• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

01.02.2022

10:58

Prosečna plata u Srbiji veća od 600 evra! Voleli Aleksandra Vučića ili ne, GRAĐANI REZULTATE MOGU DA OSETE NA SVOJOJ KOŽI!

Printscreen/TV happy

Politika

Prosečna plata u Srbiji veća od 600 evra! Voleli Aleksandra Vučića ili ne, GRAĐANI REZULTATE MOGU DA OSETE NA SVOJOJ KOŽI!

Podeli vest

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da će prosečna plata u Srbiju za decembar prošle godine biti veća od 600 evra


"To ćemo utvrditi za nekoliko dana kada izađu rezultati za prosečnu platu u decembru. Imamo danas nezaposlenost koja je 10 odsto uprkos pandemiji. Imamo ekonomiju prema kojoj smo prvi ili drugi u Evropi. Verujem da ćemo biti prvi za 2021.", rekla je Brnabićeva gostujući na TV Happy.


Ona tvdi da je to nešto što svi građani mogu da vide i da osete na svojoj koži.

"Voleli Aleksandra Vucića ili ne, to su naši rezultati", istakla je premijerka.

Ona kaže da penzioneri pre 2012., nisu znali kada će penzija biti isplaćena, a danas, tvrdi, možete sat da navijate prema njima.

"Danas građani mogu da računaju na pomoć države u ovim, najtežim vremenima pandemije. Danas počinje i isplata 100 evra pomoći mladima", najavila je Brnabićeva.

Ona je istakla da se u Srbiji, uprkos pandemiji, fabrike nisu zatvarale, već počinju novi projekti i nastavljaju se već započete investicije.

"Niko nije otkazao, samo su je neki odložili za par meseci. Zbog toga raste naša industrija i verujem da će se tako nastaviti i ove godine", istakla je predsednica Vlade.

Foto: Printscreen/TV happy

Ona je istakla da je važno da zadržimo bezbednost i stabilnost i ocenila da su za to ključni izbori 3. aprila.

Kako je rekla, Srbija se razvila i njena ekonomija je ojačala, ali opet ima toliko stvari koje je potrebno ureaditi.

"3. aprila se odlučuje da li ćemo nastaviti tim putem i ako imamo još četiri, pet godina stabilnosti to je to. Srbija je izašla iz višedecenijskog tunela. Srbija će biti dovoljno jaka i stabilna da joj niko ništa ne može. Neće biti opasnosti da dođu neki političari i tajkuni koji samo žele da kradu i mislim da više nikada to neće moći da se desi", poručila je predsednica Vlade.

Ona ističe da su joj strane diplomate govorile u četiri oka da Srbija ne treba toliko da se hvali svojim privrednim uspesima, a posebno ne u uspesima u nabavci vakcina i vakcinaciji.

"Rekli su mi da Srbija mora da bude poniznija, da ne sme da bude ponosna", istakla je Brnabićeva, ali i dodala da ti naši uspesi ni za nas ni za region nisu više velika stvar.

Kako kaže, Rojters je prošle nedelje objavio da je jedan veliki američki investicioni fond "Brajton park kepital" investirao 140 miliona dolara u jednu našu IT kompaniju.

Brnavićeva ističe da je naš izvoz prošle godine u IT sektoru bio oko 1, 8 evra, a daće ove godine verovatno premašiti dve milijarde.

Foto: Printscreen/TV happy

Kako kaže, u IT sektoru još uvek studenti Elektrotehničkog fakulteta traže početne plate od 1.200 evra, a sve više mladih se, tvrdi, vraća iz inostranstva.

"Verujem da ćemo sledeće nedelje imati još jednu sjajnu vest. Da će naša dijaspora iz silicijumskoj dolini osnivati investicioni fond samo za naše kompanije", najavila je premijerka.

Govoreći o pomoći koju Srbija pruža regionu, premijerka je naglasila da je naša zemlja prošle nedelje poslala Mostaru pomoć u tečnosti za PCR testiranje, koju oni nisu imali.

"Poslali smo im količinu dovoljnu za godinu dana testiranja, ali to nije više vest, jer se to od nas očekuje. Očekuje se da Srbija ima i da će pomoći, bez obzira na političku situaciju. I to je dobro, jer pokazuje koliko se Srbija promenila", konstatovala je premijerka.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Bojan

pre 2 godine

Rezultati postoje kao i dokazi koji svedoče da je politika koju Vučić propagira, svidelo se to nekome ili ne, uradila mnogo u korist Srbije i njenih gradjana.

Ceca

pre 2 godine

Samo oni koji su zaslepljeni ne mogu da vide da je situacija u Srbiji i te kako bolja i stabilnija.

suzanasmiljanic

pre 2 godine

Sve sto je obecao Aleksandar Vucic, on je i ispunio. Rezultati su i vise nego evidentni!!

Tijana

pre 2 godine

Ovo je rezultat odgovorne vlasti koja radi za dobrobit svog naroda.

Jeka

pre 2 godine

Uspeh Aleksandra Vučića mogu da komentarišu negativno samo ljubomorne i proste duše.Standard je svima povećan,i građani to vide i osecaju.

alas

pre 2 godine

Srbija je u poslednjih nekoliko godina napredovala i svakim danom je sve vise razijena. Ljudi imaju posao i zadovoljavajuce plate.

Cane

pre 2 godine

Smejali su se Vučiću kada je obećao ovoliki iznos plate, a sad se okrenula situacija. Svi su uvideli da je čovek od reči koji se bori za svoju zemlju!

Cane

pre 2 godine

Smejali su se Vučiću kada je obećao ovoliki iznos plate, a sad se okrenula situacija. Svi su uvideli da je čovek od reči koji se bori za svoju zemlju!

Mila

pre 2 godine

Mogu Vučiću samo da zavide što je čelu zemlju postavio na noge

Milica

pre 2 godine

Rezultati su svakodnevno vidljivi i mogu se videti novi iz dana u dan, građani vide i mogu da posvedoče istim. Nije u pitanju ko je, u pitanju je da taj neko radi u interesu svoje države i svog naroda. Aleksandar Vučić upravo tako i radi, radi za svoje građane, za svoju državu, želi prosperitet, napredak, svetlu budućnost za sve nas i to je ono što narod podržava.

Mila

pre 2 godine

Dok su njihovi prethodnici samo obećavali,ova vlast radi i bori se za građane. Rezultati njenog rada se vide,građani osećaju promene. Rastu plate,bolji životni standard građana. Danas je prosečna plata 600e.

Maja

pre 2 godine

O rezultatimaVucica i doprinosu boljitku Srbije govore cinjenice .

Aca

pre 2 godine

Presednik sto kaze to i uradi. Gradjani zive mnogo bolje nego ranije.

Tikiiiivooo

pre 2 godine

Hteli da priznaju ili ne,Vucic je digao standarde...povecao plate,porodilje i mlade roditelje vidno pomogao...pomaze natalitet...pomaze penzionere...realno toliko do sada nije niko uradio

Miljan

pre 2 godine

Aleksandar Vucic je ozbiljan politicar, koji je sve uradio da se plate povecaju, da narod bude zadovoljan. Uspostavio je red. Da je Srbija stabilna i da je vodeca drzava u regionu, govore i rezultati.

Zoran

pre 2 godine

Verujem da ćemo imati uskoro platu i veću od 600€ a da će rast plata prati i rast/korekcija penzija za naše najstarije sugrađane.

Slavisa

pre 2 godine

Spreman sam kritikovati ali i pohvaliti one koji rade i kada se vide rezultati rada, a to su, stabilan kurs dinara, penzije povecane i u dan tacna isplata, povecanje plata koje smo do pre par godina mogli samo sanjati, bolji standard zivota gradjana Srbije.

Tijana

pre 2 godine

Rezultati su vidljivi, ovo je pokazatelj da je Srbija ekonomski stabilna zemlja.

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17