Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

21.08.2022

11:14 >> 12:40

ZAVRŠEN SASTANAK Aleksandra Vučića sa Srbima sa Kosova i Metohije - SLEDI OBRAĆANJE PREDSEDNIKA SRBIJE!

Informer

Politika

ZAVRŠEN SASTANAK Aleksandra Vučića sa Srbima sa Kosova i Metohije - SLEDI OBRAĆANJE PREDSEDNIKA SRBIJE!

Podeli vest

Sastanak predsednika Aleksandra Vučića sa predstavnicima Srba sa Kosova i Metohije završen je nakon razgovora koji je trajao oko sat vremena. Očekuje se obraćanje predsednika Vučića građanima

Predsednik Vučić preneo je Srbima sa KiM tok i rezultate poslednje runde dijaloga na najvišem nivou održane u četvrtak u Briselu.

Sastanku u Palati Srbija prisustvovali su premijerka Ana Brnabić, ministar finansija Siniša Mali, direktor Kancelarije za KiM Petar Petković, predsednik Srpske liste Goran Rakić, potpredsednici Srpske liste Igor Simić, Dalibor Jevtić, Milan Radoičić gradonačelnici sa severa KiM, predstavnici institucija...

Nakon razgovora sa Srbima sa KiM, predsednik Vučić će se obratiti javnosti, što će biti njegovo prvo obraćanje nakon poslednje runde dijaloga Beograda i Prištine, koja nije donela rezultat.

Podsetimo, predsednik Vučić poručio je u četvrak iz Brisela, gde je učestvovao u razgovorima Beograda i Prištine, da je to bio težak dan za Srbiju i naglasio da će nastaviti da se bori za mir i stabilnost.

Težak dan je za nama, bio je težak dan za sve građane i celu zemlju. Ne mogu da kažem da je uspešno završen, ali se uzdržavam od drugih komentara jer se nadam da je moguće da nekim čudom da postignemo kompromisno rešenje. Zato ću nastaviti da se borim za mir i stabilnost – saopštio je Vučić u video-obraćanju na Instagram nalogu "budućnostsrbijeav".

Foto: Informer

Sastanak predsednika Vučića sa Srbima sa KiM

Kako je ranije, posle razgovora srpske delegacija u Briselu u okviru dijaloga sa Prištinom, najavio direktor Kancelarije za KiM Petar Petković, današnje obraćanje Vučiha biće “jedno od najznačajnijih predsednikovih obraćanja javnosti”.

Mislili smo da je moguće postići kompromis. Niko se neće danas obraćati iz naše delegacije – rekao je Petković novinarima, posle sastanka u okviru dijaloga sa Prištinom na najvišem nivou, prvog posle više od godinu dana, kojem su posredovali zvaničnici EU Žozep Borelj i Miroslav Lajčak.

 

 

On je istakao da se delegacija Beograda borila za mir, stabilnost i kompromisna rešenja.

Dodao je da je Srbija u Briselu imala dva predloga vezano za lične karte i registarske tablice i precizirao da su oba prihvaćena i potpisana 2011. godine.

Kruti je sve odbio, rekao je Petković i naveo da Kurti u Brisel nije došao da razgovara, već iz nekih drugih razloga.

Dodao je da će predsednik govoriti upravo o tome – ponašanju Kurtija u Briselu, kao i o aktuelnoj situaciji, dijalogu, predlozima.

Kurti, za koga su i predstavnici međunarodne zajednice ocenili da je odbio svaki kompromis, a i predlog, bilo da dolazi iz EU, SAD ili Srbije, u Briselu se posle razgovora u petak nije obratio javnosti.

Foto: Informer

Šef diplomatije EU Borelj izjavio je nakon sastanaka da delegacije nisu postigle dogovor, ali da je dogovoren nastavak razgovora narednih dana.

Ocenio je da do 1. septembra, do kada je odložena odluka Prištine o preregistraciji vozila i ličnim dokumentima, ima vremena i da se neće odustati od traženja resenja.

Predsdnik Srbije u Briselu, dan uoči dijaloga sa Prištinom, sastao se sa generalnim sekretarom NATO Jensom Stoltenbergom i sa zamenikom pomoćnika državnog sekretara SAD Gabrijelom Eskobarom, koji je, kako je Tanjugu rečeno u Stejt departmentu, došao u Brisel da podrži dijalog na visokom nivou koji vodi EU.

