• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

20.03.2022

13:40

Lončar: Ovo je veliki dan za srpsko zdravstvo, dokazano je da snovi i obećanja mogu da se ispune! Završena prva faza izgradnje objekta "Kamenica 3 sa PET centrom", stigao IKS NOŽ!

TANJUG/ VLADA AP VOJVODINE

Politika

Lončar: Ovo je veliki dan za srpsko zdravstvo, dokazano je da snovi i obećanja mogu da se ispune! Završena prva faza izgradnje objekta "Kamenica 3 sa PET centrom", stigao IKS NOŽ!

Podeli vest

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović i ministar zdravlja Zlatibor Lončar obišli su danas završenu prvu fazu izgradnje objekta "Kamenica 3 sa PET centrom", u kojem je počela instalacija jednog od najsavremenijih medicinskih aparata - iks noža, prvog u Vojvodini, a drugog u čitavoj Srbiji

Lončar je naveo da je ovo veliki dan za srpsko zdravstvo i sve građane Vojvodine iz više razloga a jedan od razloga je i da "snovi mogu da se ispune i da mogu da se ispune sva obećanja".

"Dokazano je da snovi i obećanja mogu da se ispune. Vojvodina je na ovaj način zaokružila važan investicioni ciklus u zdravstvu", rekao je Lončar, istakavši da je to najvećim delom urađeno zahvaljujući angažovanju predsednika Pokrajinske vlade Igora Mirovića.

"Nisam siguran da je neko verovao da ovo može biti urađeno pre tri ili pet godina. Ovo je bitno i zbog dece i zbog mladih studenata koje primamo kao najbolje i koji imaju priliku da se pokažu ovde. Oni neće morati da idu nigde drugde, nego će imati u svojoj zemlji bolje uslove nego u većini evropskih centara", kazao je Lončar.

Foto: TANJUG/ VLADA AP VOJVODINE

Lončar je istakao da svi sa područja AP Vojvodine koji moraju na zračne terapije i svi oni koji se leče od onkoloških bolesti više neće morati da idu u neka druga mesta u Srbiji, pa čak i u Tursku zbog pojedinih procedura.

"Od liste čekanja od preko hiljadu ljudi, danas je situacija da ona ne postoji. Ona je ispod 200 ljudi, dakle, u realnom vremenu dobijate terapiju i ovde nećete imati listu čekanja. Od onoga da su pacijenti umirali čekajući i da su morali ići ili u Tursku ili u Kladovo, imate situaciju da ovde toga više neće biti. Razmislite koliko je to spasenih života, koliko je poboljšan kvalitet života onih koji imaju te probleme", dodao je ministar Lončar.

Foto: TANJUG/ VLADA AP VOJVODINE

On je pohvalio angažovanost svih zaposlenih u sektoru zdravstva, kao i predsednika Pokrajinske vlade Mirovića, koji se, prema ministrovim rečima, od samog početka zalagao za visoka ulaganja u zdravstvo.

Lončar je i naveo da se objekat "Kamenica 3 sa PET centrom" od početka gradio i opremao paralelno otkako je počela pandemija koronavirusa.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17