• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

17.03.2022

11:33

Vulin: Pre nego od nas zatražite osudu prijatelja, ponudite nam bar izvinjenje za pogrom i za to što niste zaštitili ni Srbe ni međunarodno pravo

MUP Srbije

Politika

Vulin: Pre nego od nas zatražite osudu prijatelja, ponudite nam bar izvinjenje za pogrom i za to što niste zaštitili ni Srbe ni međunarodno pravo

Podeli vest

Pre 18 godina na Kosovu i Metohiji, nad Srbima je izvršen prvi veliki pogrom u 21. veku. Nakon što je SNN objavio laž da Srbi sa svojim psima dave šiptarsku decu u Ibru, počelo je ubijanje i proterivanje Srba, saopštio je ministar policije i lider PS Aleksandar Vulin

 

"Za laž o Srbima se niko nije izvinio, za ubijene Srbe niko nije odgovarao. Oni koji su tada ćutali neka ćute i danas, umesto što prete Srbiji sankcijama, jer odbija da misli tuđom glavom. Oni koji su dva duga dana mirno posmatrali kako se ubijaju Srbi nemaju prava da Srbiji pričaju o poštovanju međunarodnog prava, a posebno nemaju prava da od nas traže da kao svoj prihvatimo njihov sukob sa Rusijom i da zaboravimo da je Rusija pre 18 godina bila jedna od retkih zemalja koja je glasno osudila pogrom nad Srbima i tražila da ubijanje prestane. Srbi pamte martovski pogrom, a pamte i kako se ko smejao ili plakao, gledajući našu ubijenu decu i spaljene crkve. Zahvalnost je izuzetna osobina, ali i Srbi su izuzetan narod, po patnji, ako ni po čemu drugom.  Ko nije osudio pogrom nad Srbima 2004. godine, neka ne traži od Srba 2022. godine da izgube prijatelje iz teških vremena i da zaborave da Srbi svoje trajanje ne mere rozolucijama  koje su doneli drugi, već vekovnim prijateljstvima koja smo sklopili i potvrdili sami. Pre nego od nas zatražite osudu prijatelja, ponudite nam bar izvinjenje za pogrom i za to što niste zaštitili ni Srbe ni međunarodno pravo, a mogli ste i morali ste. Pogrom se baš kao "Oluja" više nikada neće ponoviti, ali ne zato što će Srbe zaštititi oni koji traže da uvedemo sankciji Rusiji, već zato što je Aleksandar Vučić ojačao Srbiju i vratio joj svest da je dužna da čuva Srbe gde god da žive", izjavio je ministar unutrašnjih poslova i predsednik Pokreta socijalista Aleksandar Vulin povodom navršavanja 18 godina od pogroma nad Srbima na Kosovu i Metohiji.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
zivanovicjordan

pre 2 godine

Vulinu svaka cast za ovu izjavu, sve je tacno rekao!

Izbori 2024

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija