• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

20.05.2022

18:30

ŠESTA KOLONA ŽELI DA BUDEMO NA STRANI RUSIJE! Brnabić: Mi pre svega treba da brinemo o našoj zemlji!

Tanjug/Nebojša Raus

Politika

ŠESTA KOLONA ŽELI DA BUDEMO NA STRANI RUSIJE! Brnabić: Mi pre svega treba da brinemo o našoj zemlji!

Podeli vest

Srbija treba da brani i štiti sopstvene interese i sasvim je jasno da naša zemlja treba da nastavi da štiti načela međunarodnog prava i pravnog poretka SB UN, poručila je premijerka Ana Brnabić

Ona je gostujući na TV B92 govoreći o pritiscima zbog neuvođenja sankcija Rusiji, rekla da se naša zemlja bori da zaštiti svoju poziciju i donosi samostalne odluke kao "jedna suverena zemlja".

Na pitanje kako vidi odnos prema sankcijama unutar Srbije, Brnabić je rekla da je pristup opozicije krajnje neozbiljan i neodgovoran, dodajući da se njihov stav tokom predizborne kampanje i sada znatno razlikuje.

- Oni su tada pričala da ne treba uvoditi sankcije i da oni ne bi uvodili ni po kojoj ceni, ili su u najboljem slučaju ćutali i nisu pričali o toj temi, kako ne bi izgubili potencijalno glas - rekla je Brnabić.

Ona kaže da "ti, koji su pričali da ne bi, danas pričaju da moramo, da smo morali i zašto ne uvodimo sankcije".

Brnabić je navela da danas u Srbiji postoji "šesta kolona", koja kako god bilo, želi da mi po svaku cenu budemo na strani Rusije, bez obzira na posledice po našu zemlju.

- Mislim da moramo da branimo i štitimo naše interese, sasvim je jasno da moramo da ostanemo ona zemlja koja brani načela međunarodnog prava, međunarodnog pravnog poretka Saveta bezbednosti UN. To je jedini mogući put pred nama, jer to su naši argumenti za odbranu naše pozicije - naglasila je Brnabić.

Premijerka kaže da su oni sa Zapada koji govore o tome da Srbija mora da ima striktniji stav po tom pitanju, "brutalno pogazili naš teritorijalni integritet i i rezoluciju 1244 Saveta bezbednosti UN".

- Oni koji su priznali jednostrano proglašenu nezavisnost tzv. Kosovo, ali i kada su izvršili agresiju na našu zemlju koja nije nikoga napala, na jednu suverenu međunarodno priznatu zemlju, to su uradili bez bilo kakve odluke SB UN. Oni po svaku cenu brane teritorijalni integritet Ukrajine, što je potpuno u redu, ali oni su sve osnovne principe međunarodnog prava i poretka polomili na grbači Srbije 1999. godine - poručila je Brnabić.

Ističe da se Srbija bori da zaštiti svoju poziciju i donosi samostalne odluke kao "suverena zemlja u skladu sa međunarodnim pravom i pravnim poretkom".


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Rodoljub

pre 1 godinu

Госпођа Брнабић пежоративно назива "шестом колоном" највећи део грађана чију владу предводи, тј. преко 85% грађана Републике Србије. Требало би да говори о томе са мало више поштовања. "Српски интереси" НЕ СМЕЈУ бити задовољавани по цену неморалних одлука! Издати вековну браћу која нам никада нису одмогла, ако већ нису могла да помогну, и придружити се непријатељима је свакако неморално, таман то била и "шеста колона".

mare

pre 1 godinu

ne trabunjaj zeno srbija je na strani Rusije a ne sesta kolona sesta kolona je za nato i zapad

Tihomir

pre 11 meseci

Aleksic je izgubio svaki kompas i postovanje prema zenama

Izbori 2024

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija