• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

11.07.2022

16:47

AMERIKA JE POSTALA VELIKA NA SNU, ZAŠTO BI SRBIMA BILO USKRAĆENO PRAVO DA SANJAJU? Ministar Vulin odgovorio Ambasadi SAD u Beogradu

MUP Srbije

Politika

AMERIKA JE POSTALA VELIKA NA SNU, ZAŠTO BI SRBIMA BILO USKRAĆENO PRAVO DA SANJAJU? Ministar Vulin odgovorio Ambasadi SAD u Beogradu

Podeli vest

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin poručio je danas da je veoma ohrabren iznetim stavom Ambasade SAD u Srbiji da je Dejtonski sporazum uslov za postojanje Bosne i Hercegovine

- To bez svake sumnje znači da će se uvažena Ambasada SAD aktivno založiti da SDA Bakira Izetbegovića izbriše iz svojih programskih opredeljenja ukidanje Republike Srpske, kao i da će poštovana Ambasada učiniti sve da se sva ovlašćenja oduzeta Republici Srpskoj vrate i da se ubuduće sprovode u skladu sa Dejtonskim sporazumom - naveo je ministar Vulin, komentarišući kritike koje je na njegov račun uputila Ambasada SAD u Beogradu, a u kojima se ističe da su njegove izjave suprotne Dejtonu.

Ministar Vulin je istakao da ne zna zašto Srbi mogu da budu ujedinjeni u Evropskoj uniji, a ne mogu u zajedničkoj državi.

- Ali znam da ja sanjam san o ujedinjenju Srba, baš kao što su ga sanjali svi moji preci, i baš kao što znam da prirodni proces ujedinjenja Srba traje vekovima i kao što znam da će jednom biti i okončan, mirnim putem, bez nasilja i sukoba.

Ministar Vulin je konstatovao da se Amerika ponosi "američkim snom" i istakao:

- Pustite da i mi Srbi imamo svoj san. Amerika je postala velika na snu, zašto bi Srbima bilo uskraćeno pravo da sanjaju i budu veliki - naveo je ministar Vulin


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Volina

pre 1 godinu

Nocas sam sanjao plavog slona od hiljadu tona i dvesta miliona dolara u kesu i belu smesu Rošavog i mene jakih k'o stene kako muriju i INTERPOL radimo ko kretene ???

sledeća vest

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Saigrač lobira za Gildžus Aleksandera: On je MVP!
NBA

Saigrač lobira za Gildžus Aleksandera: On je MVP!

Košarkaši Oklahoma siti Tandera poveli su u prvoj rundi plej-ofa protiv Nju Orleans Pelikansa sa 2:0 na krilima fantastične partije Šej Gildžus Aleksandera, kojeg saigrači smatraju ovogodišnjim najboljim igračem lige (MVP).

25.04.2024

09:50

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija