• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Republika

24.03.2022

09:50

Đilasov aktivista preti i progoni predsednika opštine Mladenovac Vladana Glišića - PRVO ĆU TI IZLUPATI KOLA, A ONDA TEBE!

Printscreen Republika

Politika

Đilasov aktivista preti i progoni predsednika opštine Mladenovac Vladana Glišića - PRVO ĆU TI IZLUPATI KOLA, A ONDA TEBE!

Podeli vest

Predsednik opštine Mladenovac Vladan Glišić prijavio je policiji zbog ozbiljnih pretnji Stevana Vlajića, opozicionog aktivistu i predsednika Inicijative Zeleni presek

Vlajiću, koji neskriveno podržava sve one koji su protiv Aleksandra Vučića i aktuelne vlasti, a pre svega koaliciju Moramo i grupaciju oko Dragana Đilasa, određeno je policijsko zadržavanje.

Osumnjičen je za krivično delo ugrožavanje sigurnosti.

Takođe, policija je pojačala patrole oko Glišićeve kuće u Mladenovcu.

Kako saznaje Srpski telegraf, a što sve stoji u krivičnoj prijavi koju je podneo Glišić, Vlajić je u utorak u više navrata dolazio ispred zgrade opštine, gde je na kraju pretio da će Glišiću polupati automobil i da će doći sa još nekim osobama da se obračuna sa obezbeđenjem, ali i sa predsednikom.

- Vlajić  je ponovo, po treći put došao do zgrade opštine i pre nego što je imao kontakt sa radnicima obezbeđenja prvo je obilazio oko mog privatnog vozila, a zatim došao do radnika obezbeđenja zgrade GO Mladenovac i tom prilikom izrekao pretnje da će izlupati moje vozilo, da će doći sa još nekim licima, da će prvo izlupati radnike obezbeđenja, a nakon toga se popeti do mog kabineta gde će mene izlupati i sa mnom se obračunati - stoji u prijavi koju je Glišić podneo.

Kako još navodi, ovo nije prvi put da Vlajić preti i dolazi u zgradu opštine, zbog čega Glišić strahuje za svoj život i život svoje porodice.

- Osećam strah kako za sebe tako i za članove svoje porodice jer ne znam šta je sve u stanju Vlajić Stevan da uradi, naročito to što je rekao da će skupiti još neka lica za koja se pretpostavlja da su lica iz krimogene sredine - naveo je Glišić.

 

 

 

Da je Vlajić u nekoliko navrata dolazio ispred zgrade opštine, gde se sukobio sa obezbeđenjem, vidi se i na snimcima koje su zabeležile nadzorne kamere.

Glišić je prijavio i da ga Vlajić uznemirava u dužem periodu.

- Od 2016.godine nalazim se na mestu predsednika GO Mladenovac. U navedenom vremenskom periodu u više navrata, kako preko društvenih mreža, tako i u samom objektu GO Mladenovac, od strane Vlajića iz Mladenovca doživljavao sam neprijatnosti u smislu omalovažavanja mene kao ličnosti i funkcije koju obavljam, tako i povremenih izrečenih pretnji sa njegove strane, ali ja na to nisam obraćao pažnju, jer je imenovani samo tražio način na koji će da se istakne u društvu - stoji u prijavi.

Savez sa Belim

Stevan Vlajić postao je svojevremeno poznat kao čovek iz okruženja Belog Preletačevića. Nakon epizode sa Belim, bio je deo Saveza 90 zelenih Srbije, a nakon raspada te grupacije, postao je predsednik Inicijative Zeleni presek. Nedavno je objavio da njegova grupacija neće ići na izbore, ali se i deklarisao kao pristalica opozicije.

 - Zeleni presek će biti jaka podrška celokupnoj opoziciji, ali formalno neće učestvovati na izborima 3. aprila. Podržaćemo opoziciju i opozicione kandidate u celini. Ova odluka je doneta na sednici održanoj u Mladenovcu 17. februara - navedeno je u saopštenjuk.

Kako se može čuti od Vlajićevih saradnika, a on to i ne krije u svojim objavama i nastupima, oni kojima će davati podršku su koalicija Moramo i deo opozicije koji je okupio Dragan Đilas.




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
ratko

pre 2 godine

jel ovo majmuni iz obezbedjenja ne znaju da zovu pauka

Solo

pre 2 godine

Đilasov aktivista preti i progoni predsednika opštine Mladenovac Vladana Glišića - PRVO ĆU TI IZLUPATI KOLA, A ONDA TEBE! Ja godinama saljem upozorenja da mi nemamo Pravdu ni Sudije koje bi zastitile nase gradjane od takvih potplacenih Djilasovih krimi bandi da dolaze i otvoreno prete da ce da Gradonacelniku Glisicu naprave materijalnu stetu i da ga prebiju a mozda i vise...I da niko nereaguje od Policije ,Sudstva i Tuzilastva da se ta osoba uhapsi zajedno sa nalogdavaocem toga sramnog napada i uznemiravanja i osudi muski pa da drugi razmisle kako ce da prodju..Nazalost kod nas sve moze ji edini nacin da se odbranis je da kupis pistolji i da ga koristis u samoodbrani..Mi kao u kao u americi postajemo pretnja sami sebi a pravda nam pije kaficu po kancelarijama ubijajuci se od dosade i uziva u poslu za koju su podigli ruku i zakleli se da ce deliti pravdu korektno i fer ma ko bio..ali kako vidimo godinama se niko neosudjuje od Djilasovih krimi bandi koji terorisu sve i svagog a posebno Vucica i dan danas niko iz naseg jalovog glavnog Sudstva i Tuzilasta sa Majom Popovic,Zagorkom Dolovec i svi manje vise Beogradske glavne sudije (neki su vec odavno kompromitovani sa vezom kriminalnog miljea) bar da podrze Vucica nego tiho ignorisu naseg Predsednika kako vidim na podrsci Djilasa i opozicije svojim neaktivnostima za kojima su polozili zakletvu..

vojnik42

pre 2 godine

Smejurija. Vlajić metar i žilet visok, dok Glišić nije ispod dva metra i 130kg. Jos kad uzmemo u obzir da Vlajic nije nasilan sve bude jasno. Da rezimiramo, teška laž je ova vest.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Udario devojčicu trotinetom na pešačkom prelazu u Batajnici! Tinejdžerka zadobila teške povrede opasne po život!
Hronika

Udario devojčicu trotinetom na pešačkom prelazu u Batajnici! Tinejdžerka zadobila teške povrede opasne po život!

Ovlašćena službena lica Ministarstva unutrašnjih poslova Direkcije policije Policijske uprave za grad Beograd Uprave saobraćajne policije SPI za uviđaje saobraćajnih nezgoda, su po nalogu Trećeg osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu, 27. aprila ove godine odredila zadržavanje u trajanju od 48 sati Č.L. (21) zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja.

28.04.2024

13:31

Sport

Željko je tu, a šta će biti sa ekipom? KK Partizan čeka burno leto, evo ko sigurno ostaje!
Partizan

Željko je tu, a šta će biti sa ekipom? KK Partizan čeka burno leto, evo ko sigurno ostaje!

Košarkaški klub Partizan u subotu je uradio najvažniji posao u ovoj sezoni, pošto je zadržao trenera Željka Obradovića na još minimum dve godine! Kako je proslavljeni stručnjak i sam rekao, ekipu sada čekaju izazovi i borba za preostala dva trofeja, u ABA ligi i u Superligi Srbije, a onda i jednako bitan posao vezan za narednu sezonu, a to je sklapanje tima koji će biti konkurentan na najjačoj evropskoj sceni.

28.04.2024

12:30

Piksi oduševljen Vlahovićem! Nikad nije bio spremniji, biće ovo njegovo EP! (FOTO)
Fudbal

Piksi oduševljen Vlahovićem! Nikad nije bio spremniji, biće ovo njegovo EP! (FOTO)

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Dragan Stojković Piksi (59) nahvalio je Dušana Vlahovića (24) kao nikad ranije! Kormilar našeg nacionalnog tima u intervjuu za čuveni italijanski list "Gazeta delo Sport" govorio je o formi napadača Juventusa i tom prilikom istakao da očekuje da naredni šampionat Evrope obeleži upravo sjajni centarfor.

28.04.2024

11:00

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija