• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

10.06.2022

17:56

VUČIĆ POKAZAO KAKO SE BRANI SRBIJA! Principijelno i odlučno se bori za interese naše države!

Informer/Marko Đoković

Politika

VUČIĆ POKAZAO KAKO SE BRANI SRBIJA! Principijelno i odlučno se bori za interese naše države!

Podeli vest

Sve što nismo mogli ni da sanjamo pre 10, 12 ili 15 godina, danas smo videli na konferenciji za novinare predsednika Aleksandra Vučića i nemačkog kancelara Olafa Šolca

Predsednik je, pred novinarima, pred čitavom svetskom javnošću, svima pokazao kako se bori za svoju zemlju i narod!

- Koliko vi volite i branite teritorijalni integritet Ukrajine, toliko mi volimo i branimo teritorijalni integritet Srbije - rekao je Vučić i kancelaru Šolcu i čitavom Zapadu.

Niko i ne pokušava da sakrije, nemački lider je danas u Beogradu oštro i direktno tražio da Srbija uvede sankcije Rusiji i da prizna lažnu državu Kosovo.


Kao odgovor, od našeg predsednika dobio je detaljno objašnjenje naše pozicije, upoznat je sa činjenicom da je Srbija maltene jedina zemlja u Evropi koja od početka do kraja poštuje sve principe međunarodnog javnog prava. Evropska unija i Nemačka imaju svoje interese i svoju politiku. Ali, ima ih i Srbija. I interese, i svoju nezavisnu, suverenu politiku.

Ko je danas želeo da čuje i razume, čuo je i shvatio je. Ko nije, njemu je džaba pričati.
Taman kao i onim novinarima koji su na konferenciji za novinare pitali: “A šta ćemo da radimo Srbiji ako danas ne uvede sankcije, ako odmah ne prizna Kosovo?”.


A šta biste vi to, gospodo novinari, hteli da nam radite? Da nećete opet da nam uvodite sankcije? Da nećete, može biti, da nas bombardujete kao 1999. godine?!


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
deda Raša

pre 1 godinu

Meni se bar ne čini tako kako pišete. Mislio sam da će i zapevati onu Danke. Mora već jednom shvatiti da Srbija nije mala, da je punoletna i da sama odlučuje o svojim pitanjima. Trebao mu je reći i za ubuduće da sa temom ucena ne dolazi u posetu jer su neracionalne.

Ja

pre 1 godinu

Srbija se brani tako sto gorivo na pumpama svake nedelje ode koji dinar gore.

Spasko

pre 1 godinu

suverenitet Kine nad Tajvanom i Rusije nad Krimom i Donbasom je resen po svetskim demokratskim principima i standardima i to je sada reseno i neupitno kao nezavisno , po medjunarodnom zakonu Kosovo je deo Srbije i Srbija mora da posalje svoju vojsku i policiju da srpskoj deci obezbedi bezbedan zivot , mir , slobodu i neometano funkcionisanje na celom Kosovu , a kriminalna nacisticka drzava Hrvatska i kriminalna teroristicka islamskadrzava ISIS BOsna moraju biti ukinute i medjunarodnim zakonom zabranjene . Nacisticka Nemacka se mora predati i potpisati kapitulaciju jer nemackoj nacizam i zapadno monarhisticko rimskosolomonsko imperijalno robovlasnistvo vec drugi put unistavaju razvoj , bezbednost , ekonomiju , nezavisnost i buducnost . Britanska klasnogenetski prioritetna nacisticka pedofilska kraljica Blejizabeta i vatikanski Papa Pedofilije moraju biti izvedeni pred sud pravde , engleskom nacistickom agentu Solomonu Sulejmanu Salmanu Kuracdjorjdewitzu moraju biti oduzete sve monarhisticke privilegije a Beli Dvor mora posluziti kao leciliste i rehabilitaciju za silovanu decu koju su silovale medjunarodne meonarhije na celu sa engleskim princom Enrjuom iklnjtonovim pedofilom Epstajnom , spomenik americkom zlocincu narkodileru i pedofilu Bilu Klintonu na Kosovu mora biti javno srusen . imperijalizam i ujedinjeni okrunjeni pedofilski kriminalni kapitalizam su najveci virus i financijeri nacizma i terorizma i kao takvi moraju biti iskorenjeni u potpunosti . Vatikan se mora srusiti i zemlju dati dati americkim indijancima da otvore svoj stardrevni duhovni objekat i prirodno filozofski centar za ocuvanje zdravog zivota i zivotne okoline.

Mina

pre 1 godinu

Vucic brani Srbiju na svim poljima. On je danas potpuno spreman docekao Solca. Spreman za pritiske, izazove, manipulacije. On je njima ukazao veliko postovanje, Solc je docekan uz sve drzavne pocasti, gardu ali svoje stavove oko Kosova i Rusije je od pocetka nije menjao i jasno ih brani ni malo ne ostavljajuci prostora za bilo kakve mogucnosti da bude suprotno.

Sova

pre 1 godinu

Nego sta! Tako je lave! Pokazi im da Srbija ima stav i svoje misljenje.

Perica

pre 1 godinu

Što bi Srbin rekao oprem dobro a oni neka prevode na njihov savršeni jezik!

Bokica

pre 1 godinu

Председник Вучић је рекао како јесте, а сад нека ови из ЕУ размисле мало шта траже од Србије. Косово је наша колевка, постојбина и одатле нам корени потичу. И не могу никад од наше државе да добију то признање.

Dusan

pre 1 godinu

Vucic se istinski bori da sacuva mir, dok je suprotnoj strani u interesu samo da narusi odnose do te mere da se za pregovaracki sto vise ne sedne.

Ljubica

pre 1 godinu

Nije lako Vučiću. Bori se svaki dan. I treba ga podržati i olakšati mu ovaj težak period. Petorka je trebala Kurtija da urazumi.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

Na Kosovu se ide na satanizovanje Srba i vraćanje u prošlost! Referendum nije ispunio svoju svrhu, rešenje je Zajednica srpskih opština! (VIDEO)
Live TV

Na Kosovu se ide na satanizovanje Srba i vraćanje u prošlost! Referendum nije ispunio svoju svrhu, rešenje je Zajednica srpskih opština! (VIDEO)

Život pod terorom Aljbina Kurtija na Kosovu i Metohiji još uvek predstavlja ogroman problem za Srbe koji tamo žive, a Zapad, sa svojim licemernim ponašanjem i dvostrukim aršinima, ne doprinosi rešavanju situacije. Na ovu temu u "Info jutru" televizije Informer govorio je predsednik Društva lobista Srbije Nenad Vuković.

23.04.2024

12:40

Niko ne priča o tome šta se desilo u Kravicama ili Bratuncu! Nemačka po svaku cenu hoće da opere sve što je radila tokom 20. veka! (VIDEO)
Live TV

Niko ne priča o tome šta se desilo u Kravicama ili Bratuncu! Nemačka po svaku cenu hoće da opere sve što je radila tokom 20. veka! (VIDEO)

Zašto se pitanje navodnog genocida u Srebrenici poteže danas, 29 godina kasnije, dok na Bliskom istoku Izrael svakodnevno ubija veliki broj palestinskih civila? Ko stoji iza sramne rezolucije i šta je skriveni motiv za nju? Na ovu temu, u "Info jutru" Informer TV, govorio je Vladimir Marinković, predsednik Kongresa srpsko-američkog prijateljstva.

23.04.2024

10:06

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija