• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: kosovo online

24.04.2022

21:29

ZA KURTIJA JE VUČIĆ "MALI PUTIN"! Hoće da crkne zbog dobrih odnosa predsednika Srbije i ruskog lidera... A za Dodika kaže...

Informer DN/Tanjug

Politika

ZA KURTIJA JE VUČIĆ "MALI PUTIN"! Hoće da crkne zbog dobrih odnosa predsednika Srbije i ruskog lidera... A za Dodika kaže...

Podeli vest

Premijer privremenih prištinskih institucija Aljbin Kurti nazvao je predsednika Srbije Aleksandra Vučića "malim Putinom", istakavši da su sa njim i predsednikom Republike Srpske Miloradom Dodikom mir i bezbednost na Zapadnom Balkanu više nego ugroženi

Kurti je na Fejsbuku poručio da Srbija, u vreme kada je, kako je dodao, ceo demokratski svet stao na stranu Ukrajine, podržava Rusiju.

- U vreme kada se ceo demokratski svet distancira od Putina, naš severni sused održava mitinge podrške Putinu, hvaleći ga i pravdajući njegove zločine u Ukrajini. Njegovi prijatelji u Srbiji i Republici Srpskoj imaju za cilj da namame Rusiju na Balkan. Na Zapadnom Balkanu Srbija ostaje jedina zemlja u Evropi koja odbija da sankcioniše Rusiju i, kao što smo videli ovih dana, čak je spremna da napusti proces evropskih integracija samo da bi ostala lojalna Putinu. Sa Putinovim prijateljem u Republici Srpskoj i malim Putinom iz Srbije, mir i bezbednost na Zapadnom Balkanu nikada nisu bili ugroženiji - napisao je Kurti.

Kurti je dodao da možda deluje precenjeno kada se kaže da se u Ukrajini određuje budućnost sveta, ali da je potcenjivanje ako se samo kaže da se tamo brani Evropa i demokratija.

- Fašizam nije rezervisan za Nemačku i Italiju između dva svetska rata ili Pinočeov Čile pre pola veka. Svaki narod ili država može završiti u fašizmu - napisao je Kurti.




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Dragan

pre 2 godine

Kada Kurti kaže da je dio demokratskig svijeta onda su srbi definitivno na pravoj strani.

Olja

pre 2 godine

Užas. Kurti neće uspeti u svojoj nameri jer zemlje regiona znaju da Srbija želi mir i stabilnost.

Ema

pre 2 godine

Kurti priča o sebi. Postoji toliko dakaza za to, da bi trebao da se sakrije i ćuti.

Ana

pre 2 godine

I da jednom nesto pametno kaze, Vucic za Kurtija i jeste mali Putin, koji brani svoj narod od zlodela koji prave i Zelenski, kao i sam Kurti.

Merima

pre 2 godine

Jedino ko ugrožava mir i stabilnost u regionu je upravo Kurti sa svojim nepoštovanjem svega što je srpsko, sa stalnim nasiljem i pretnjama srpskom življu ne samo na KiM već i u RS.

Milica

pre 2 godine

Jedino što Kurtiju smeta je upravo što je Vučić garant mira i stabilnosti u regionu i čitavom Balkanu i što ne može da ga ucene i isprovociraju da reaguje onako kako bi on i njegovi zapadni mentori želeli i to iskoristili da iznova izvrše napad na Srbiju.

komandant 1001

pre 2 godine

Kurtiju se lagano tresu gaće jer vidi kraj u Ukrajini a onda Putin ide dalje držte gaće vi na Balkanu i sve što ste oteli ima da se vrati to vredi i za C.Goru

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17