• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: A. Grbović

22.06.2022

14:33

Ugljanin: Ovo je veliki dan za celu državu i njen autoritet u svetu!

A. Grbović

Politika

Ugljanin: Ovo je veliki dan za celu državu i njen autoritet u svetu!

Podeli vest

Predsednik SDA Sandžaka Sulejman Ugljanin rekao je u Novom Pazaru da je Bošnjacima omogućeno da lična dokumenta mogu da dobijaju na bosanskom jeziku i pismu. On je rekao da je nakon urgenicije SDA Sandžaka ddržava Srbija uklonila prepreke i da je taj problem sada rešen.


- O postojanju problema obavestili smo javnost u april i poslali pismo ministru policije u kojem smo predložili rešenje. Na naše zadovoljstvo, u petak nas je ministarstvo putem pisma obavestilo da su sve tehničke prepreke otklonjene i da Bošnjaci mogu dobiti lične karte i na bosanskom jeziku - kazao je Ugljanin.

On je dodao da „ovo otvara nadu da je u Srbiji moguće imati pravnu družavu i pravnu sigurnost.“

– Dokazano je da ima kadrova, znanja i volje za to. U ovoj državi postoje zakoni koji Bošnjacima daju mogućnost da se organizuju kroz partije i BNV koje preuzimaju odgovornost za zastupanje i predstavljanje - rekao je Ugljanin i dodao da su predstavnici SDA posetili Policijsku upravu u Novom Pazaru i utvrdili da Bošnjaci zaista mogu dobiti lična dokumenta na maternjem jeziku.

- Ovo je za celu državu, za njen autoritet u svetu, veliki dan. Ovo je velika radost za Bošnjake i važan korak u vraćanju poverenja bošnjačkog naroda u državu Srbiju - kazao je Ugljanin.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Luka

pre 1 godinu

E Ugljeninu,Ugljeninu,na kojim glupostima gradiš svoju političku karijeru i zaluđuješ narod.Nakon legitimacija na bosanskom,stanrd ljudi će preko noći biti bolji.

Izbori 2024

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija