• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

24.01.2022

10:22

OVO NI ĐILASOVSKI MEDIJI NE MOGU DA SAKRIJU! Đilas i Jeremić ponižavaju jedan drugog - NISU U STANJU NI DA ODGLUME JEDINSTVO OPOZICIJE!

Politika

OVO NI ĐILASOVSKI MEDIJI NE MOGU DA SAKRIJU! Đilas i Jeremić ponižavaju jedan drugog - NISU U STANJU NI DA ODGLUME JEDINSTVO OPOZICIJE!

Podeli vest

Predizborna kampanja još nije ni počela, a opozicioni lideri čine sve da biračima daju do znanja da nemaju da im ponude ništa osim međusobnog prepucavanja, svađa podmetanja i ponižavanja. Svađa u opoziciji oko zajedničkog kandidata na predsedničkim izborima je otišla predaleko da čak ni đilasovski mediji to više ne mogu da sakriju


Polemika da li je bolji Đilasov NATO kandidat, bivši Jeremićevac, Zdravko Ponoš, Jeremićev vunderkind Miki Aleksić, pritajeni Boris Tadić, ili Boško Obradović, sa društvenih mreža prelila se i na tajkunske medije, pa sada birači na koje opozicioni lideri računaju u borbi protiv vlasti do mile volje, od njih samih, mogu da slušaju i čitaju ko je izdajnik, ko lažni ekolog, ko je koga smenio, ko će koga da ponizi, ko priznaje nezavisno Kosovo, a ko "genocid" u Srebrenici.

Čak je i voditeljka "Utiska nedelje" Olja Bećković sinoć digla ruke od jedinstvene opozicije, a kako i ne bi kad Radomir Lazović iz Ne davimo Beograd tvrdi da je u Srebrenici bio genocid, Boris Tadić genocid priznaje samo kad nije predsednik, dok Boško Obradović, slušajući ih, pada u anafilaktički šok.

Gotovo istovremeno, sagovornik đilasovskog tabloida danas, politikog Mladen Mrdalj kaže da se nadao da će opozicija oko osovine Jeremić-Đilas uspeti da odglumi minimum jednistva kako bi ohrabrila širu mobizaciju glasača protiv Aleksandra Vučića.

- Međutim, izgleda da se u tim krugovima uzima zdravo za gotovo da će Vučić dominirati i nakon izbora, pa se nastavlja borba za liderstvo nad što širim krugom opozicionih glasača. U sklopu te borbe koristi se pozivanje na jedinstvo opozicije, ali pod uslovima koji pogoduju partiji koja upućuje poziv - rekao je Mrdalja, komentarišući situaciju nakon što je Stranka slobode i pravde istakla Zdravka Ponoša kao predsedničkog kandidata opozicije.

Kako je Mrdalj naveo, "tako Đilas poziva na ujedinjenje oko Ponoša, jer Jeremića stavlja u nezgodnu situaciju".

- Ako odbije, onda Jeremić rastura jedinstvo opozicije. Ako podrži, onda se ponižava, jer je Ponoš već javno obrazložio da je izmedju njih došlo do sukoba oko Ponoševe kandidature - rekao je Mrdalj.

Kako je dodao, teško je poverovati da Đilas nije bio svestan šta radi.

Ni bivši lider Demokratske stranke Bojan Pajtić, gostujući na TV N1, ne može da sakrije tugu zbog totalnog rasula u opoziciji.

- Oni moraju da se dogovore, nemaju pravo da iznevere očekivanja građana", rekao je Pajtić i dodao:

- Ako se posvađaju i podele po tom pitanju (zajedničkog predsedničkog kandidata), a lista oko SNS će pobediti na parlamentarnim izborima i ovaj put, daje im se šansa da budu na vlasti još osam godina. Posvađana opozicija teško će se oporaviti da i na narednim izborima odnese pobedu. Iako deluje kao perifireno pitanje, ništa ne može da donese toliko glasova listi koliko jedinstvo - rekao je Pajtić.

"Priča o predsedničkom kandidatu će se reflektovati na rezultate izbora u Beogradu, to je ono što je tužna činjenica", ukazao je još Pajtić.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija