• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Pink.rs

09.04.2022

09:51

DAČIĆ PREMIJER? NE VERUJEM!

printscreen

Politika

DAČIĆ PREMIJER? NE VERUJEM!

Podeli vest

Premijerka Srbije Ana Brnabić rekla je u Novom jutru na TV Pink da ne veruje da će Ivica Dačić biti premijer, da je SNS u Beogradu ostvarila odličan rezultat i da je jako važno što je Srbija izuzeta od sankcija EU

Dačić premijer? Ne verujem.

- Ne znam ko će biti premijer, nije bilo nikakvih dogovora unapred. Možda je Dačić mislio da će brojem glasova koje osvoji biti važan faktor u formiranju vlade, ali sada u ovoj situaciji... Ja ne volim trgovanje funkcijama i taj stav da se bavite politikom zbog funkcije, da vidimo šta možemo da uradimo za naš narod. Ja tačno znam šta ću da radim i kada ne budem premijer, na koji način ću pomoći svojoj zemlji i svom narodu. Ja ne mogu da kažem pozitivne stvari o SPS zbog njihovog ponašanja u kampanji. Zameram im što su svesno išli na to da uzimaju glasove na konto neodgovorne politike koja nije bila u skladu sa zvaničnom politikom Srbije. Mi smo na rusko-ukrajinskoj krizi izgubili glasove. Naši glasovi su se prelili na SPS, NADU, nešto na SRS i Zavetnike. Mi smo vodili odgovornu politiku i čuvali Srbiju od svih oluja koje će uslediti. Ja sam ponosna na to. 

Izbori u Beogradu

- SNS je postigla odličan rezultat i u Beogradu. Mi imamo glasova kao Ujedinjena opozicija i Moramo i NADA Miloša Jovanovića zajedno. Sigurna sam da ćemo formirati vlast posle ponavljanja izbora na ovih nekoliko biračkih mesta, a i da ne formiramo, pa nije kraj sveta.

Brnabić je rekla i kako je predsednik Aleksandar Vučić odmah posle izbora počeo da se bavi važnim državnim pitanjima, zbog čega nije imao previše vremena za slavlje istorijske pobede.

- Mi smo sada izuzeti od tih sankcija, ta odluka koja je doneta u Briselu je jako važna za sve nas, za građane. Aleksandar Vučić se borio sa tim nakon izbora, nije imao vremena ni za slavlje, iako je to bio istorijski uspeh na izborima i uspeli smo da se izuzmemo od tih sankcija, tako da smo bezbedni - rekla je Brnabić.

Rekla je i kako glasanje u Briselu potvrđuje naš stav, a zatim je dodala i da nikada nećemo glasati za bilo kakve sankcije. Kaže i kako je važno da čuvamo interes Srbije.

- I to glasanje potvrđuje da mi branimo naš stav, a on je da nećemo glasati za sankcije, ali se pridružujemo osudama gde se krši teritorija Ukrajine. Mi cenimo naše odnose sa Rusijom, ali sa druge strane, zaista moramo da čuvamo interese Srbije - dodala je Brnabić.

 

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Marija

pre 2 godine

Nasi politicari su zaista interesantni.Kako sednu u koju fotelju oni bi da ceo zivot provedu u njoj. Pa valjda je rpotacija potrebna iz vise razloga a pogotovo ako ne ispunis na zadovoljavajuci nacin svoiju funkciju.Iskreno, Dacic je pokazao i doklazao da je dugogodisnji uspesni politicar na srpskoj sceni.Setite se koliko je bio uspesan u realizaciji povlacenja priznanja Kosova! Ja nisam clan SPS niti o svim clanovima SPS imam dobro misljenje.Ali Dacic je bolji od mnogih clanova SNS.To se mora priznati.Mislim da bi bio dobar premijer ali ko mene pita?!?

milankukic

pre 2 godine

slušam i gledam ove iz S.N.S.šta lupetaju razumem ja sve te (laktaše)a i znam ko je bio uz Tomu od samog pocetka i sad bi svi da vode kadrovsku politiku znam da jeAntic ali sa odobrenjem Dacica zavrnuo 2008 Aleksandra za gradonacelnika Beograda ali treba stvari gledati realno ko bi bio bolji premijer od Dacica da nije Vesic-Ana-i.t.d. nemaju oni šlifa za to imaju jezik da pricaju zato vodite racuna mnogi ce izici iz S.N.S. ako takvi kao ovi vode politiku ja sam od osnivanja stranke u s.n.s.a bio sam u s.r.s.

DOKTOR ZA NAKAZE

pre 2 godine

LEČIM PEDERE, LEZBEJKE I OSTALE NAKAZNE OBLIKE ŽIVOTA MOTKOM DOBRO UMOČEMOM U GOVNA!!!

Julija

pre 2 godine

Dačić je malo prenaglio.. Nije razmišljao šta priča.. Ne može na osnovu nekog broja glasova da zaključi da će biti premijer.

Miki

pre 2 godine

Gospodine Dacicu molim te odjavi SNS i idi u opoziciju.SNS ima Djilasa kao alternativu i to je dobro za demokratiju.Nemoj dozvoliti ova izrugivanja na tvoj racun od strane ministara koji nisu ni glasali za SNS.Nek izaberu Mihajlovicku za Premijera to je pravo resenje, bila je sve osim popa i ima veze s Amerikancima.Izbori idu za godinu dana.

Marija

pre 2 godine

A što je potpisala sa Švabom osnivanje biolaboratorije u Srbiji? Da li će neko da nam saopšti šta nameravaju da rade u njima, ili ćemo biti smo zamorčići za njihove eksperimente?

bogoljub

pre 2 godine

E, moj Dačiću, dozvolio si da ova što ima baterije medju nogama, odlučuje o Tebi i Tvojoj partiji.

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17