• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

06.03.2022

21:45

VELIKA ČAST ZA SRBIJU! Jelisejska palata na sajtu objavila obaveštenje o razgovoru Makrona i Vučića - NA SRPSKOM JEZIKU!

Printscreeen

Politika

VELIKA ČAST ZA SRBIJU! Jelisejska palata na sajtu objavila obaveštenje o razgovoru Makrona i Vučića - NA SRPSKOM JEZIKU!

Podeli vest

Nakon jučerašnjeg razgovora sa predsednikom Srbije, Aleksandrom Vučićem, oglasio se predsednik Francuske Emanuel Makron, a na sajtu Jelisejske palate obaveštenje je objavljeno, pored francuskog, i na srpskom jeziku

Obaveštenje prenosimo u celosti:

- Predsednik Republike razgovarao je telefonom sa predsednikom Republike Srbije Aleksandrom VUČIĆEM, u subotu, 5. marta 2022. godine.

Predsednik je pohvalio blisku saradnju Francuske i Srbije i jasnoću njenog stava u međunarodnim instancama o ratu u Ukrajini  kao i o neophodnosti poštovanja suverenosti država.

On je podsetio i na prijateljstvo Francuske i svoju ličnu podršku Srbiji.

Predsednik Republike smatra da rat u Ukrajini zahteva da Evropska unija i sve njoj bliske zemlje, a posebno one kojima je, kao što je to Srbija, potvrđena evropska perspektiva, zajedno sagledaju načine i sredstva kojima će dalje da jačaju svoje veze i grade zajedničku budućnost svih Evropljana. Rat u Ukrajini treba da bude prilika za evropsko približavanje.

Predsednici Republike Francuske i Republike Srbije će ostati u bliskom kontaktu - piše na sajtu Jelisejske palate.

Na sajtu se može videti da je predsednik Makron razgovarao i sa ukrajinskim predsednikom Vladimirom Zelenskim, ali obaveštenje se može naći samo na francuskom jeziku.




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Pera

pre 2 godine

cast?! jesu to oni sto priznaju teroristicku drzavu .. De Gol se okrece ugrobu ..

Ena

pre 2 godine

Vucic je svuda u svetu priznat, promovise nasu zemlju na svakom koraku. Zato na izborima 3.aprila nema premisljanja. Znam za koga ide moj glas.

Ana

pre 2 godine

Ppstovanje se odaje na ovaj nacin. Mi se isto tako ponasamo kao domacini.

Rade

pre 2 godine

Mislite da ta čast može ublazi onu samarcinu od sedenja u magarecoj klupi tokom proslave u Parizu?! Nemojte da peglate jer ne uspeva. Pamtimo samarcinu i samo ista takva samarcina može da povrati čast. Pisali na srpskom jaka stvar. Jel ce i oni da siluju Milunku Savić pa da snime da smo " Mondo"?!

Jovan

pre 2 godine

Srbija je mnogo cenjenija i poštovanija svuda u svetu otkako je na čelu države Vučić.

Helena

pre 2 godine

Srbija se maksimalno trudi da sa svima bude u dobrim kako političkim tako i prijateljskim odnosima.

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17