• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

03.08.2022

14:23

Ministar Stefanović nagradio mlade iz vojnih škola za ostvarene rezultate

www.mod.gov.rs

Politika

Ministar Stefanović nagradio mlade iz vojnih škola za ostvarene rezultate

Podeli vest

Ministar odbrane Nebojša Stefanović razgovarao je danas sa kadetom Vojne akademije Stefanom Jančićem i učenicima Srednje stručne vojne škole Lukom Miloševićem i Jovanom Stanković, koji su u prethodne dve nedelje ostvarili zapažene rezultate na međunarodnim i nacionalnim takmičenjima

 

- Stefan, Luka i Jovana su najbolji primer da rezultat nikad ne izostane, kada se boriš! Njihovi su u poslednje dve nedelje - prvo mesto na evropskom takmičenju tehničko-tehnoloških nauka „Sloshing Rocket Workshop“ za projekat raketa „Aurora 3“ u Španiji, u konkurenciji 42 tima iz celog sveta, ali i tri medalje i titula ekipnog šampiona na Prvenstvu Srbije za juniore i juniorke malokalibarskim oružjem. Nagradio sam ove sjajne mlade ljude u znak ohrabrenja i podrške - napisao je ministar Stefanović na svom Instagram profilu.

Uz čestitke na postignutim uspesima, ministar je ovom prilikom kadetu i učenicima uručio grb Ministarstva odbrane i nagradio ih boravkom u vojnom objektu za odmor i rekreaciju na Tari.

Troje mladih iz vojnih škola preneli su ministru utiske sa takmičenja na kojima su ostvarili uspehe, a razgovarali su sa njim i rektorom Univerziteta odbrane general-potpukovnikom dr Goranom Radovanovićem o svojim planovima za budućnost i takmičenjima koja ih očekuju. Jančić je, između ostalog, upoznao ministra i sa projektima bespilotnih letelica sa kojima će nastupiti na predstojećim takmičenjima, dok su mu mladi strelci izložili svoje planove u pogledu izbora smerova na Vojnoj akademiji.

Stefan Jančić, kadet četvrte godine Vojne akademije smera vojno inženjerstvo, osvojio je zajedno sa kolegama sa Mašinskog fakulteta prvo mesto za projekat rakete “Aurora 3” na nedavno završenom prestižnom evropskom takmičenju. Luka Milošević, učenik treće godine Srednje stručne vojne škole, osvojio je na nedavno održanom Prvenstvu Srbije čak tri medalje, od čega dve zlatne i jednu srebrnu, i tom prilikom postao i prvi šampion Srbije u disciplini standardni pištolj, koja se prvi put našla u programu takmičenja. Na istom takmičenju, učenica prve godine Srednje stručne vojne škole Jovana Stanković, u disciplini sport pištolj za juniorke na daljini 25 metara, bila je u timu koji je izborio zvanje ekipnog šampiona Srbije.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Ministar Stefanovic: Srbija svim snagama danas čuva mir
Politika

Ministar Stefanovic: Srbija svim snagama danas čuva mir

Potpredsednik vlade i ministar odbrane Nebojša Stefanović prisustvovao je obeležavanju Dana avijacije na vojnom aerodromu "Pukovnik-pilot Milenko Pavlović” u Batajnici, i tom prilikom poručio da Srbija svim snagama čuva mir, jer zna dobro šta je cena ratova i sukoba.

02.08.2022

16:14

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17