Ambasador SAD u Srbiji Kristofer Hil ocenio je da je veoma očigledno da je srpska strana došla na razgovor u pravom duhu, da je očigledno da su dosta radili na tom pitanju i da su bili spremni da razgovaraju, pregovaraju i pronađu put napred.

Sastanak u Briselu odžan je u vreme pojačanih tenzija na Kosovu i nakon što su Srbi na severu 31. jula blokirali puteve prema prelazima Jarinje i Brnjak, uoči stupanja na snagu odluka vlade u Prištini o izdavanju ulazno-izlaznih dokumenata za državljane Srbije koji ulaze na KiM i o promeni srpskih registarskih oznaka, a čiju je primenu Priština tek nakon diplomatske intervencije SAD odložila za 1. septembar.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Ana

pre 1 godinu

Predsednik i predstavnici Srba sa KiM imaju veoma važan sastamak od kog zavisi opstanak Srba na KiM. Podrška.

Olja

pre 1 godinu

Predsednik će preneti sve sa sastanaka u Briselu dok će zajedički morati da donesu važnu odluku šta dalje. Srbija je uz vas.

Zarko

pre 1 godinu

Vucic nikada nije nista krio od gradjana kao ni od Srba sa KIM

Oki

pre 1 godinu

Velika podrška predsedniku i predstavnicima Srba sa KiM. Pred njima je veoma teška odluka.

Radojicic

pre 1 godinu

Srbi na severu Kosova i Metohije nista nisu dobili, ni zajednicu srpskih opština, nista a poštovali sve dok im se i dalje oduzima sve od strane Albanaca.

Bilja

pre 1 godinu

Necemo dati progon svog naroda. Nema bezanja niti povlacenja.

Čalija

pre 1 godinu

Narod mora biti spreman na sve mora se i dalje boriti jer odluka Kurtija je da samo zeli nezavisnost i nista drugo.

Radulović

pre 1 godinu

Sastank u Briselu se završio loše, to kažu svi i Lajčak, Borelji i Stoltenberg. kurti se ponasao neracionalno nije razgovarao već je tražio samo jedno spreman da izazove nemire da bi to i dobio.

BeastMaster

pre 1 godinu

A nema jaja da ode na srpsku teritoriju Kosovo??? Sramota!

Danka

pre 1 godinu

Ni malo naivna situacija, gde nam prete napadi u upadi na severu Kosova i Metohije i ugrožavanje bezbednosti. Moramo biti razumni i pistiti KFOR da reaguje i smiri alabnce.

Anja

pre 1 godinu

Politika Aleksandra Vučića je jaka i stabilna, propagira mir i stabilnost. Nije lako sarađivati sa Kurtijem, ali gospodin Aleksandar Vučić je jaka i stabilna ličnost, sposobna na se na pametan način izbori sa svima.

Vesko

pre 1 godinu

Kakva gomila izdajnika na jednom mestu... Dobro je sačuvati ovu fotku, da znamo kome sve da se sudi za izdaju jednog dana. Tik-tak-tik-tak...

Danka

pre 1 godinu

Vrlo, vrlo je vazno da predstavnici Srba sa Kosova i Metohije budu obavesteni i da pružaju podršku Vučiću u daljoj borbi da se ovih par dana uradi sve za mir na Kosovu i Metohiji.

Teodor

pre 1 godinu

Ovaj sastav za stolom nikada neće prestati da traži rešenje za KIM. Uvek smo spremni za dijalog, nažalost sa druge strane su ljudi bez sluha za realnost. Imaju podršku zapada, zato se ovako ponašaju. Ali, stvari mogu da se promene, niko ne želi sukobe u regionu.

Mate

pre 1 godinu

Samo da se nađe rešenje i da Srbi ne žive u strahu.

Dejana

pre 1 godinu

Srbi sa KiM znaju da na Vucica mogu da racunaju, da se oslone

Dejan

pre 1 godinu

Ocuvanje mira i stabilnosti jeste glavni cilj za koji se Srbija i zalaze

Dejana

pre 1 godinu

Srbija je i zemlja koja je spremna da brani sebe u slucaju da neko mir i stabilnost ugrozi

Uros

pre 1 godinu

Vucic je odvazan kada je u pitanju borba za srpski narod

Dejana

pre 1 godinu

Imamo predsednika koji se iskreno, posveceno i odlucno bori za srpske interese

Dana

pre 1 godinu

Ozbiljan gest predsednika Vucica sto nakon sastanka se licno sastao sa predstavnicima Srba sa Kosova jer time im daje podrsku, veru i snagu da budu svesni da uz njih stoje drzava, gradjani i njihov vrhovni komandant koji je nakon svakog sastnka tu da ih pogleda u oci, sto nikada niko nije mogao.

Mila

pre 1 godinu

Podrška je ono što je u ovom trenutku najpotrebnije našim ljudima na KiM kao i predsedniku da istraje u nameri da se mir i stabilnost zadrže.

Bajram

pre 1 godinu

Najvažnije od svega je da Kurti ne izazove novi rat, jer Srbija želi mir, a toga su svesni NATO i zapadne sile.

Rade

pre 1 godinu

U sali je sigurno sve prepuno emocija, o važnom, sudbonosnom pitanju je reč. Predsednik Srbije ima nameru da potpunu istinu kaže Srbima sa KIM. Nije to lak, ali to je jedino ispravno. Istinom, velikim trudom, nalazićemo rešenja.

Julija

pre 1 godinu

Ovaj sastanak je od izuzetne važnosti za celu Srbiju. Čekamo sa nestrpljenjem obraćanje predsednika.

Veljko

pre 1 godinu

Sada je najvažnije da Vučić i predstavnici Srba sa KiM ostanu pribrani i dosledni svoje politike. Ne smemo popustiti pod pritiscima Kurtija ali isto tako ne smemo doneti ishitrenu odluku koja nas može odvesti u rat.

Ana

pre 1 godinu

Podrska Predsedniku ! Stanovnistvo Srbije podrzace svaku odluku koju donese !

Nikola

pre 1 godinu

Srbi sa KiM ce prvo biti obavesteni o svemu sto se desavalo u Briselu i o onome sto ih ocekuje u narednom periodu!

Urke

pre 1 godinu

Veoma postujem to sto Vucic uvek govori narodu istinu pa makar ona bila i ne toliko povoljna po njih.

Lena

pre 1 godinu

Nadam se da će doneti odluke koje će sačuvati naš mir i omogućiti bezbedan život Srba na KiM.

Aleksandar

pre 1 godinu

Teski dani za nama,ali ocekujemo kompromis. Ocekujemo I predsednikove obracanje sa jedinom istinom.

Željko

pre 1 godinu

Nadam se da je kompromis još uvek moguće postići, ali to što Kurti nagomilava jedinice na severu KiM, govori da on nije za nalaženje komprmisnog rešenja.

N n

pre 1 godinu

Predsednik čini sve da zaštiti naš narod na Kosmetu.

caca

pre 1 godinu

Sastanak od velike važnosti za Srbe sa KiM,a mi se uzdamo u odgovornu politiku našeg predsednika,koji će dati sve od sebe da zaštiti interese svakog Srbina!

Filip

pre 1 godinu

Jako je vazno da je narod sa KiM obavesten o svemu sto se desavalo u Briselu.

Zarep

pre 1 godinu

Danasnji sastanak Vucica sa predstavnicima Srba sa severa KIM je vazan

Ivana 92

pre 1 godinu

Podrška od Srbije predsedniku mnogo znači.. jer u ovim trenucima vidi da ga narod poštuje i ceni što je apsolutno njegova zasluga.

Branka

pre 1 godinu

Kako god bude bilo,moramo reci da se predsednik zaista borio svim silama I na tome mu treba cestitati.

Stevan

pre 1 godinu

Vucic je covek koji ne gura probleme pod tepih vec se trudi da ih resi kako bi zastitio interese srpskog naroda na KiM.

Zoran

pre 1 godinu

Srbija je za kompromis, za mir i stabilnost, za razvoj i napredak, ali neće dozvoliti Kurtijevim falangama da ugrožavaju sigurnost i bezbednost srpskog stanovništva na Kosovu i Metohiji.

Mimi

pre 1 godinu

Podrška za predsednika da istraje u borbi i ne posustane. Podrška za Srbe na KiM da istraju. Srbija će svakako zaštiti svoj narod. Nema predaje.

Vladica

pre 1 godinu

Cekamo da cujemo ishode iz Brisela I da bodrimo naseg predsednika.

duki

pre 1 godinu

Vazan sastanak i ozbiljne teme koje ticu ne samo nasih ljudi na KiM vec i citave Srbije!!!!

Ina

pre 1 godinu

Na ovom sastanku se ništa neće promeniti...niti će se neko razočarati niti će neko obećavati nemoguće. Dobro je oči u oči izneti situaciju,kakva da je.

Zare

pre 1 godinu

Predsednik zeli da upozna Srbe sa severaKOM o tome kako se zavrsio dojalog sa Kurtijem

Nada

pre 1 godinu

Ovaj sastanak je od velike vaznosti za dalji razvoj situacije na KiM jer je srpski narod dobio sve informacije i uputsva kako dalje da postupa.

Sara

pre 1 godinu

Nadam se zaista da će se postići neko kompromisno rešenje

Saša

pre 1 godinu

Verujem da je na sastanku sa kosmetskim Srbima predsednik dogovorio bitne korake za opstanak srpskog naroda na KiM.

Svetlana

pre 1 godinu

Ne sumnjam da je Vucic skrenuo paznju srpskom narodu na sve moguce zamke koje pripremaju Albanci i pozvao nas narod da ne naseda na eventualne provokacije kojih ce sigurno biti.

Bananarma

pre 1 godinu

Predsednik je ljudima rekao istinu, i svi znamo da će zaštititi naš narod

lela

pre 1 godinu

Itekako je ovo veoma tezak period pred nama ali verujemo u upornost predsednika i njegove napore

Daca

pre 1 godinu

Delegacija Beograda se u Briselu borila za mir, stabilnost i kompromisna rešenja, ali Kurti nije pristao na bilo kakav kompromis

Milan

pre 1 godinu

Nad kosmetskim Srbima se nadvila velika opasnost jer krvolok Kurti neće prezati od toga da izazove sukobe i pokuša novi pogrom nad srpskim narodom. Međutim, vara se ako misli da će Vučić dozvoliti da se išta loše desi Srbima sa KiM.

sasa

pre 1 godinu

Srbija ce uvek biti oslonac i uvek ce biti podrska Srbima na KiM

Saša

pre 1 godinu

Ne znamo još kakav je dogovor postignut na sastanku predsednika Vučića i kosmetskih Srba, ali znam samo jedno: predaja nije opcija!!!

Anastasija

pre 1 godinu

Iskreno se nadam povoljnim vestima. Srbija će uraditi sve da zaštiti Srbe na KiM.

Nena

pre 1 godinu

Predsednik Vučić čini sve da nastavi dijalog posto rezultata slabo da ima obzirom da Kurti odbija svaki dogovor i predlog.

Saki

pre 1 godinu

Iscekivanja su velika da cujemo sta je sve bilo u Briselu.

Borko

pre 1 godinu

Situacija je jako teška. Priština se ponaša agresivno, dok Srbija se bori da sačuva mir.

sasa

pre 1 godinu

Bio je ovo vazan sastanak Vucica sa Srbima sa KiM i Srbija ce nastojati da po svaku cenu sacuva pre svega mir i stabilnost u pokrajni

Gogi

pre 1 godinu

Istina je gorka, a to je da Šiptari i njihovi Zapadni nalogodavci žele nasilje

Milisav

pre 1 godinu

Verujem da do kompromisa mora doći kako bi se očuvala stabilnost u regionu.

Dragan

pre 1 godinu

Sastanak predsednika Aleksandra Vučića sa predstavnicima Srba sa Kosova i Metohije završen je nakon razgovora koji je trajao oko sat vremena. Očekujemo obraćanje predsednika Vučića građanima..

Anastasija

pre 1 godinu

Očigledno je da Priština ne želi dijalog nego spovođenje samovoljnih odluka. Srbija to neće dozvoliti.

Popov

pre 1 godinu

Vucic ne zeli nista da sakrije od gradjana u vezi sa dijalogom i Briselu po pitanju KIM

stefan

pre 1 godinu

Sloga i jedinstvo su garant opstanka srpskog naroda na KiM

Sima

pre 1 godinu

Srbija stoji čvrsto uz svoj narod koji je izložen teroru od strane Kurtija na KiM.

mika

pre 1 godinu

Svu podrsku dajemo predsedniku Vucicu jer smo svesni da itekako velike napore daje da se mir i stabilnost sacuvaju

Patak

pre 1 godinu

Nije ohrabrujuca situacija,sve ovo sto radi Kurti na KiM,ali Srbija nikada nece ostaviti an cedilu srpski narod u pokrajni

Lakic

pre 1 godinu

Nema i neće biti mira jer Albanci žele rat i haos, svi to vidimo i znamo

Jelena

pre 1 godinu

Verujem da je Vučić uspeo da smiri situaciju. Teško je našem narodu na KiM, nadam se da neće biti sukoba.

žaklina

pre 1 godinu

Predsednik Vučić preneo je Srbima sa KiM tok i rezultate poslednje runde dijaloga na najvišem nivou održane u četvrtak u Briselu

Andrijana

pre 1 godinu

Kurti je u Brisel otišao sa jednom jedinom namerom, a to je da natera Beograd da prizna jednostrano proglašenje nezavisnosti lažne države Kosovo, što naravno Beograd nikada neće učiniti.

Nena

pre 1 godinu

Kurti je konfliktna ličnost koja je namerno postala tamo ,u Brisel ,da bi provocirao i dobio sta Albanci žele.

Pavlvoic

pre 1 godinu

Ovaj sastanak Srba sa KIM sa Vucicem,puno ce im znaciti i vetar u ledja da istraju,da se bore i uvek ce imati podrsku maticne drzave Srbije

Dijana

pre 1 godinu

Pred predsednikom Aleksandrom Vučićem je veoma težak period i odluke koje mora da donese. Ali narod Srbije mu veruje i nada da će učiniti ono što je najbolje za državu.

Nena

pre 1 godinu

Vučić nista ne krije od gradjana Srbije,sve prenosi tačno onako kako jeste.

slađa

pre 1 godinu

Očekujemo povoljne vesti koje donosi Vučić iz Brisela i da će kompromis sa Prištinom biti moguć.

aksa

pre 1 godinu

sada je velika trka sa vremenom jer smo sveni da Kurti itekako je spreman da istraje u svome

petar

pre 1 godinu

Koliko je ozbiljna situacija govori i ko je prisustvovao na sastanku u Palati Srbija a to su premijerka Ana Brnabić, ministar finansija Siniša Mali, direktor Kancelarije za KiM Petar Petković, predsednik Srpske liste Goran Rakić, potpredsednici Srpske liste Igor Simić, Dalibor Jevtić, Milan Radoičić gradonačelnici sa severa KiM, predstavnici institucija.

Branka

pre 1 godinu

Predsednice svi smo uz Vas kao sto ste Vi uz narod na Kosovu,a hrabro je sto nista ne krijete !

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

SAZNAJEMO! Uhapšen Sergej Trifunović
Hronika

SAZNAJEMO! Uhapšen Sergej Trifunović

Inspektori Četvrtog odeljenja beogradske policije priveli su večeras glumca i političkog aktivistu Sergeja Trifunovića i to nakon što su kod njega našli nekoliko grama opojne droge, nezvanično saznaje Informer!

18.04.2024

21:36

Sport

Na današnji dan: Rođen jedan od najboljih fudbalera svih vremena!
Fudbal

Na današnji dan: Rođen jedan od najboljih fudbalera svih vremena!

19. APRILA 1972. godine rođen je legendarni brazilski fudbaler Rivaldo. Afirmisao se u Palmeirasu, pa igrao za Deportivo La Korunju, Barselonu, Milan, Kruzeiro, Olimpijakos, AEK... Sa Brazilom je bio prvak sveta 2002, sa Milanom prvak Evrope 2003, a Zlatnu loptu je dobio 1999. godine.

19.04.2024

06:00

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija