• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

29.04.2022

16:41

MINISTAR VULIN SA ALEKSANDROM ČUPRIJANOM! Srpsko-ruski humanitarni centar opravdao svrhu svog postojanja (VIDEO)

printscreen

Politika

MINISTAR VULIN SA ALEKSANDROM ČUPRIJANOM! Srpsko-ruski humanitarni centar opravdao svrhu svog postojanja (VIDEO)

Podeli vest

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin razgovarao je danas putem video-veze sa vršiocem dužnosti ministra za civilnu zaštitu, vanredne situacije i otklanjanje posledica elementarnih nepogoda Ruske Federacije Aleksandrom Čuprijanom povodom decenije postojanja i rada Srpsko-ruskog humanitarnog centra u Nišu, kao i o daljoj saradnji u oblasti vanrednih situacija.

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin istakao je tokom video-sastanka da Srbija duboko ceni svaku pomoć i podršku koju je tokom vanrednih situacija dobila od Ministarstva za civilnu zaštitu, vanredne situacije i otklanjanje posledica elementarnih nepogoda Ruske Federacije, te da je Srpsko-ruski humanitarni centar dao značajan doprinos na polju sprečavanja katastrofa od elementarnih nepogoda.

Ministar unutrašnjih poslova Srbije izrazio je zahvalnost Ruskoj Federaciji i Ministarstvu za civilnu zaštitu, vanredne situacije i otklanjanje posledica elementarnih nepogoda na pomoći u unapređenju kapaciteta Srbije kroz donacije opreme i obučavanje vatrogasno-spasilačkih jedinica. 

„Svojim plemenitim radom i delovanjem Srpsko-ruski humanitarni centar opravdao je svrhu svog postojanja. Iako je ovaj jedinstveni centar na Balkanu mnogo puta napadan, iako su mnogi postojanje ovog humanitarnog centra hteli da zloupotrebe i iskoriste u političkoj borbi protiv Srbije i Rusije, Srpsko-ruski humanitarni centar je svoj pun smisao postojanja upravo pokazao kada je Srbiji i srpskom narodu bilo najteže i 2014. godine za vreme katastrofalnih poplava, ali i za vreme pandemije korona virusa.

Foto: printscreen

 

Zahvaljujući postojanju Srpsko-ruskog humanitarnog centra značajno je podignut nivo obučenosti naših vatrogasno-spasilačkih jedinica, ali su,  prvenstveno, mnogi životi naših građana spaseni, baš kao i njihova imovina tokom elementarnih nepogoda", poručio je ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin. 

Ministar Vulin i vršilac dužnosti ministra Čuprijan ocenili su da je saradnja u oblasti vanrednih situacija u savremenom svetu nužnost i potreba i da je samo zajedničkim snagama moguće lakše prebroditi posledice izazvane elementarnim nepogodama i zaštitili stanovništvo i imovinu. 

Vršilac dužnosti ministra za civilnu zaštitu, vanredne situacije i otklanjanje posledica elementarnih nepogoda Aleksandar Čuprijan istakao je da će Ministarstvo za civilnu zaštitu, vanredne situacije i otklanjanje posledica elementarnih nepogoda nastaviti da razvija i unapređuje Srpsko-rusko humanitarni centar i da je ovo ministarstvo uvek spremno da podeli iskustva koja predstavljaju interes za srpsku stranu. 

Foto: printscreen

 

„Ruska Federacija će, kao i do sada, uvek biti spremna da pruži pomoć i podršku Srbiji u slučaju vanrednih situacija", istakao je vršilac dužnosti ministra za civilnu zaštitu, vanredne situacije i otklanjanje posledica elementarnih nepogoda Aleksandar Čuprijan. 

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin još jednom se zahvalio Ruskoj Federaciji na principijelnom stavu po pitanju  suvereniteta i integriteta Republike Srbije. 

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin je vršiocu dužnosti ministra za civilnu zaštitu, vanredne situacije i otklanjanje posledica elementarnih nepogoda Aleksandru Čuprijanu i svim pripadnicima MČS-a uputio izraze saosećanja i podrške povodom Dana sećanja na službenike MČS-a koji su poginuli na dužnosti. 

Foto: printscreen

 

„Svi pripadnici MČS-a koji su svoj život izgubili da bi spasili tuđ zaslužuju dubok naklon i poštovanje, baš tako je svoj život izgubio i ministar Ziničev, štiteći život drugog čoveka", poručio je ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Vulin o Putinu i napadima iz regiona: Rusija je i do sada mogla da promeni svoj stav, pa nije, i ne verujem da će to uraditi i sada!
Politika

Vulin o Putinu i napadima iz regiona: Rusija je i do sada mogla da promeni svoj stav, pa nije, i ne verujem da će to uraditi i sada!

Ministar unutrašnjih poslova i predsednik Pokreta socijalista Aleksandar Vulin prokomentarisao je napade iz regiona na Srbiju povodom izjave ruskog predsednika Vladimira Putina da su Donjecka Narodna Republika i Luganska Narodna Republika postale nezavisne na osnovu presedana Međunarodnog suda pravde prilikom odlučivanja o nezavisnosti Kosova

27.04.2022

13:09

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17