• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

01.05.2022

11:41

Izetbegović ruši dejtonsku BiH i destabilizuje čitav region! Ponavljati iste postupke, a očekivati različite posledice jedna je od definicija ludila!

printscreen

Politika

Izetbegović ruši dejtonsku BiH i destabilizuje čitav region! Ponavljati iste postupke, a očekivati različite posledice jedna je od definicija ludila!

Podeli vest

Ministar unutrašnjih poslova i predsednik Pokreta socijalista Aleksandar Vulin izjavio je danas da je Bakir Izetbegović bez sumnje najveći neprijatelj Dejtonskog sporazuma i da je svojom poslednjom izjavom "najavio rušenje BiH i destabilizaciju čitavog regiona"


"Izetbegović je bez sumnje najveći neprijatelj Dejtonskog sporazuma, ali i postojanja Dejtonske Bosne i Hercegovine. I do sada je svojim nastupima rušio ustavni poredak i Dejtonski sporazum, ali izjavom da ne mogu SNSD i HDZ BIH da 60% probosanaca svedu na jednu trećinu, najavio je rušenje BiH i destabilizaciju čitavog regiona", saopštio je Vulin.


Kako je naveo, građanski rat u Bosni i Hercegovini je počeo "nasilnim uvođenjem principa ''jedan čovek, jedan glas'' i porukom Srbima da će u zemlji u kojoj su rođeni zauvek biti manjina, raja bez prava da odlučuju o sebi".

"Ponavljati iste postupke, a očekivati različite posledice jedna je od definicija ludila. Očekujem da će Kristijan Šmit oštro reagovati i uvesti sankcije Izetbegoviću, a da će se bar sastati Savet za sprovođenje mira i da će zaustaviti ludilo pre nego bude kasno", izjavo je ministar policije i lider Pokreta socijalista odgovarajući lideru SDA BiH Izetbegoviću koji je, kako navodi Vulin, ponovo napao Dejtonski sporazum i koji priziva nasilje i destabilizaciju BiH.



Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Predragm

pre 1 godinu

Srpska prevara da ima 500.000 Srba u Bosni a drze 50% teritorije Bosne osvojene ratom. U Srbiji zivi 800.000 bosanskih Srba vecinom u Beogradu i Novom Sadu koji imaju dvojno drzavljanstvo. Kada je popis u Bosni oni su tamo a kada glasaju za Vucica onda su u Beogradu. Dodik je mislio sa Putinom da napravi referendum i otcepi se ali zbog situacije u Ukrajini je to stalo. Orban jedva ceka jer tada Vojvodina postaje Madjarska a Sandjak Bosna Erdogan i Turska ae ponovo vracaju u Bosnu sa 1-2 miliona Sirijskih izbeglica.

mile

pre 1 godinu

Vulin bi trebao da zna da Smit nije visoki predstavnik jer nema mandat UN, kako Dodik kaze on je gost u BiH

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija