• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

12.04.2022

11:18

ODRŽANA KOMEMORACIJA BRANKU GOGIĆU! Poslednje sate i minute na ovom svetu proveo je uz ljude koje je najviše voleo! Rasim je bio neizostavni deo njegove porodice!

Fotoilustracija/E-stock

Politika

ODRŽANA KOMEMORACIJA BRANKU GOGIĆU! Poslednje sate i minute na ovom svetu proveo je uz ljude koje je najviše voleo! Rasim je bio neizostavni deo njegove porodice!

Podeli vest

Danas je u svečanoj sali opštine Vračar održana komemoracija povodom smrti predsednika Izvršnog odbora Socijaldemokratske partije Srbije (SDPS) Branka Gogića u prisustvu porodice, prijatelja i kolega

 

U prvom redu sedela je uplakana udovica Nada Gogić, bivša novinarka RTS. 

Osim porodice, komemoraciji je prisustvovao veliki broj prijatelja, javnih ličnosti i političara, kolega.

Na komemoraciju je došao i lider SPS Ivica Dačić koji je udovici izjavi sačešće. 

Prisustvovala je i ministarka trgovine, turizma i telekomunikacija i potpredsednica SDPS Tatjana Matić, državni sekretar u ministarstvu privrede Dragan Stevanović, poslanica SDPS Jasmina Karanac, ministar  za inovacije i tehnološki razvoj Nenad Popović...

Foto: Tanjug/Miloš Milivojević

Komemoracija Branku Gogiću, direktoru preduzeća Emisiona tehnika i veze i funkcioneru SDPS, koji je poginuo prekjuče u teškoj saobraćajnoj nesreći, u kojoj je teško povređen i predsednik SDPS i bivši ministar Rasim Ljajić, u svečanoj sali opštine Vračar počela je minutom ćutanja.

Voditelj RTS Dragan Vučelić prvi je govorio na komemoraciji. 

- Ožalošćeni najbliži, dragi neuešni prijatelji, napustio nas je naš Branko Gogić. Molim vas za minut tišine. Neka mu je večna slava! 

- Treći je dan otkako Branko nije sa nama, treći je dan od tragičnog događaja, a sve i dalje izgleda kao košmar iz kojeg čekamo da se probudimo. Naša tuga ostaje pregolema, jer košmar nije naš san, košmar je naša realnost, naš život, tužan i bolan bez našeg Baneta.

- U suprugu Nadu, ćerkicu Martu, oca Milivoja i sestru Biljanu, Rasim je bio deo njegove porodice, njegov nerazdvojni deo. Ako je za utehu, tog jutra, poslednjeg jutra na ovom svetu, poslednje sate i minute proveo je uz ljude koje je najviše voli i koji su bili njegov kosmos.

Govor je održao i Jug Radivojević, Gogićev dugogodišnji prijatelj. 

Prisutnima se obratio potpredsednik SDPS-a Jug Radivojević koji je rekao da je ovo strašan trenutak u kojem čovek počinje da sumnja u smisao postojanja na ovom svetu.

- Ovo je posle 13 godina naše prvo okupljanje bez njega, bez njegove organizacije koja je bila uvek besprekorna i koji je insistirao da se uvek počinje pet minuta pre vremena jer je on bio čovek koji je išao ispred vremena. Možda je zato završio ovozemaljski život tri dana pre svog rođendana. 

Naveo je da je u prethodnih 13 godina Branko bio desna ruka Rasima Ljajića.

- Čovek kojem nikada ništa nije bilo teško, koji je prokrstario Srbijom uzduž i popreko svake godine iznova, koji je praktično imao odlučujuću ulogu u formiranju svakog odbora u svakom mestu naše zemlje, a uz sve to imao je dečačko lice vedrine, osmeha kojeg je sve manje, jednog poštenja, harizme, vaspitanja. 

Istakao je da se mnogo toga moglo naučiti od Branka i da će on ostati za ponos svojoj porodici i Socijaldemokratskoj partiji Srbije.

- On će ostati na ponos ne samo političkom nego uopšte javnom i kulturnom životu ove zemlje jer je pokazao kako treba živeti, koliko čovek može davati, a ne očekivati, koliko može misliti prvo na druge, pa onda na sebe, koliko se može radovati sitnicama.

Istakao je da je Brankovo kratko, ali prebogato postojanje na ovoj zemlji za sve poruka da, pre svega, malo prikočimo.

- Da malo zaustavimo tok života u toj dinamici, da poslušamo Branka pa da se osvrnemo oko sebe, da malo bolje vidimo ljude oko nas, da što više pomažemo ljudima i da u vremenima kada sve manje čujemo i razumemo jedni druge, u toj manjoj brzini kretanja pokušamo da to bude drugačije.

Foto: Tanjug/Miloš Milivojević

Podsetimo, u nedelju, 10. aprila, su Rasim Ljajić, predsednik Socijaldemokratske partije Srbije i Branko Gogić (45), predsednik IO SDPS i direktor JP Emisione tehnike doživeli tepku saobraćajnu nesreću kod Ražanj, u kojoj je Gogić nastradao.

Gogić je stradao samo pet dana pred svoj 45 rođendan. On je rođen 15. aprila1977. u Smederevu. Gogić je iza sebe ostavio dvoje dece i suprugu Nadu Gogić, bivšu novinarku RTS.

Branko Gogić će biti sahranjen danas u 13.30 sati na Centralnom groblju.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici
Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici

Gostujući u jutarnjem programu televizije Prva, Aleksandar Vulin je kazao da se 2. juna odlučuje o budućnosti Srbije, te da nije reč o lokalnim izborima koji se samo tako zovu. Vulin je kazao da na ovim izborima hoće da slome kičmu Vučiću da bismo se odrekli Republike Srpske, Kosova i Metohije, da bismo priznali da smo genocidan narod i uveli sankcije Rusiji.

27.04.2024

12:39

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija