• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

08.04.2022

12:53

Vesić: SNS će dati premijera, slede razgovori o partnerima!

Tanjug/Dragan Kujundžić

Politika

Vesić: SNS će dati premijera, slede razgovori o partnerima!

Podeli vest

Zamenik šefa izbornog štaba SNS Goran Vesić očekuje da mandatar buduće vlade bude predstavnik liste "Aleksandar Vučić - Zajedno možemo sve", koja je, kaže, osvojila tri puta više glasova od naredne

Vesić je rekao da će Vučić kao predsednik stranke razgovarati sa partnerima, kako sa liste SNS-a, tako i sa onima sa kojima budu želeli da prave vladu, a konaču reč o vladajućoj koaliciji imaće Glavni odbor i Predsedništvo SNS.

Dodaje da će odluku o koalicijama organima stranke predložiti predsednik Vučić, imajući u vidu prošlost, kako se ko ponašao tokom kampanje ali i zadatke koji vladu očekuju u budućnosti.

"SNS uvek formira jaku i stabilnu vladu koja je odraz široke volje građana", rekao je Vesić.

On je naveo da su Aleksandar Vučić i liste koje je predvodio pobedili su na svim izborima - predsedničkim, parlamentarnim, beogradskim i izborima u 13 lokalnih samouprava, i na nekim su osvojili četiri puta, a na nekim duplo više glasova od prve naredne liste.

Fantastični rezultati na izborima

Dodao je da su mu prijatelji iz evropskih narodnih partija, koji su bili prisutni u štabu SNS, rekli da su takvi rezultati fantastični, među najboljima u Evropi kada su u pitanju evropske, narodne partije.

“U Srbiji su građani navikli da SNS godinama osvaja preko 50 odsto glasova na izborima. Ta očekivanja jednostavno nisu uvek realna, a posebno ne na izborima sa ovakvom izlaznošću, brojem lista i cenzusom od samo tri odsto. Činjenica da su ljudi izašli na izbore u tolikom broju pokazuje da razumeju da se u Srbiji vlast bira na izborima, a ne da se pravi u kafani sa ambasadorima, kao pre 2012. godine”, rekao je Vesić.

Dodao je da su najponosniji na Vučićev rezultat, jer je za njega glasalo blizu 60 odsto građana, odnosno 2,3 miliona birača.

Naveo je i da će u stranci uraditi analizu izbornih rezultata koja će pokazati kako je ko radio i kako može da se unapredi rad stranke.

Kaže i da je izlaznost bila velika jer su održani i predsednički izbori, a dokaz je, kaže, demokratskog kapaciteta države i potvrda poverenja građana u institucije sistema, kao i potvrda legitimiteta buduće vlasti, koja će imati veliku odgovornost da Srbiju nastavi da vodi putem mira i stabilnosti u veoma osetljivom političkom trenutku.

Na pitanje brine li ga ogromna razlika u procentima između predsednika Vučića i SNS, Vesić kaže da ta razlika očigledno postoji, a naročito je izražena od momenta kada je Vučić najavio povlačenje sa čela stranke, jer je, kaže, bilo logično da se takve najave odraze i na snagu SNS.

Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

Ističe da su svi članovi najviših organa SNS za to da Vučić ostane predsednik, a primećuje i da postoji veliki broj slučajeva da pristalice drugih partija glasaju za Vučića kao predsednika Srbije, jer svojim političkim autoritetom i veštinom uliva poverenje.

Na pitanje zna li na koga je Vučić mislio u izbornoj noći kada je rekao da za "one koji se lagodno bave politikom neće biti mesta ni u gradskoj ni u republičkoj vlasti", Vesić kaže da - pretpostavlja.

Vesić navodi za Blic da Vučić i SNS ozbiljno shvataju politiku, ne daju olako obećanja, i svakim potezom i rečju vode računa da ne ugroze egizstenciju građana i mir.

Primećuje i da rast desnice nije trend samo u Srbiji, već u čitavoj Evropi, dodajući da to me doprinose krize, poput rata u Ukrajini.

Zapisujem sećanja na političke događaje u kojima sam učestvovao od 1989. 

Šta ćete Vi raditi u budućnosti? Jeste li o tome razgovarali saVučićem? 

- Nastaviću da radim najpredanije mogućem kako jedino umem, za dobrobit moje partije, Beograda i Srbije. To nemam nikakve veze sa  tim da li ću posle ovih izbora obavljati državnu funkciju ili ne. Zna se da sam obrazovan i predan političar, sa stavovima i principima, koja stvara nove vrednosti. Napisao sam drugu Knjigu o Beogradu koju Đilas, Stefanović i Miljuš još nisu spalili kao prvu. Počeo sam da zapisujem svoja sećanja na političke događaje u kojima sam učestvovao od 1989. godine do danas, jer ne želim da se taj deo moderne političke istorije Srbije zaboravi. Trenutno pišem užbenik o političkoj komunikaciji na društvenim mrežema na kojima sam veoma ponosan i koji će biti prvi u Srbiji, ali jedna od prvih u Evropi koji se bavi ovom temom.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Jovana

pre 2 godine

SNS ima ljude koji su sposobni da budu na celu vlade! Jedino SNS radi za dobrobit naroda!

milankukic

pre 2 godine

a gde su bili ti kvalitetni kadrovi koliko ja pratim jer sam clan S.N.S. od kad se Toma sa jos 28n clanova odvojio od Radikalan jer nije hteo da pogayi rec koju je dao a Seselj ga je nagovorio e onda je pocela preletacina svi ovi sto sad mnogo pricaju su dosli u stranku u poslednjh 7-8 godina kad su videli da stranka raste a sad ce polako da opada jer nevode dobru politiku VIDECETE jer preletaci je urusavaju

Vesna007

pre 2 godine

U redovima SNS-a mnogo je kvalitetnih kandidata za funkciju premijera, pa ko god bude bio, biće to najbolji izbor.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17