• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

15.01.2022

14:27

Brnabić sa predstavnicima Unije mladih SNS o referendumu

GO SNS

Politika

Brnabić sa predstavnicima Unije mladih SNS o referendumu

Podeli vest

Potpredsednica Glavnog odbora i poverenica beogradskog odbora SNS Ana Brnabić, razgovarala je danas sa predstavnicima Unije mladih SNS-a, a sastanku su prisustvovali i mladi poslanici iz Beograda

Brnabić je pojasnila mladima da je važno da sutra, 16. januara, izađu na referendum i glasaju „DA“, jer time glasaju za nezavisno sudstvo, samostalno tužilaštvo, dalju demokratizaciju Srbije, ali i nastavak evropskih integracija.

- Na ovaj način mi uređujemo pravosuđe, unapređujemo naše društvo i stvaramo pogodno tle za brže i efikasnije sudstvo, za veću samostalnost i odgovornost tužilaštva, ali pre svega jačamo vladavinu prava. Glasati za promenu Ustava, odnosno zaokružiti „DA“ znači da glasamo da svi budemo jednaki pred licem pravde i da politika ne utiče na sudstvo -  rekla je Brnabić, saopšteno je iz SNS-a.

Foto: GO SNS

Takođe, dodala je da će na samim biračkim mestima biti ispoštovane sve epidemiološke mere,

- Sva glasačka mesta biće dezinfikovana, vodiće se računa i o distanci kako između paravana, tako i između članova biračkih odbora i samih ljudi koji dođu na glasanje. Uveravam vas da će Republička izborna komisija učiniti sve kako bi se izjašnjavanje građana na predstojećem referendumu sprovelo na najbezbedniji način i uz poštovanje svih epidemioloških mera - precizirala je Brnabić.

Prema rečima Ane Brnabić, sutra se ne izjašnjavamo o Rio Tintu, niti o Kosovu i Metohiji, niti bilo kojoj drugoj temi, veća samo i isključivo o oblasti pravosuđa.

Foto: GO SNS

- Najveći protivnici referenduma su svi bivši i sadašnji članovi Demokratske stranke, tačnije one stranke koja je 2009. godine sprovela najsramniju reformu pravosuđa, koja je prema rečima pokojne Verice Barać predstavljala jednopartijsku čistku. U jednom danu su otpustili 837 sudija bez ikakvog obrazloženja. Zbog ovakvog bahatog ponašanja Dragana Ðilasa, Vuka Jeremića, Mlađana Ðorđevića, Dušana Petrovića, Nebojše Zelenovića i svih koji su tada činili vrh DS-a, neke sudije koje nisu reizabrane su čak izvršile samoubistvo. Kako su sva ta njihova razrešenja bila nezakonita, Ustavni sud Srbije je poništio sve odluke, a ovakva skandalozna reforma pravosuđa koštala je građane Srbije preko 44 miliona evra -  podsetila je Brnabić.

- Da se ovakve reforme više nikada ne bi ponovile, da bi sudstvo bilo nezaviosno, a tužilaštvo samostalno važno je da u nedelju izađemo na referendum i glasamo ''DA" - zaključila je Brnabić.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

TV

Šolakova novinarka postavila ministarki Stamenkovski beozbrazno intimno pitanje! Da li je ovo moralno? (VIDEO)
Live TV

Šolakova novinarka postavila ministarki Stamenkovski beozbrazno intimno pitanje! Da li je ovo moralno? (VIDEO)

Urednik i novinar Ljiljana Stojanović napala je ministarku za brigu o porodici Stamenkovski na konferenciji za štampu. Ona je rekla da ministarka ne sme da zamera ženama što rađaju decu u poznijim godinama i pitala je sa koliko godina je ona rodila dete. Na ovu temu u "Info jutru" govorili su Andrijana Arnautović, SRS, Marjan Rističević, SNS i Radoslav Milojičić Kena, narodni poslanik.

06.10.2024

10:55

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Planeta

Preokret! Stotine hiljada Ukrajinaca kreće ka Belorusiji! Svet u šoku gleda neverovatan razvoj situacije, niko ovo nije očekivao!
ZAPAD U NEVERICI

Preokret! Stotine hiljada Ukrajinaca kreće ka Belorusiji! Svet u šoku gleda neverovatan razvoj situacije, niko ovo nije očekivao!

Stotine hiljada Ukrajinaca beže iz Evropske unije (EU) u Belorusiju, tražeći sigurnije okruženje od onog koje su očekivali u „prosperitetnoj“ Evropi . Ova migraciona kretanja ukazuju na promene u percepciji EU kao sigurnog utočišta, a to je pitanje koje je izneo beloruski ministar spoljnih poslova, Maksim Riženkov, na zasedanju Ujedinjenih nacija (UN).

06.10.2024

10:40

Zabava

Održana promocija knjige "Srbi na Kosovu i Metohiji u 20. i 21. veku" (FOTO)
Kultura

Održana promocija knjige "Srbi na Kosovu i Metohiji u 20. i 21. veku" (FOTO)

U prepunoj sali Kolarčeve zadužbine u Beogradu, sinoć je predstavljena knjiga "Srbi na Kosovu i Metohiji u 20. i 21. veku" autora prof. Dragoslava Ćetkovića u izdanju Obeležja plus i Fondacije Braća Karić a u prisustvu Njegovog Preosveštenstva Episkopa novobrdskog g. Ilariona, vikara Patrijarha srpskog g. Porfirija, mnogobrojnih uglednih zvanica, predstavnika srpskih kulturnih i javnih institucija, predstavnika medija i znamenitih građana Kosova i Metohije.

05.10.2024

14:12

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija