• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/D. KLJAJIĆ - M. DOBROMIROVIĆ

19.03.2022

07:00

PAKLENI PLANOVI SPECIJALNA OPERACIJA "MAJDAN"  Koriste rat da u Srbiji ruše državu

Informer DN/Fotoilustracija

Politika

PAKLENI PLANOVI SPECIJALNA OPERACIJA "MAJDAN" Koriste rat da u Srbiji ruše državu

Podeli vest

Cilj moćnika nije više samo da se ovde sruši vlast, nego da se sruši država koja se usuđuje da vodi nezavisnu politiku, upozoravaju stručnjaci

Zapadni moćnici pokrenuli su specijalnu operaciju "Majdan", kojom pokušavaju da, zloupotrebljavajući rat u Ukrajini, u Srbiji sruše ne samo aktuelnu vlast i Aleksandra Vučića nego čitavu državu koja se usuđuje da vodi samostalnu i nezavisnu politiku!


Na ovo upozoravaju stručnjaci, sagovornici Informera, koji kažu da izjava američkog analitičara Januša Bugajskog, koji je rekao da "ako Vučić ne izgubi predstojeće izbore 3. aprila, Srbi moraju da urade ono što su Ukrajinci učinili 2014. godine i izvedu revoluciju", nije samo njegov stav, već je deo šireg plana Zapada. Prema njihovim rečima, u ovaj plan će se, prema svemu sudeći, uključiti i strane obaveštajne službe, političari u regionu, dok će pritiske pokušati da iskoristi i hejterska opozicija u našoj zemlji.

Crtanje mete

Ovo jeste satanizacija Srba radi opravdavanja pritisaka na naš suverenitet, kao i novo crtanje mete Beogradu kao 'remetilačkom faktoru', protiv kog su onda sva sredstva dozvoljena
Aleksandar Pavić, politikolog

Rasistička rusofobija

Bugajski je, inače, rekao da je Srbiji potreban "drugi Majdan" kako bi skinuli Vučića sa vlasti.


- U Srbiji je potreban drugi Majdan, druga revolucija. Ako se vladajuća stranka ne može reformisati i ako Vučić ne izgubi izbore, jedini izbor jeste da Srbi urade ono što su Ukrajinci uradili kad su zbacili svoju koruptivnu vladu, koja je bila povezana sa Moskvom - kazao je Bugajski.


Da je ovde zaista reč o koordinisanoj političkoj akciji koja sve više preti Srbiji, dokazuje i izjava Stjuarta Piča, britanskog izaslanika za Zapadni Balkan, koji poručuje da je na našoj državi da odluči u kojem će pravcu ići.


- Srbija je jedna od retkih zemalja koja nije nametnula sankcije Rusiji zbog invazije na Ukrajinu. Međutim, pozdravljam to što se Beograd pridružio osudi Rusije u UN. Na Srbiji je da u narednom periodu odluči da li će ići bliže Zapadu ili Rusiji - istakao je Pič.


Komentarišući sve ove navode, politikolog Aleksandar Pavić kaže da je Janoš Bugajski "poštar angloameričke duboke države koji se u svojoj srbofobiji istakao i devedesetih godina prošlog veka".


- Kao i tada, cilj zapadnih moćnika jeste destabilizacija i nasilna smena vlasti, one vlasti koja nije spremna da se pokori diktatima međunarodnih struktura. Na njihovom putu ponovo stoje Srbija i RS. Istup Bugajskog predstavlja otvorenu pretnju "liberalne" vašingtonske elite vlastima u Srbiji u slučaju da ne stanu u stroj novog pohoda na Istok i ne pridruže se horu sramotne i rasističke rusofobije. U isto vreme, to jeste i obnova pokušaja satanizacije srpskih lidera i naroda radi opravdanja pritisaka na naš suverenitet, kao i novo crtanje mete Beogradu kao "remetilačkom faktoru", protiv kog su onda sva sredstva dozvoljena - objašnjava Pavić.

Moj ugao

ZIJAD BEĆIROVIĆ
ANALITIČAR


Srbija mora da zadrži neutralnost zbog mira i stabilnosti na Zapadnom Balkanu, gde ima ključnu ulogu. Vučić je doneo mudru odluku, koja je pozdravljena i u Vašingtonu i u drugim centrima moći.

Mračni scenario


I opoziciji bliski politički analitičar Đorđe Vukadinović, urednik "Nove srpske političke misli", ocenjuje da se nad Srbijom nadvio "opasni i mračni scenario".


- "Drugi Majdan" u Srbiji?! Nisu to samo tlapnje jednog bošnjačko-albanskog lobiste, već obrisi mračnog i opasnog scenarija za destabilizaciju regiona, na kojem već uveliko rade neke regionalne i zapadne strukture. U tom kontekstu treba gledati i intervju Mila Đukanovića za RTCG i govor o hibridnom ratu protiv Crne Gore i tvrdnje da je SPC samo "produžena ruka velikosrpske i ruske agresije"!?! Izgleda da su u poslednjim događajima mnogi prepoznali šansu za obračun sa Srbijom - upozorava Vukadinović.

Pisonero: Moguće EU usporavanje

Evropska komisija saopštila je juče da će članice Evropske unije odlučiti o eventualnim merama prema Srbiji zbog neuvođenja sankcija Rusiji.
- Kako će EU reagovati na odluku Srbije da se u ovom trenutku ne uskladi s evropskim sankcijama uvedenim Moskvi i da li će to za posledicu imati usporavanje procesa pristupanja zavisi od odluke zemalja članica. Ne postoji pravni osnov na osnovu kog bi EU mogla da sankcioniše Srbiju. Međutim, odluka o sledećim koracima zemalja u pristupnom procesu, konkretno o otvaranju poglavlja, jeste u rukama zemalja članica - poručila je portparolka Evropske komisije Ana Pisonero.

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Milan63

pre 2 godine

Taj antisrpski ološ koji priziva nasilje u Srbiji izgleda da uopšte ne vidi da postoji ogromna većina Srba koja neće dozvoliti bilo kakav majdanski scenario ovde i sada. Predizborne radnje teku demokrstski i normalno, izborne kutije su spremne, hiljade članova raznih stranaka i kontrolora će nadgledati izbore, pa ko pobedi, svaka mu čast. Ali ako bilo ko iz opozicije posle toga počne da urla kako su izbori pokradeni i pozove ljude na ulicu, na rušenje i otimačinu izborne volje građana Srbije, ja mislim da državni organi treba u startu da uguše bilo kakav pokušaj prevrata po receptu Bugajskog, a organizatore pohapse i procesuiraju. Neće to biti gušenje ljudskih prava i sloboda več sprečavanje nesreće koju sada gledamo u Ukrajini.

Baća

pre 2 godine

Bilo bi, po meni, lekovito da se posle izbora i pobede vodeće partije okupi ispred Skupštine ili na nekom stadionu jedno 100.000 njenih pristalica i pokaže svetu da postoji antimajdanski talas koji može da potopi sve one koji od Srbije žele da naprave umesto prosperitetne zemlje poprište građanskih sukoba i nasilja. A oni naši tajkuni i njihovi poltroni koji to prizivaju i najavljuju, ako im se normalna i uspešna Srbija ne sviđa, neka idu sa svojim milionima na Maldive, Kanarska ostrva, kod Bugajskog ili u tri lepe da više ne zagađuju ovu lepu zemlju i ovaj narod svojim bolesnim ambicijama i političkim frustracijama.

Alemale

pre 2 godine

Ако су санкције не улазак у ЕУ. Ја пристајем драге воље на њих...

Rade R

pre 2 godine

Zašto oni uopšte hoće da sruše vlast, u bilo kojoj državi!? Pa upravo zato da bi srušili tu državu! Da dovedu na vlast marionete! Marionete koje će da pune svoje džepove!

sledeća vest

TV

Jezivi zločini Nasera Orića 32 godine ostali nekažnjeni! Republika Srpska nije poklonjena, ona je zarađena hiljadama srpskih žrtava!
Live TV

Jezivi zločini Nasera Orića 32 godine ostali nekažnjeni! Republika Srpska nije poklonjena, ona je zarađena hiljadama srpskih žrtava!

Danas se navršava 32 godine od stradanja Srba u srednjem podrinju. Najmlađa žrtva bio je dečak od samo četiri godine. Za ove zločine niko nikada nije odgovarao. Naši zvaničnici iz Srbije i Republike Srpske otišli su danas da odaju počast srpskim žrtvama. Na ovu temu u "Info večeri" govorili su novinar "Politike" Marko Lakić, član predstavništva SNS-a Vladimir Marinković i Stefan Krkobabić, potpredsednik PUPS-a. Uživo u program uključio se i Brano Vučetić iz Bratunca koji je ispričao svoja svedočenja o zverstvima Nasera Orića, kao i Radojka Filipović iz Bratunca koja je ispričala svoja svedočenja.

06.07.2024

22:30

Šokantna izjava Fica nakon oporavka od ranjavanja! ŠOS sve moćniji! Multipolarnost sveta na vidiku! (VIDEO)
Live TV

Šokantna izjava Fica nakon oporavka od ranjavanja! ŠOS sve moćniji! Multipolarnost sveta na vidiku! (VIDEO)

Ruska vojska je u prethodna 24 sata oborila više raketa i dronova! Premijer Slovačke Robert Fico prvi put se pojavio nakon ranjavanja. Njegova poruka bila je da bi otišao sa Orbanom u Moskvu, samo da je mogao. Na ove, ali i druge važne teme u emisiji "Rat uživo" govorili su istoričar Mile Pršić i general Vinko Pandurević. Uživo u program javio se i Dževad Galijašević koji je komentarisao rezultate predsedničkih izbora u Iranu, kao i Nenad Bumbić, dopisnik iz Čikaga koji je komentarisao izbore u Americi.

06.07.2024

19:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

U Salonu Muzeja grada Beograda otvorena velika samostalna izložba "Anatomija zvuka" umetnika Marka Kusmuka (FOTO)
Kultura

U Salonu Muzeja grada Beograda otvorena velika samostalna izložba "Anatomija zvuka" umetnika Marka Kusmuka (FOTO)

Nakon izuzetno uspešnih samostalnih i grupnih izložbi širom Evrope i regiona mladi, ali već afirmisani, slikar Marko Kusmuk svoj novi opus predstavlja beogradskoj publici na velikoj samostalnoj izložbi "Anatomija zvuka" u Salonu Muzeja grada Beograda. Na izložbi, koja će biti otvorena do 28. jula, predstavljeno je 65 slika, a umetnik je izložio i svoju prvu skulpturu.

06.07.2024

17:48

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija