• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

18.06.2022

13:37

VULIN ODBRUSIO BIVŠEM NEMAČKOM MINISTRU ODBRANE: Nema te sile koja vas može učiniti časnim, baš kao što nema laži koja...

Tanjug/Miloš Milivojević

Politika

VULIN ODBRUSIO BIVŠEM NEMAČKOM MINISTRU ODBRANE: Nema te sile koja vas može učiniti časnim, baš kao što nema laži koja...

Podeli vest

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin saopštio je, komentarišući navode bivšeg nemačkog ministra odbrane Rudolfa Šarpinga o poruci nemačkog kancelara Olafa Šolca Srbiji, da nema te sile koja može Šarpinga učiniti časnim, baš kao što nema laži koja može opravdati bombardovanje Srbije

- Aleksandar Vučić nije državnik koga možete iznenaditi. Nije ga iznenadio ni stav nemačkog kancelara Šolca da Srbija mora priznati takozvano Kosovo i zato je kancelar dobio jasan, učtiv i odlučan odgovor da se sa Srbijom i njenim predsednikom ne razgovara jezikom sile, ucena i pretnji. Ono što je mene iznenadilo je da Rudolf Šarping, ministar odbrane Nemačke u vreme NATO agresije, ima obraza da se obraća Srbiji i komentariše našeg predsednika - naveo je Vulin.

Prema njegovim rečima, "Šarping nije zapamćen kao vojnik, ali jeste dokazani lažov koji je rekao da se na stadionu FK "Priština" vrše masovna streljanja Šiptara, da postoji plan "Potkovica" kojim je predviđeno etničko čišćenje Šiptara sa prostora Kosova i Metohije i da je Račak legitiman razlog za bombardovanje Srbije".

- Nema te sile koja može Šarpinga učiniti časnim, baš kao što nema laži koja može opravdati bombardovanje Srbije - izjavio je ministar unutrašnjih poslova Srbije komentarišući navode bivšeg nemačkog ministra odbrane Rudolfa Šarpinga da je poruka Šolca bila jasna - da Srbija ne može da postane članica EU, bez priznavanja nezavisnosti tzv. Kosova, te da je predsednik Srbije Vučić bio "iznenađen" formulacijom kojom mu je poruka data.
 



Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
vlada

pre 1 godinu

Džaba se ti moj čestiti Vuline upinješ iz petnih žila da održiš ispravan kurs u potici kad na tebe tako čestitog dođe 50 naprednjačkih parazita koji ponište sve pozitivne efekte i obesmisle sve pozitivno.

Hehe

pre 1 godinu

Sto je ovaj volin "sposoban".kao da je vučkov saborac .Blago Srbiji za ovakav potencijal.

Baća

pre 1 godinu

Ma, ministre, ja bih to kraće Šarpingu, recimo FUCK OFF.

heh

pre 1 godinu

uf koliko gotivim ovog coveka... karaj naciste dok god mozes.. ali nemoj da preteras da ne dobijemo po glavi ... samo pametno...

nesa151

pre 1 godinu

Kaze Svaba nece RUSI odredjivati ugovorne uslove on ce mu reci.Zaneo se malo svaba zaboravio da je kod RUSA PRVI NA LISTI NEPRIJATELJA,da je sa SRBIJOM U RATU (ove nase kurv2 nece da napisu neda im VUCIC)jer nikad nije sklopljen MIROVNI UGOVOR niti placena RATNA OSTETA MASONI SE ISKUSURALI MEDJUSOBNO!E pa SVABO Vucic ti je odgovorio DA VOLI SRBIJU I JA JE VOLIM ALI NEMACKU MRZIM KO SVAKOG SVABU ,Ali dolaze vremena "LICNE DOSTAVE RACUNA"!

mile

pre 1 godinu

E Vulinu je svaka na mestu! NERVIRA ME JEDINO KADA DRŽI NEKI GOVOR,ISPADA DA ŽIVI U NEKOJ ISTORIJI! PROŠLO JE VREME "TRESANJA" NA BINI KADA SE DRŽI GOVOR! A za izujave ponavljam,svaka mu je na mestu! A PREDSEDNIKU VUČIĆU ZAMERAM ŠTO KADA JE ODGOVARAO ONOM NEMAČKOM NEKAKVOM KANCELARČIĆU ŠTO MU JE REKAO "IZVINITE,NEMOJTE DA SE LJUTITE,ALI MI SE NESLAŽEMO SA TIME DA PRIZNAMO KOSOVO"! DOŽIVEO SAM GA ISTO KAO TADIĆA,KADA SE IZVINJAVAO HRVATIMA ZA NEKAKVA ZLODELA SRBIJE PROTIV NJIH! TOLIKO VAS ZAPAD SVOJIM IZA ZATVORENIH VRATA PRETNJAMA IZBEZUMI,DA VLASTODRŠCI SRBIJE ODMA ZABORAVE DA VODE NEZAVISNU DRŽAVU! NEMA IZVINJAVANJA ZA ZLOČIN I AGRESIJU,RAZARANJE I UNIŠTAVANJE SRPSKE DRŽAVE! KOLIKO JE SAMO LJUDI ZBOG NJIH OKONČALO SVOJE ŽIVOTE!? KAKVO IZVINITE? KOME SE IZVINJAVAŠ!? NE MOŽEŠ DA SE OSLONIŠ NA NIJEDNOG TZV. MINISTRA,KAD SI IH IZVUKAO IZ NEKE RUPE,NE ZNAJU DA ORGANIZUJU SVOJU PORODICU PA ĆE ORGANIZOVATI DRŽAVU! ČEKAJU SAMO KAD ČE IM PLATA,I DA IDU DA REKLAMIRAJU SEBE,I KO ĆE PRE NA MORE ILI NA NEKI ODMOR!

Slovenac

pre 1 godinu

Kad sam bio mlad, znači 60+ godina, naokolo je išao brusač, koji je brusio noževe i škare! Bio je sasvim nalik Vulina, a to je nemoguče, jer je bio čistokrvan ciganin!:) Još se sijećam: "Brusim noževe, škare i žene po potrebi"!:))

ChuChu

pre 1 godinu

Sve to kaže čovek na kojeg je u mađarskoj skočio mađarski službeni pas obučen za pronalaženje narkotika, gde je mađarski ministar i policajac zadužen za psa su ostali zatečeni... A bilo bi jako zanimljivo da su reagovali kako je trebalo da reaguju kad je pas osetio prisustvo veće količine droge.... Ali ovo naravno nećete objaviti...

Marija

pre 1 godinu

Svaka cast, ministre Vulin! ne treba vise cutati na njihove bezobrazluke! Ko o cemu................Dosta je bilo ponizavanja, ucena i pretnji.Uvek im treba odgovoriti cinjenicama i istinom.Stvarno nemaju nimalo morala.Zivela Srbija,zivela Rusija!

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17