• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

01.07.2022

18:34

OEBS JE MOST IZMEĐU VLADE I MEDIJSKIH UDRUŽENJA! Brnabić razgovarala sa predstavnicom te organizacije za slobodu medija

Tanjug

Politika

OEBS JE MOST IZMEĐU VLADE I MEDIJSKIH UDRUŽENJA! Brnabić razgovarala sa predstavnicom te organizacije za slobodu medija

Podeli vest

Predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić razgovarala je sa predstavnicom OEBS za slobodu medija Terezom Ribeiro i naglasila da je OEBS važan partner

Sastanku je prisustvovao šef Misije OEBS u Srbiji ambasador Jan Bratu.

Brnabić je u razgovoru istakla da je Vlada posvećena radu na unapređenju sveukupnog medijskog okruženja i da je u tome upravo OEBS izuzetno važan partner. Brnabić je istakla da OEBS predstavlja most između Vlade sa jedne, i medija i organizacija civilnog društva, sa druge strane. Misija ove organizacije u Srbiji radila je sa Vladom i medijskim i novinarskim udruženjima na pripremi Medijske strategije i Akcionog plana, i na sprovođenju aktivnosti i praćenju primene strategije. Misija OEBS je takođe aktivno učestvovala u svim radnim grupama koje se bave izradom medijskih zakona i pitanjima bezbednosti novinara.

Predsednica Vlade rekla je u razgovoru da će jedan od ključnih prioriteta i buduće Vlade svakako biti aktivnosti u oblasti vladavine prava, i to pre svega reforma pravosuđa i mediji.

Predstavnica OEBS za slobodu medija Tereza Ribeiro rekla je da će OEBS nastaviti da podržava sve aktivnosti čiji je cilj unapređenje medijske scene i položaja novinara, kao i nastavak implementacije Akcionog plana za Medijsku strategiju. Predsednica Vlade rekla je da je u toj oblasti prioritet da se završe izmene i dopune Zakona o javnom informisanju i medijima. Pored toga, nastaviće se i rad na usvajanju izmena Krivičnog zakonika u cilju unapređenja krivično-pravne zaštite novinara, što je i bilo pokrenuto uz veliku podršku eksperata koje je angažovala Misija OEBS u Srbiji.

Govoreći o pitanjima bezbednosti novinara, Brnabić je rekla da Radna grupa za bezbednost i zaštitu novinara, sem ostalog, redovno prati status aktuelnih slučajeva napada i ugrožavanja bezbednosti novinara. Brnabić je napomenula slučaj novinara Milana Pantića iz Jagodine, koje je ubijen još pre 21 godinu, i rekla da je važno da se taj slučaj okonča.

Brnabić i Riberio složile su se da je važno nastaviti dijalog i jačanje poverenja sa medijskim i novinarskim udruženjima o svim važnim pitanjima za medijsku zajednicu.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!
Kataklizma u najavi!

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!

Nova studija objavljena u časopisu Science otkriva da skoro polovina velikih kineskih gradova tone, stavljajući milione stanovnika u opasnost od poplava. Istraživači su analizirali 82 kineska grada sa populacijom većom od dva miliona koristeći satelitske podatke kako bi pratili promene nadmorske visine između 2015. i 2022. godine.

24.04.2024

22:11

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija