• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

16.07.2022

13:11

(FOTO) VAŽAN RAZGOVOR PREDSEDNIKA SRBIJE! Vučić se sastao sa patrijarhom Porfirijem i Miloradom Dodikom!

instagram/buducnostsrbijeav

Politika

(FOTO) VAŽAN RAZGOVOR PREDSEDNIKA SRBIJE! Vučić se sastao sa patrijarhom Porfirijem i Miloradom Dodikom!

Podeli vest

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas sa patrijarhom Porfirijem i članom Predsedništva BiH Miloradom Dodikom

 

 

- Informisao sam Njegovu svetost patrijarha srpskog g. Porfirija, članove Svetog sinoda i srpskog člana Predsedništva Bosne i Hercegovine Milorada Dodika o toku razgovora koji se pod okriljem Evropske unije vode o Kosovu i Metohiji, situaciji u srpskim sredinama u južnoj srpskoj pokrajini, ali i ekonomsko-socijalnoj situaciji u Srbiji i njenoj međunarodnoj poziciji - napisao je predsednik Vučić na Instagramu!


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Igor

pre 1 godinu

Sloga i jedinstvo je ključni za jaku i stabilnu Srbiju. Predsednik Vučić to dobro zna, tako da iz dana u dan radi na jačanju dobre komunikacije svih ključnih Srpskih činilaca jedinstva, a to su SPC i R. Srpska.

Janko

pre 1 godinu

Veliki državnik a to je svakako predsednik Vučić u kontinuitetu radi na jačanju dobre saradnje između Srbije, naše pravoslavne crkve i Republike Srpske.

Maja

pre 1 godinu

Predsednik Vučić uvek brine o svom narodu i veoma je dobro što je obavestio i patrijarha o pregovorima o KiM jer se odlučuje i o sudbini ljudi i manastira

robija za Rošavog i AV Kaponea

pre 1 godinu

AV Kapone je isto tako „brinuo" o Srbima u Krajini i Slavoniji devedesetih, pa ih sad tamo nigde nema. Sad je Kosovo na redu...

Ena

pre 1 godinu

SPC je podjednako vazna za sve odluke u drzavi i zato Vucic uvek ukljucuje i nju u razgovore jer je vera kljuc daljeg napretka. Sa Republikom Srpskom tradicionalno dobri odnosi postoje i tako ce se nastaviti.

Kosta

pre 1 godinu

Predsednik se poneo kao pravi domacin docekavsi uvazene goste. Najbitnije je da se srpski narod odrzi kao celina i da prebrodimo sve krize.

Jela

pre 1 godinu

O gradjanima Srbije se brine i to sa najvisih instanci kojima je to zadatak.

Nikola

pre 1 godinu

Svaki razgovor u kome je tema KIM, jeste značajan. Brojni su pritisci iz EU, o svemu je dobro prodiskutovati sa onima koji Srbiji žele samo dobro. Patrijarh Portfirije i Dodik su dobri sagovornici, njihovo viđenje situacije može biti od koristi i Vučiću i Srbiji.

Stole

pre 1 godinu

Vucic nista ne krije, Srbija se nalazi u nezavidnoj situaciji kad je rec o KiM. Treba da svi budu ukljuceni kad je rec o ovako vaznim nacionalnim pitanjima.

Maja P

pre 1 godinu

Jos jednom smo pokazali da Srbija i SPC imaju izuzetnu saradnju a sve u interesu naroda.

Katarina

pre 1 godinu

Dobro je što se Republika Srbija i Srpska u svemu drže zajedno .

Ana

pre 1 godinu

Jako važan sastanak o vrlo važnim temama u trenutnoj situaciji u svetu i Evropi.

Verica

pre 1 godinu

Srbija iRepublika Srpska su u specijalnom statusu.

Dana

pre 1 godinu

Predsednik Vucic sa srpskim patrijarhom Porfirijem ima izuzetno dobre odnose i sa velikim uvazavanjem i postovanjem prema njemu se odnosi jer drzava i crkva jesu dve institucije koje jedna uz drugu moraju stajati kako bi drzava mogla da se razvija i napreduje a opet uz sav napredak sacuva tradiciju i nacionalne vrednosti, veru i pismo. Republika Srpska i Srbija su dve drzave jedan narod i ta veza takodje kroz vekove se neguje.

Milica

pre 1 godinu

Samo uz jaku veru i jaku ekonomiju možemo ojačati srpski narod

Ana

pre 1 godinu

Kao pravoslavci veoma je bitno da je SPC uz nas, zajedno resavamo svaki problem.

Gaja

pre 1 godinu

Boreci se za KiM, mi se borimo da sacuvamo nasu proslost i nasu buducnost. Uprkos pritiscima, ubedjen sam da Predsednik nikada nece odustati od borbe za KiM

Danijela

pre 1 godinu

Vučiću je veoma važno mišljenje patrijarha jer imaju isti cilj, zaštitu srpskog naroda.

Sara

pre 1 godinu

Predsednik se uvek zalaže da crkva bude upoznata sa svim dešavanjima koja nas očekuje!

Maja

pre 1 godinu

Ako postoji dogovor između crkve i države, to garantuje bolju budućnost svih građana jer samo slogs i zajednistvo može pomoći da preživimo teška vremena!

Jovanikus

pre 1 godinu

Vremena su teška, situacija na međunarodnom nivou komplikovana, a kada je sve naizgled beznadežno, reči ohrabrenja i mudrosti, nadu i veru nalazimo u crkvi!

Era

pre 1 godinu

Svaki dogovor daje i neki zakljucak. KiM pitanje se mora resiti.

Nada

pre 1 godinu

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas sa patrijarhom srpskim Porfirijem i članom Predsedništva BiH Miloradom Dodikom. Gde im je izneo trenutnu sitaciju Srbije, na KiM.

Nena

pre 1 godinu

Zaista je lepo to što predsednik Vučić spaja crkvu i državu i sve to poštuje i održava dobre odnose ,to može biti samo dobro za državu!Svaka cast na odgovornosti!

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Bila jednom jedna liga. Kakva liga? Strašna liga!
Fudbal

Bila jednom jedna liga. Kakva liga? Strašna liga!

Sezona u evropskim klupskim takmičenjima ulazi u samu završnicu. Odigrani su svi revanš mečevi četvrtfinala u Ligi šampiona, Ligi Evrope i Ligi konferencija i poznati su svi polufinalni parovi. Ono što odmah privlači pažnju jeste da engleska Premijer liga u završnici kontinentalnih takmičenja ima samo jednog predstavnika! Iako važi za ligu u kojoj se igra najbolji fudbal, Englezi su ove sezone doživeli debakl! Postavlja se pitanje, da li je to samo izolovan incident ili nagoveštaj da u evropskom klupskom fudbalu duvaju neki novi vetrovi?

19.04.2024

13:44

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija