• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

21.05.2022

14:43

(FOTO) SLEDEĆE SEDMICE ĆU RAZGOVARATI SA PUTINOM! Ova tri aspekta ugovora o gasu su ključna!

Printscreen TV Pink

Politika

(FOTO) SLEDEĆE SEDMICE ĆU RAZGOVARATI SA PUTINOM! Ova tri aspekta ugovora o gasu su ključna!

Podeli vest

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić govorio je danas, nakon otvaranja Sajma poljoprivrede u Novom Sadu, o razgovoru sa Vladimirom Putinom, ali i o svim aktuelnim temama

- Gasno snadbevanje je veoma važno. Ako za Pančevo obezbedimo gas, skidamo teret sa Tenta. To je za nas od presudnog značaja. Srbija i Mašarska nemaju razloga da brinu za hranu. Moramo da vodimo računa o hrani inače će nam drugi razgrabiti. Voleo bih da padne kiša, ali kiše nema. Nedovoljno je kiše palo. Nadamo se još jednoj kiši u narenih nekoliko dana, mnogo bi nam značilo. 

Foto: Printscreen TV Pink

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić

- Ludilu kraja nema. Sledeća zima će biti mnogo teška. Moramo da uradimo sve što treba da obezbedimo naš narod, da će biti lako, neće biti lako. Pogledajte samo cene nafte kako divljaju. Sve postaje problem, i politilčki i finansijski... 

- Ne verujem u priče o večnim prijateljstvima, neprijateljstvima, verujem u priče o velikim interesima. Postoji samo jedna stvar biti neprijatelj Amerike, a to je prijatelj Amerike, ja nisam saglasan sa tim. Ne bih ulazio oko Rusije, i oni su naši prijatelji. Suviše smo mi mala zemlja da velike sile nazivamo neprijateljskim. Mi mali ako možemo da čuvamo ovo što imamo, a oni nek rade šta god hoće.

O razgovoru sa Vladimirom Putinom

- Šta god njih pitate oni vam ne kažu ništa. Neki drugi bar otovreno kažu. Naše je da se borimo za našu zemlju, da se pridržavamo papira koji smo sami propisali. Da štitimo svoje interese. Svi se snalazimo. Viktor mi je rekao kako se oni snalaze za pare. Mi se isto snlazaimo. Treba nam za zanavljanje kredita i za deficit koji imamo, gldeaćemo da ga spustimo na 4 posto, ali za to morate da pronađete novac. Sve se za to trudimo i radimo zajednički.Verujem da ću u utorak, sredu ili četvrtak pričati sa Putinom. Tri su aspekta ugovora, količina, cena i sigurnost snadbevanja! Prva dva aspekta su ključna.

Foto: Printscreen TV Pink

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić

- Prvi put smo uspeli da dobijemo dozvole za izvoz naše jabuke za Egipat i Indoneziju. Sve što imamo hrane uvereni smo da ćemo uispeti da obezebdimo kupce u svetu, ali pre svega moramo da obezebdimo hranu za naše građane. Biće nestašica svega. Naše je da se snadbevamo sa svim, i da gledamo kako da sačuvamo stopu inflacije.

- Kada je reč o ceni strujem, pa mi imamo najjeftiniju u Evropi. Držaćemo da bude niska, ali da ćemo morati malo da poskupimo, moraćemo. U potpunosti moramo da čuvamo finansijsku stabilnost. Moramo da radimo na obnovljivim izvorima, zato smo razgovarali sa Mađarima, Norvežanima, Britancima. Mi razmišljamo o budućnosti vezano za neke male modularne nuklearke. Najčvršću poziciju imate tada i ne zavisite ni od koga. Kada više nemaju za šta da vas kritikuju onda vam pričaju o institualizaciji.

Foto: Printscreen TV Pink

Predsednik Srbije, Aleksandar Vučić

O sankcijama Rusiji  i Bosni i Hercegovini 

- Bosna i Hercegovina je uvela sankcije Rusiji i to je činjenica. Ja ne mislim da to ima neke veze sa Republikom Srpskom, niti da je Dodik nešto kriv. Srbija se nije priključila restriktivnim merama. Oni su se priključili u 23 od 23 mere, a Srbije nije ni u jednoj. Znam da ne treba da se junačimo, ali smo se u Briselu ponašali u skladu sa odlukama koje smo doneli. Da li se odluke svima sviđaju, naravno da ne. Da li će biti pritisaka, biće ih mnogo. Ni sami nećete moći da verujete šta ćemo sve u narednih mesec dana da imamo u Beogradu, nadam se veoma korisno po nas. 

O Hrvatskim medijima

- Mi da se odrekenmo naših predaka, nevinih ljudi neka zaborave. To se skoro u Srbiji neće dozvoliti. Možda kada nekada neki njihovi u Srbiji pobede, a to se neće desiti sigurno 4 godine. Mi se ne odričemo istine, nćemo nikada prestati da govorimo kakvi su se zločini u Jasenovcu dogodilo.  To vam je bilo do 2012. godine kada su se odricali srpskih žrtava. Jedino što može da mi izmami osmeh na lice, to je kada me napadajau hrvatski mediji. Kažu Vučić svakog dana priča kako će biti teško, a onda krenu svi da pričaju o tome. Najlakše je napadati mene. Što se Hrvata tiče, zaista mi izmame osmeh na lice, u poslednje vreme, doduše, pišu nešto lepo, malo ali pišu. 

Foto: Printscreen TV Pink

Aleksandar Vučić

O ćevapima i  Šarlu Mišelu 

- Kritikovali su me o tom neformalnom sastanku. Šta je trebalo, da uzme motku i da me udari u glavu? 

O Orbanu

- Mi smo kao iz stripa o Asteriksu i Obeliksu. Mi smo drugari. Radimo zajedno. U celom svetu ove godine biće redosled Nemačka, Kina, pa Mađarska. To vam dovoljno govori. Mi smo danas ugovorili važne stvari. Vi ne znate šta za nas znači kada mopžemo da skladištimo negde gas. naćićemo novac, Siniša je malo nerovzan, ali biće sve u redu.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija