• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

04.06.2022

09:11

Ministar Stefanović obišao kadete na strelištu „Orešac“

www.mod.gov.rs

Politika

Ministar Stefanović obišao kadete na strelištu „Orešac“

Podeli vest

Potpredsednik Vlade i ministar odbrane dr Nebojša Stefanović obišao je kadete smera oklopnih jedinica 144. klase Vojne akademije, koji na vojnom kompleksu „Orešac“ kod Vršca realizuju gađanja iz tenka M-84. Ministar Stefanović je tom prilikom istakao da je važno da naši budući tenkisti imaju što više ovakvih obuka kako bi mogli na terenu da testiraju teorijska znanja koja stiču

- Gađali su ciljeve na 600, 800 i 1.200 metara mitraljezom PКT 7,62mm iz tenka M-84, među kojima su bili ručni raketni bacač, bestrzajno oruđe i bočna meta dimenzija tenka, i imali su odlične rezultate. Posebno sam zadovoljan što se kod ovih mladih ljudi oseća velika posvećenost i odlučnost da budu već visoko obučeni i sposobni oficiri kada se, po završetku Akademije, pridruže jedinicama Vojske Srbije. Takođe, zahvalan sam i njihovim profesorima i instruktorima što su odlično razumeli koliki je značaj ovakvih obuka za izgradnju efikasne, moderne i snažne vojske - rekao je ministar Stefanović.

Foto: www.mod.gov.rs

Ministra odbrane na vojnom kompleksu “Orešac“ dočekao je načelnik Vojne akademije pukovnik dr Srđan Blagojević, a po završetku gađanja, ministar je razgovarao sa kadetima i instruktorima kako bi čuo njihove utiske i predloge o praktičnoj nastavi i školovanju na Vojnoj akademiji.

- Nisu moji klasići iz kasarne "Janko Čmelik", već naši kadeti, al' sam se danas sa njima podsetio svojih vojničkih dana! Imali su prvo gađanje iz tenka M-84 na poligonu "Orešac" i rekao bih da stasavaju u prave tenkovske asove - napisao je ministar na svom Instagram profilu  (@nebojsastefanovic) po završetku obilaska.

Foto: www.mod.gov.rs

Кadeti oklopnih jedinica na „Orešcu“ se nalaze od 24. maja gde, osim gađanja naoružanjem tenka M-84, realizuju i gađanje iz BVP M-80A i vežbe u osmatranju, dok će od 10. juna na „Pasuljanskim livadama“ imati praktičnu nastavu iz predmeta Taktika oklopnih jedinica.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija