• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: DEJANA KLJAJIĆ

21.02.2022

14:46

Svoje znanje, iskustvo i autoritet sam stavila na raspolaganje Srbiji, NA BOLJITAK SVIH GRAĐANA!

Tanjug/Jadranka Ilić

Politika

Svoje znanje, iskustvo i autoritet sam stavila na raspolaganje Srbiji, NA BOLJITAK SVIH GRAĐANA!

Podeli vest

Direktorka Instituta za onkologiju dr Danica Grujičić, prva na listi SNS za parlamentarne izbore, kaže da se nije mnogo dvoumila oko ulaska u politiku

 

U proteklih sedam godina u oblasti zdravstva urađeno je najviše u poslednjih nekoliko decenija! I to nije neki moj subjektivni stav, već lako proverljiva činjenica. Zato sam ja na čelu liste 'Aleksandar Vučić - Zajedno možemo sve'!

Ovo za Informer kaže direktorka Instituta za onkologiju i radiologiju dr Danica Grujičić. Ona navodi da je u politiku ušla jer u svom angažmanu vidi veliku šansu i priliku da doprinese poboljšanju srpskog zdravstva, koje je u poslednje vreme znatno napredovalo.

Velika šansa

Ovo vidim kao veliku šansu da doprinesem poboljšanju srpskog zdravstva. Zbog pacijenata, ali i mladih kolega koje treba da ostanu u Srbiji

Danica Grujičić

- Ključni razlog zašto sam prihvatila da budem na čelu liste Aleksandar Vučić - Zajedno možemo sve jeste to što je u proteklih sedam godina u oblasti zdravstva urađeno najviše u poslednjih nekoliko decenija. Veliki broj strateških i infrastrukturnih projekata je realizovan ili je u fazi realizacije. Ulaskom na listu stavila sam svoje znanje, iskustvo, autoritet na raspolaganje Srbiji i na boljitak svih građana. A mnogo važnije od mog mesta na listi jeste da se obezbedi nastavak ulaganja u zdravstvo koja su započeta u proteklih sedam godina. To je moj ključni motiv.

* Koliko dugo ste razmišljali o ulasku u politiku?

- Nije bila laka odluka, ali nisam se puno dvoumila. Ovo vidim kao veliku šansu i priliku da doprinesem poboljšanju života svih nas. Pre svega zbog pacijenata, ali i mladih kolega koje treba da ostanu u Srbiji. Uvek se rukovodim samo praktičnim i realnim stvarima. Ovaj poziv doživljavam kao priznanje za sve ono što sam radila u zdravstvu decenijama.

* Koji je vaš najvažniji cilj?

- Moji ciljevi su vezani za dobrobit države, a svoje mesto vidim tamo gde mogu najviše da pomognem svom narodu, a to su zdravstvo, nauka i obrazovanje. Politički cilj svakog pojedinca, tako i moj, mora da bude podređen napretku Srbije i njenih građana.

* Čim se obelodanilo da ste nosilac lice, počeli su napadi na vas. Kako to doživljavate?

- Svako bavljenje javnim poslom sa sobom donosi pozitivne i negativne kritike i morate biti spremni na to. Pored toga, zaista nemam vremena da se bavim praznim i negativnim pričama. Moj fokus je uvek na tome šta još konkretno mogu da uradim da poboljšam situaciju u društvu.

Foto: Beta

Danica Grujičić i Aleksandar Vučić na predizbornom skupu u Merošini

* Kao neurohirurg spasli ste na hiljade života, rekli ste da vas i dan-danas najviše pogađa patnja pacijenata...

- Najveći stres, najveći udarac u mom poslu i životu jeste smrt pacijenta. Moje kolege i ja činimo sve da pomognemo što većem broju ljudi. Nažalost, nekima nismo uspeli. To su za mene najveći udarci, pogotovo kad su deca u pitanju.

* Posvetili ste ceo život poslu. Da li ste se nekad pokajali jer niste imali dovoljno vremena za privatni život?

- Ako hoćete da napravite bilo kakav veliki podvig ili da uspešno obavljate svoj posao, morate biti spremni na velika odricanja. Srećna sam što sam imala priliku da lično odaberem svoj put. Naravno da bih volela da imam više vremena za prijatelje, knjige, za odlazak u pozorište, ali ne žalim se...

Foto: Tanjug

Danica Grujičić

* Šta je najlepši deo vašeg posla?

- Pamtim mnoge lepe slučajeve u svojoj karijeri. Naravno da su najlepši oni kada uspete da pomognete detetu. Nema lepšeg osećaja od onog kada se dete izleči od veoma teške bolesti i kada posle dugo godina dobijete poziv na njegovu svadbu. Tada shvatite smisao i veličinu lekarskog poziva. To je veliki dar, ali i velika odgovornost.

Brzi Gonzales, Milostiva, Generalka...

Danicu Grujičić je poznata kao lekar svetskog renomea, a među saradnicima ima nadimke Brzi Gonzales, Milostiva i Generalka...

- Zbog moje energije i temperamenta saradnici su mi dali te nadimke. Najviše vremena provodim sa njima, ali trudim se da uvek imam vremena za prijatelje van bolničkog kruga. Izduvni ventil su mi odlazak u Republiku Srpsku i rodno Užice, a za to mi uvek nedostaje vreme. Odlazim koliko mi obaveze dozvoljavaju, ali nažalost, ne tako često.

Sa fondacijom pomažemo mladima da ostvare snove

Doktorka Grujičić je 2018. godine osnovala fondaciju 'Zajedno za mlade - prof. dr Danica Grujičić', čija je misija, kako i naziv kaže, stvaranje boljih uslova za život i rad u Srbiji.

- Trudimo se da pomognemo svakom talentovanom detetu iz nauke, umetnosti i sporta da ostvari svoje snove i ambicije. Srećna sam zbog broja dece kojima smo pomogli dosad, a cilj nam je da pokrenemo fondaciju u Republici Srpskoj i Crnoj Gori. Humanitarni broj za pomoć najtalentovanijoj deci je SMS na 4334. Broj dinarskog računa je 265-1610310004716-35.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Informator SNS propagande za r

pre 2 godine

Koliko je vladajućih partija promenila da bi ostala direktorka instituta?

borac za pravdu

pre 2 godine

Hoces li raditi volonterski ili za platu + penzija koga vi vis ejebete u zdrav mozak od postenih i cestitih ljudi pravite budale.

Sonja

pre 2 godine

Doktorka Grujičić je izuzetna I strucna u svom poslu,ne sumnjam da ce sada ulaskom u politiku dati veliki doprinos daljem ulaganja u zdravstvo.

Kraljica

pre 2 godine

Srbija je bogata sto ima ovakve ljude i strucnjake kao sto je dr. Dana.

sledeća vest

TV

Kompliment je reći Srbinu da je četnik! Ne mislim da ikoga može oštetiti zabrana ulaska u Hrvatsku!
Live TV

Kompliment je reći Srbinu da je četnik! Ne mislim da ikoga može oštetiti zabrana ulaska u Hrvatsku!

Poslanik u hrvatskom parlamentu Miro Bulj napao je juče predsednika Srbije Aleksandra Vučića nazivajući ga četnikom, a sve iz razloga što je podsetio na ustaške zločine počinjene nad Srbima. Dan ranije, Bulj je uputio u proceduru zaključak kojim bi se svi poslanici u crnogorskom parlamentu koji su glasali za Rezoluciju o genocidu u Jasenavcu proglasili za "persone non grata", odnosno da im se zabrani ulazak u Hrvatsku. Ove skandalozne izjave za Informer je komentarisao lider Srpske desnice Miša Vacić tokom gostovanja u "Info jutru".

04.07.2024

10:34

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija