• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: K. STRUHAR

28.02.2022

07:00

KUKU I LELE! ŠTA BI BILO KAD BI OVI VODILI DRŽAVU?! Ćuta i 'Žene u crnom' traže: da Srbija zarati sa Rusijom!

Beta

Politika

KUKU I LELE! ŠTA BI BILO KAD BI OVI VODILI DRŽAVU?! Ćuta i 'Žene u crnom' traže: da Srbija zarati sa Rusijom!

Podeli vest

Lažni ekolozi iz koalicije 'Moramo' i 'Žene u crnom' organizovali proteste zahtevajući da odmah uvedemo sankcije Rusiji zbog krize u Ukrajini

Lideri kvaziekološke opozicione koalicije 'Moramo' i organizacija 'Žene u crnom' zahtevaju da država Srbija, zbog rata u Ukrajini, odmah uvede sankcije Rusiji.

Koalicija 'Moramo', na čijem čelu su Aleksandar Jovanović Ćuta, Nebojša Zelenović i lideri 'Ne davimo Beograd' Dobrica Veselinović i Radomir Lazović, zajedno sa organizacijom 'Žene u crnom' organizovali su u centru Beograda skup na kome su zatražili da se Srbija odmah priključi evropskoj politici protiv Moskve.

U skladu sa interesima

Politika neuvođenja sankcija koju sprovodi predsednik Vučić u potpunom je skladu sa srpskim nacionalnim interesima
Vladimir Trapara, Institut za međunarodnu politiku i privredu

Osuditi 'agresiju'

Takozvana mirovna organizacija 'Žene u crnom' saopštila je da od Beograda zahteva hitno uvođenje novih i proširenje dosadašnjih sankcija koje je Evropska unija preduzela prema Rusiji.

'Izražavamo solidarnost sa mirovnim pokretom kako u napadnutoj Ukrajini, tako i u Rusiji. Tražimo uvođenje novih i proširenje dosadašnjih sankcija koje je EU preduzela protiv Ruske Federacije.

Takođe, neophodno je da Međunarodni krivični sud pokrene istragu zbog zločina nad civilnim stanovništvom koje su ruske vojne formacije počinile. Ruska vojska je zločine počinila bombardujući ne samo vojne nego prvenstveno civilne objekte u Kijevu, Harkovu, Odesi i drugim ukrajinskim gradovima', navodi se u saopštenju.

Dobrica Veselinović, inače kandidat za gradonačelnika Beograda ispred koalicije 'Moramo', zdušno je podržao sve ove zahteve.

- To što sedimo na dve stolice i što se godinama unazad nismo pripremili za ovaj scenario pokazuje neodgovornost vlasti - rekao je Veselinović, dodajući da bi Srbija morala odmah da se odrekne ruske nafte i gasa!?!

Moj ugao

SLOBODAN SAMARDŽIĆ, PROFESOR FPN

Cela stvar oko Ukrajine dobro je diplomatski sprovedena. Sve je dobro dimenzionirano i uravnoteženo! Naš brod nekako uspeva da plovi između dve stene. Da smo postupili drugačije, razbili bismo se o jednu od njih.

U kampanju pritisaka da uvedemo sankcije Moskvi uključile su se i pristalice lidera SDS Borisa Tadića. Tako Aris Movsesijan, predsednik Nove stranke i Tadićev koalicioni partner, kaže da podržava Evropu koja je uvela sankcije Rusiji.

- Sasvim je razumljivo to što je cela Evropa uvela sankcije Rusiji i osudila njen napad na suverenu teritoriju Ukrajine. Ugrožavanje suvereniteta bilo koje države je za svaku osudu. Sve što svet bude činio moraćemo i mi, jer je to svet kome težimo - poručuje Movsesijan.

Dobra politika

Sa druge strane, Vladimir Trapara iz Instituta za međunarodnu politiku i privredu kaže da je politika neuvođenja sankcija koju sprovodi predsednik Srbije Aleksandar Vučić u skladu sa nacionalnim interesima.

- Zaključak koji je doneo Savet za nacionalnu bezbednost dobro je promišljen, uravnotežen, adekvatan situaciji. Što je najvažnije, on je u skladu sa našim nacionalnim interesima. Srbija ne sedi na dve stolice, nego samo na svojoj, jednoj, srpskoj stolici - objašnjava Trapara.

Sličan stav ima i Dejan Jović, profesor Fakulteta političkih nauka, koji kaže da je potez Srbije i predsednika Vučića dobro promišljen.

- Izjava o ukrajinskoj krizi je uravnotežena i pažljivo napisana. Srbija nije osudila Rusiju. Saopštenje se oslanja na principe koje niko ne može da ospori - zaključio je Jović.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
caslav

pre 2 godine

kako bi drugačije žene u crnom povećale brojnost svog biračkog tela.

neko isperd kompa

pre 2 godine

Takvima kao što ti balegaru treba zagorčavati život i maltretirati vas sve dok ne napustite SRBIJU. Takve parazite treba što pre,što pre PROTERATI iz SRBIJE

Milan63

pre 2 godine

To su smešni likovi podaničkog mentaliteta i minornog uticaja u srpskom društvu. Nešto ih nisam čuo da su pisnuli poslednjih godina u vezi stradanja ruskog stanovništva u Donbasu. Srbi nisu ovce da ih neko bez krivice gura u sukob sa svetskim silama. Dosta smo stradali od tzv. "demokratskog" Zapada 1999. godine koji je i zakuvao ovu nesreću u Ukrajini i koji sada pokušava da ekonomski uništi Rusiju. Na Zapadu ništa novo.

Veleizdaja

pre 2 godine

Tako zvana duboka država,poterala svoje plaćenike da laju, jer je te izrode i pomagala i pomaže samo zarad njihovih globalističkih interesa.Tako su naterali i Vučića da javno izjavi da ga samo ustav Srbije sprečava da uvede totalnu obaveznu akcinaciju.Svakog potencijalnog političara potpomaže i organizuje sastanke sa svetskim državnicima ,da ta ličnost pomisli da je taj idealna prilika i osoba koja će voditi Srbiju u brži ekonomski razvoj. Ako dođe takav na vlast ,taj mora ispunjavati i njihove zacrtane planove , ako to pokušava izbeći tada ga ruše odrešenim i probuđenim domaćim kerovima ,pa tako i vidimo kako samo laju.Mačete treba aktivirati, i tek tada će se Srbija očistiti od svakolikog političkog šljama.

Vla

pre 2 godine

Kakav cuta, on je muta, sve neradnici, nedan do drugog, lolupismena i prodana raja, da ne koristim grubu rec sto...

Ćuran

pre 2 godine

"da bi Srbija morala odmah da se odrekne ruske nafte i gasa" Znači: Zatvaramo sve fabrike jer nema rada bez struje i gasa, da teramo svoja kola u otpade dok još hoće da ih kupe a grejemo se na drva i ugalj - u duhu borbe za čist vazduh? Pozdravljam ovakve poruke i istupe "zelenih" aktivista, SNS ne mora da brine za izbore ni najmanje. Ovi više pomažu Vučiću nego sam SNS.

Daki

pre 2 godine

Ko sve u ovoj zemlji nece drzati miting radi malo zapadnih para

Zoran

pre 2 godine

Ko je ovaj besposličar? Čime se ta smejurija bavi? Tera ribe po Dunavu pod most da ne pokisnu kada pada kiša.

Deda Nole

pre 2 godine

A ja mislio sada ce Cuta organizovati ciscenje kanala od bacenih flasa da predvodi posumljavanje goleti a on se bavi politikom sigurno je dobio silne pare sa zapada jer to normalan covek ne radi a pogotovo ekolog.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće
Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće

Danka Ilić (2) nestala je 26. marta u Banjskom polju kod Bora, u dvorištu porodične kuće svoje majke Ivane Ilić, dok se igrala sa starijim bratom. Prema rečima majke, sin je zatražio vodu, pa je ona otišla do automobila, ali kada se vratila Danka više nije bila tamo. Nažalost, potraga za devojčicom za kojom je tragala cela Srbija, ali i Evropa, završena je na tragičan način.

25.04.2024

20:46

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija