjuu! Zapravo taj čovek nikada ne govori istinu.

Rezimiraću i podatke o nasilju koje niko ne osuđuje. Pre neki dan izveden je 63. vandalski napad na prostorije SNS u Adicama u Novom Sadu! Niko od Zaštitnika, Poverenika, boraca za ljudska prava, nije osudio ovo nasilje! Vučić i njegova porodica su glavne mete. Prostorije razbiju, a Vučića i njegovu porodicu hoće da ubiju!

Rezimiraću i rad Skupštine Srbije. Ponosan sam što smo mi poslanici Skupštine Srbije, od avgusta 2020., imali 62 zasedanja i što smo usvojili 241 zakon. Po hitnom postupku izglasali smo 17 propisa i 159 drugih akata. Parlament je zasedao 131 dan sa 400 tačaka dnevnog reda!

Rezimiraću i svoj rad. Nisam odsustvovao ni jednom sa sednica Skupštine, glasao sam ZA SVE zakone. Govorio sam 74 puta! Sedeo sam u sali non stop, radio, učestvovao u radu odbora, pripremao govore i tekstove za medije. Uvek sam podržavao kolege poslanike!

Ovaj Zakon o pomoći mladima je jedan od milion dokaza da je Predsednik Srbije Aleksandar Vučić - Državnik i Otac jedne nove bolje Srbije! Predsednik Vučić uzdiže Srbiju, gradi Srbiju, vakciniše Srbiju, leči Srbiju! Leči prošlost u sadašnjosti, radi budućnosti! Živela Srbija!


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

NEBOJŠA BAKAREC: Najvažnije činjenice iz sudske Žalbe Novaka Đokovića!
Politika

NEBOJŠA BAKAREC: Najvažnije činjenice iz sudske Žalbe Novaka Đokovića!

Oko ponoći, u nedelju 9.1.2022. po srpskom vremenu, tj. u 10 ujutru 10.1.2022. po australijskom vremenu, biće razmotrena Žalba Novaka Đokovića, koju je podneo Federalnom okružnom i porodičnom sudu (The Federal Circuit and Family Court of Australia) u Melburnu. Na sajtu tog suda su po standardnoj proceduri, objavljena sva tri podneska advokatskog tima Novaka Đokovića. Najvažnija je sama Žalba koja ima 35 strana.

09.01.2022

18:10

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17