• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

14.01.2022

11:14

PALMA: NAJVEĆI NOVAKOV PROBLEM JE ŠTO JE SRBIN

printscreen RTV Pink

Politika

PALMA: NAJVEĆI NOVAKOV PROBLEM JE ŠTO JE SRBIN

Podeli vest

Predsednik Jedinstvene Srbije, narodni poslanik i predsednik Skupštine grada Jagodine Dragan Marković Palma gostujući u emisiji Novo jutro na TV Pink komentarisao je najnovija dešavanja u Australiji i rekao je da je najveći problem Novaka Đokovića što je Srbin

- Ja sam odmah prvog dana rekao da će vratiti Novaka iz Australije. Novak je žrtva političke odluke. Nekome smeta što je devet puta osvojio Australijan open, smeta im što je najjači u psihomentalnom smislu. Nole je najbolji svetski teniser, proveo je najviše nedelja na prvom mestu i siguran sam da će iz cele situacije izaći jači. Ono što sam takođe siguran je da se ovako nešto desilo Nadalu ili Federeru, Novak bi ih branio svim silama, a vidimo da ga oni sada kritikuju. To govori sve o njima. Trebale bi da reaguju sve svetske sportske organizacije, ali politika se meša u sport. Pa jednoj Rusiji nisu dozvolili da se takmiči pod svojom zastavom. Novaka poznaje čitav svet. Gde god da odem prvo me pitaju kako je Novak Đoković. Čitav svet, običan narod ne političari, kažu da je nepravda prema Novaku. Jednostavno kažnjen je zato što je Srbin " izjavio je Marković. 

Govoreći o predstojećem referendumu Marković je pozvao građane da izađu na referendum, da glasaju po sopstvenom ubeđenju i zaokruže DA. On je rekao da je do sada je postojala osnovana sumnja da su se političari mešali u rad sudova i tužilaštva i da je sada prilika da se na referendumu otkloni svaka takva sumnja. 

Foto: printscreen RTV Pink

" To vam je kao u fudbalu, ko izgubi kriv mu je sudija. Opozicija je ta koja gubi i kriva im je vlast, sudije, svi su im krivi. A oni su ti koji su u vreme kada su bili vlast razrešavali i postavljali sudije. Evo mi sada hoćemo da sudije više ne strahuju da li će biti reizabrani nakon probnog perioda, jer se ukida, i biraće ih struka a ne Parlament" rekao je predsednik Jedinstvene Srbije. 

Na pitanje povodom izjave jednog ekološkog aktiviste koji je pozivao na građanski rat u Srbiji i na blokade autoputa i graničnih prelaza, Marković je rekao da su to politički protesti i da zato što imaju jako malu podršku naroda, oni pokušavaju da izazovu nerede kako bi skrenuli pažnju na sebe. 

" Niko nije rekao da će Rio Tinto zaživeti. Postoji nešto što se zove nasleđena obaveza a upravo je opozicija ta koja nam je nametnula tu obavezu. Poznato je i da je kum Dragana Đilasa prodao imanje za 700 000 evra Rio Tintu. Njima je jedino važan lični interes. Aleksandar Vučić je rekao da će narod odlučiti o tome i treba uvek pitati narod, ali ne ove na ulici koje plaća Đilas i njegova kompanija. Iz aviona se vidi da su njihovi zahtevi politički i da žele da okupe nezadovoljne građane. Ankete kažu da cela opozicija ne može da dobije više od 11%. Stalno se dele i svađaju" izjavio je Marković. 

On je rekao i da deo opozicije posle izbora može da pokuša da organizuje neke proteste zbog navodnog nezadovoljstva izbornim procesom ali nemaju argumenata za to.

"Na svakom biračkom mestu biće po 40 posmatrača, prihvatili smo sve njihove zahteve. Postoji i normalna opozicija oni koji hoće da se takmiče tako što će reći vi ste izgradili 100 km autoputa mi ćemo 200, u Jagodini je besplatan prevoz a mi ćemo davati i besplatan sendvič. Građani će glasati 3.aprila za dela a ne za one koji nigde ne rade a hoće na vlast da bi se zaposlili " zaključio je Marković


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Atlija Milorad

pre 2 godine

A sta je definicija obican narod ? Zar ima poseban narod ?

dardanka

pre 2 godine

Ma bravo Palma bravo da te nema covek bi morao da te izmisli,tako je, a mi svo vreme u nedoumici ,koji to problem Novak jos ima osim toga sto mu ne daju da ucestvuje

Dr

pre 2 godine

Najveci problem je što se prave prevelike patriote.Para ima,ali to mu ne daje za pravo da nonsalira zakon zemlje u kojoj je trenutno.

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17