• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

21.07.2022

08:50

SNS SAMO SA STRANKAMA KOJIMA JE SRBIJA NAJVAŽNIJA! Zadatak nove Vlade je ekonomska, energetska i vojna sigurnost!

Politika

SNS SAMO SA STRANKAMA KOJIMA JE SRBIJA NAJVAŽNIJA! Zadatak nove Vlade je ekonomska, energetska i vojna sigurnost!

Podeli vest

Crvena linija za saradnju SNS sa drugim strankama je interes Srbije rekao je član Predsedništva SNS Goran Vesić

"Stranke kojima Srbija nije na prvom mestu, odnosno koje misle da treba da budemo ruska gubernija, ili američka savezna država, ili turski pašaluk nisu naši partneri", rekao je Vesić i dodao da "Vučić vodi uvek i samo srpsku politiku".

Vesić je potvrdio da je na konsultacijama koalicije okupljene oko SNS sa predsednikom Republike saopšteno “da imamo parlamentarnu većinu koju čini od 130 do 160 poslanika”. 

"To znači da će u Vladi osim naše koalicije i Saveza vojvodjanskih Mađara biti i drugih stranaka. Kojih, odlučiće Predsedništvo naše stranke, na predlog mandatara i predsednika Vučića. Mi smo državotvorna stranka koja menja Srbiju i sprovodi političke i ekonomske reforme i pozivali smo u vlade druge stranke i kada nam njihovi mandati nisu trebali za većinu. Možemo i sa opozicijom da sarađujemo po pitanjima koja su strateški važna za našu zemlju", rekao je Vesić za današnji Srpski telegraf.

Zadatak nove vlade ekonomska, energetska i vojna sigurnost

"Kada pričamo o ekonomiji zadatak nove vlade je da se očuva životni standard stanovnika u situaciju kada imamo uvezenu inflaciju, na koju ne možemo da utičemo. Zato je posebno važna najava predsednika Vućića o porastu penzija za 19,2 odsto, kao i minimalnog ličnog dohodka za 14 odsto. To podrazumeva i obezbeđivanje osnovnih životnih namirnica za stanovništvo. Sećate se kako su se u regionu smejali kada je Vučić prošle jeseni govorio da Srbija kupuje pasulj i grašak i pravi zalihe. Zato sada hrane imamo, oni koji su se smejali sada je traže od nas", rekao je Vesić.

On je posebno potencirao “energetsku sigurnost” i istakao da ona “znači da ćemo imati dovoljno gasa i drugih energenata za zimu”. 

"Politička stabilnost znači da formiramo stabilnu vladu koja može da donosi važne i teške odluke kakve se očekuju u ovim vremena u interesu Srbije. Vojna sigurnost znači da  Srbija ne uđe u rat. To znači da se ne svrstamo ni na jednu stranu, jer rat u Ukrajini nije naš rat. Mi smo prvog dana krize zauzeli čistu poziciju zasnovanu na međunarodnom pravu. Rekli smo da poštujemo teritorijalni integritet Ukrajine, kao što tražimo da se poštuje naš teritorijalni integritet", rekao je Vesić.

Foto: Beoinfo

Goran Vesić

Transport u Srbiji zapošljava 122 hiljade ljudi

"Transport nije samo izgradnja puteva već je to privredna grana koja u Srbiji učestvuje sa 3,7 odsto u BDP, a zapošljava 122.000 ljudi, što je 5,6 zaposlenih u Srbiji", rekao je Goran Vesić.

“U EU u ovom sektoru, koji učestvuje sa pet odsto u BDP, radi deset miliona ljudi” rekao je Vesić i dodao da “ukoliko želimo da postignemo ciljeve održivog razvoja u transportu, Srbija će morati da se pozabavi planiranjem i projektovanjem izabalansiranih transportnih sistema”. 

"To znači da treba ulažemo u tehnologije realizacije mobilnosti, a to je izgradnja puteva, aerodroma", poručio je Vesić. On je rekao da Srbija treba da obezbedi uslove “da se investira u mobilnost kao i da se omogući pojačana uloga sistema javnog transporta kao kljućnog servisa i okosnicu mobilnosti”. 

"Zato smo počeli da gradimo metro u Beogradu, zato se rekonstruišu pruge i uvode brzi vozovi, a gradiće se i beogradski železnički čvor koji je uslov za beogradsku prigradsku železnicu. Biće veoma teško u uslovima kada je državi potreban novac za energente i hranu nastaviti ovaj tempo izgradnje puteva, ali to je dodatni izazov za Vladu. Svi auto-putevi i brze saobraćajnice, njih deset, na oko 584 km, danas se grade i Vlada nije odustala ni od jednog od tih projekata. Izgradnja puteva znači da se zemlja razvija ravnomerno, da otvaramo nove lokacije za investicije i da će u mnogim delovima zemlje ljudi ostati da žive", rekao je Vesić


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Maki

pre 1 godinu

Srbija je samostalna drzava, nezavisna.Mozemo imati saveznike, prijatelje, ali da ne gubimo nezavisnost

Dragica

pre 1 godinu

S obzirom kakva je situacija, ceka nas teska zima i bitno je osigurati stabilnost

Dragica

pre 1 godinu

Sto se tice rata u Ukrajini,zauzeli smo najcistiji stav.Nismo podrzali rat, osudili smo ga,ali nismo ni okrenuli ledja nekome ko je uz nas bio u najtezim trenucima , a to je Rusija

Predrag

pre 1 godinu

Interes Srbije i njenih gradjana je najvazniji.

Predrag

pre 1 godinu

Pred Srbijom su veliki izazovi i zato je potrebna stabilna vlada usmerena na nase drzavne interese.

Bobana

pre 1 godinu

Građani Srbije su nakon izbora potpuno svesni da pred Srbijom su veliki izazovi i zato je potrebna stabilna vlada usmerena na naše drzavne interese.

Veljko

pre 1 godinu

Ovaj naslov je sustina svega! I neka ovi iz opozicije to ozbiljno shvate: u vladi nema mesta marionetima i oportunistima! Kratko i jasno...

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija