• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Objektiv

02.03.2022

10:14

DA LI JE MOGUĆE DA NEKO OVO IZJAVI?! Ponoš: Intervencija Rusije u Ukrajini je dobar razlog da NATO ponovo postoji!

printscreen

Politika

DA LI JE MOGUĆE DA NEKO OVO IZJAVI?! Ponoš: Intervencija Rusije u Ukrajini je dobar razlog da NATO ponovo postoji!

Podeli vest

Đilasov predsednički kandidat Zdravko Ponoš je gostujući u emisiji na televiziji N1 izjavio da je intervencija Rusije u Ukrajini dala dobar razlog NATO da postoji

 

– Ova intervencija Rusije dala je dobar razlog NATO da postoji, ponovo – rekao je on, likujući.

Podsetimo, Ponoš ne krije da je simpatizer NATO alijanse, pa je tako nedavno na pitanje novinara da li je za članstvo u organizaciji koja je bombardovala Srbiju i odnela hiljade života, bez dileme odgovorio da je članstvo u NATO-u njegov plan. 

Takođe podsećamo, dok je bio potpukovnik, Zdravko Ponoš je zahvaljujući stranačkoj protekciji u kadrovanju u sistemu odbrane ubrzano kursirao u NATO školama ili vodećih sila NATO pakta. Školovao se u Kraljevskom koledžu za odbrambene studije u Londonu – kurs koji traje 10 meseci.

Tokom studija u Londonu je leteo kao kopilot na britanskom školskom avionu, verovatno kao tipovan i podržan za najviše dužnosti u SR Jugoslaviji a potom u Srbiji. Britanci su naravno "vodili računa" kako se razvija karijera njihovog pulena, što verovatno čine i danas, kada je prošlo puno vremena od njegovog penzionisanja. Potom je završio kurs za više izvršioce, u NATO centru "Džordž Maršal" u Nemačkoj.

Foto: printscreen

Ponoš takođe ne krije da je veliki prijatelj sa ubicom srpske dece, nekadašnjim portparolom NATO Džejmijem Šejom, za vreme bombardovanja Savezne Republike Jugoslavije, koji je po ličnom Ponoševom priznanju bio i njegov predavač u Londonu.

Podsećanja radi, dosadašnje procene su da je od 24. marta do 10. juna 1999. poginulo između 1.500 i 2.500 ljudi, a oko 6.000 ranjeno. Najbolnije žrtve NATO agresije jesu deca. Bombe su odnele 79 dečijih života za 78 krvavih dana.

Ipak, sve to ne smeta Đilasovom kandidatu da nastavi da podržava NATO, što je učinio i ovaj put.

BONUS VIDEO




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Milan

pre 2 godine

Ja mislim da Ponoš sa svojim izjavama o svom ljubljenom NATO-u ne mora ni da izlazi na izbore. Biće potučen do nogu. Ako mu je do NATO-a neka stavi šlem i ode u Kijev umesto što priča gluposti i navlači probleme Srbiji.

ON

pre 2 godine

NATO je uzrok i povod da je danas Evropi i svet na ivici unuštenja! Da Ponoš ima zdrav mozak (kojeg sigurno nema) znao bi da ako dođe do rata nema pobednika jer svet će biti uništen upravo zbog NATO. Zbog naroda u Srbiji rado bi podržao opoziciju da su bolji od vlade, ali ovi su stvarno ludi...

Rade R

pre 2 godine

Aman ljudi, Ponoš je nebitan lik! On je maska, paravan! Ne treba uopšte njega komentarisati! On samo sprovodi politiku svog gazde, onoga koji ga plaća! Onog lopova koji bi da ponovo nekako dođe na vlast i ponovo pljačka! Zna on da na izborima, 03.04.2022. nema nikakve šanse! Ove priče služe kao preporuka stranim ambasadama! Onima koji bi da nam oduzmu deo teritorije! Da mu 04.04.2022. pomognu da preko haosa na ulicama dođe na vlast! ŽIVELA SLOBODNA NEZAVISNA SRBIJA!

Godža

pre 1 godinu

Pa jasno se bez trunke srama izjašnjava kao zapadni plaćenik sa njihovim idejama. I takvo zlo je htelo da nam bude predsednik ! I ne valja vam Vučić? Ma ovakvi zlotvori kao on, Đilas, Čanak itd. bi da nas dokusure bezpovratno. Ovakav ne ljudski otpad nikome ne treba samo zapadu da im završava poslove. Šačica domaćih izdajnika hoće da pokori srbiju i da pljačkaju šta stignu. Pa koga zapad hvali taj nam omču sprema a koga kudi e to su naši rodoljubi gde bih akcenat bacio na šešelja srbskog junaka ! Dole izdajicama!

sledeća vest

Izbori 2024

TV

Netanijahu ima jezive planove! Etnički čista Gaza i rat SAD-a protiv Irana za njega je idelno rešenje! (VIDEO)
Live TV

Netanijahu ima jezive planove! Etnički čista Gaza i rat SAD-a protiv Irana za njega je idelno rešenje! (VIDEO)

Sukob u Gazi eksalira i čini se da se širi na druge frontove. Izrael odlučan da odgovori na napad Irana. Da li zaista Netanijahu gura SAD u rat protiv Irana? Na ovu temu u emisiji "Rat uživo" govorili su bivši potpukovnik KOS-a Ljuban Karan i politikolog, prof. dr Vladimir Pavićević. Uživo u program iz Frankfurta uključio se i politikolog Andreja Lović koji je govorio o tome na koji način Nemačka posmatra ovaj rat. U drugom delu emisije gosti su govorili o ratu u Ukrajini. O ovoj temi govorio je i kapetan garde Branislav Živković koji se putem vajber linka uživo uključio u program.

15.04.2024

19:57

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija