• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: K. STRUHAR - M. DOBROMIROVIĆ

15.03.2022

07:00

NOVA LAŽNA DOJAVA O BOMBI U AVIONU NA RELACIJI BEOGRAD - MOSKVA! Specijalni rat protiv Srbije zbog Rusije!

informer.rs

Politika

NOVA LAŽNA DOJAVA O BOMBI U AVIONU NA RELACIJI BEOGRAD - MOSKVA! Specijalni rat protiv Srbije zbog Rusije!

Podeli vest

U svega tri dana imali smo dve lažne dojave o bombama u avionima 'Er Srbije' koji su poletali za Rusiju, zbog čega su letelice vraćane na beogradski aerodrom * Stručnjaci: I to je pritisak na Srbiju da uvede sankcije Moskvi

Srbija je meta specijalnog rata koji se protiv nje vodi jer nije uvela sankcije Moskvi, a deo tog pritiska jesu i lažne dojave o navodnim bombama u avionima kompanije 'Er Srbija' koji lete za Rusiju!

Nova lažna dojava o bombi u avionu, druga u svega tri dana (prethodna je bila u petak!), desila se juče prilikom poletanja aviona 'Er Srbije' JU652 koji je krenuo za Moskvu. Isto kao i prethodni put, letelica je morala momentalno da se vrati na aerodrom 'Nikola Tesla'. Bezbednosni stručnjaci, sagovornici Informera, upozoravaju da ovo nikako nije puka slučajnost i da je reč o perfidnom i jako opasnom pritisku na našu zemlju da pokvari odnose sa Rusijom!

Mejl stigao iz Ukrajine

Dojava o bombi poslata je mejlom i to, kako se sumnja, iz Ukrajine

Jasna namera

Na jučerašnjem letu bilo je 125 putnika i pet članova posade, koji su bezbedno evakuisani prilikom provere aviona. Prema prvim informacijama, dojava o bombi poslata je mejlom i to, kako se sumnja, iz Ukrajine!?! U mejlu je čak bila i fotografija navodne eksplozivne naprave.

Odmah po dobijaju mejla, počela je koordinisana akcija pripadnika Granične policije, Policijske uprave za Beograd i Specijalne antiterorističke jedinice (SAJ), koji su u pomoć specijalno obučenih pasa proverili avion. Na kraju je utvrđeno da je reč o lažnoj dojavi.

Moj ugao

VLADIMIR TOMAŠEVIĆ INSTITUT ZA BEZBEDNOST

Klasičan pokušaj da se poljulja poverenje u 'Er Srbiju' i da ljudi prestanu da idu za Rusiju. Strani elementi žele da unište naše veze sa Moskvom. Oni žele da kazne Srbiju jer nije uvela sankcije Rusiji.

Komentarišući sve ove navode, bivši potpukovnik KOS Ljuban Karan kaže da je namera neprijatelja Srbije sasvim jasna.

- Neko pokušava da omete i oteža naše veze sa Rusijom, pa makar one bile i sasvim privatne, porodične i turističke. Ovo jeste akt nasilja nad putnicima i kompanijom, jer oni nemaju nikakve veze sa sukobom u Ukrajini. Stvar nije nimalo naivna i zaslužuje posebnu pažnju naših službi bezbednosti. Jednostavno, treba ih nadmudriti kako ovakve lažne dojave ne bi postigle svoj cilj i ne bi onemogućile avionski saobraćaj. Neko planski i organizovano pokušava da nas stavi u kontekst događaja sa kojim nemamo nikakve veze... - kaže Karan, koji ne isključuje mogućnost da se iza svega kriju zapadni špijuni.

- Srbija je meta perfidne i prikrivene grupe, možda čak i neke od moćnih obaveštajnih službi. Plašim se da neće odustati, jer su već sada spremni na ove drastične, takoreći terorističke metode. Država bi preko prijateljskih bezbednosnih službi i Interpola trebalo da utvrdi ko je provokator... - naglašava Karan.

Umešane i službe

Srbija je meta perfidne i prikrivene grupe, možda čak i neke od moćnih obaveštajnih službi
Ljuban Karan, bivši potpukovnik KOS

Psihološki rat

Božidar Spasić, bivši operativac Državne bezbednosti, ocenjuje da je ovo svakako deo političko-psihološkog pritiska na Srbiju.

- Nemam nikakve sumnje da su lažne dojave o bombama u srpskim avionima deo psihološkog rata koji se vodi protiv naše države. Iza ovih dojava ne stoje deca ili bahati pojedinci, već čitav aparat eksperata NATO pakta koji koordiniraju akcije usmerene protiv Srbije. Njihov cilj jeste da destabilizuju srpske potencijale, da uplaše putnike koji bi da srpskim avionima putuju za Moskvu i da poremete normalno funkcionisanje države. Naravno, krajnja ideja im je da se poremete dobri odnosi Srbije i Rusije - zaključuje Spasić.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Rade R

pre 2 godine

Naša "braća" Ukrajinci! Kakvi su oni lažovi i licemeri odvratni! Ambasadoru su puna usta njihovog "prijateljstva" prema Srbiji, "Ukrajina nije priznala Kosovo", da, ali neka druga Ukrajina a ne ova fašistička i neonacistička!

Stojko

pre 2 godine

Mi ne treba da preduzimamo ništa osim da lociramo i uhapsimo počinioca ako je u dometu naših istražnih organa. Međutim pošto je Rusija cilj u njenom je interesu da akcije prijavljivanja bombi masovno otpočnu za zapadne kompanije za letove unutra zapadnih destinacija.

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17