• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

22.08.2022

14:56

VUČIĆ DIRNUO U OSINJE GNEZDO Ustaše žele njegovu glavu!

printscreen

Politika

VUČIĆ DIRNUO U OSINJE GNEZDO Ustaše žele njegovu glavu!

Podeli vest

Hrvatski suverenisti očekuju od državnog pravobranilaštva da podigne optužnice protiv sadašnjeg predsednika Srbije Aleksandra Vučića i bivšeg predsednika Tomislava Nikolića zbog podsticanja na terorizam na tlu Hrvatske

 

"Hrvatski suverenisti od vlade RH traže jasan i odlučan odgovor na najave iz Srbije o podizanju novih optužnica protiv hrvatskih branitelja i generala iz Domovinskog rata. Cilj ovih optužnica je prvenstveno još jedan jalovi pokušaj službenog Beograda izjednačavanja žrtve i agresora", navode u saopštrenju. 

"Bombardovanjem lažnim optužnicama Beograd želi deo krivice prebaciti na žrtve".

Ističu i kako uprkos presudama međunarodnih sudova koje jasno pokazuju - kako brojem osuđenih, tako i dosuđenim zatvorskim kaznama, da je upravo Srbija glavni krivac za rat na prostoru bivše države, a ondašnji srpski dužnosnici glavni odgovorni za ratne zločine, službeni Beograd bombardovanjem lažnim optužnicama protiv hrvatskih branitelja želi stvoriti suprotan dojam i deo krivice prebaciti na žrtve.

Upozoravaju i da izostanak jasnog i odlučnog odgovora može imati dalekosežne posledice na sigurnost RH i odnose u susedstvu. 

Hrvatski suverenisti pitaju se zašto se nikada DORH nije detaljnije pozabavio ulogom i delovanjem bivših i sadašnjih srpskih funkcionera na okupiranim područjima Hrvatske tokom Domovinskog rata, te nikad nije podiglo optužnicu protiv sadašnjeg predsednika Srbije Aleksandra Vučića i bivšeg predsednika Tomislava Nikolića za podsticanje na terorizam na tlu Republike Hrvatske, o čemu jasno svedoče brojni audiovizualni zapisi - prenose hrvatski mediji jednu te istu rečenicu marginalne politicke grupacije i to sto put ponovljenu u jednom ćlanku, ne bi li delovala istinska.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Anja

pre 1 godinu

Hrvati su se izgleda malo zaigrali, pa vise ne znaju ni sta pricaju

Glasinac

pre 1 godinu

Anja: Nije ovo prvi put da se oni ponašaju nastrojeno neprijateljski prema Srbiji i njenim građanima.

Saška

pre 1 godinu

Ne mogu nam.Hrvati ništa jači smo.od sudbine, mogu samo da naa mrze u guše se u toj mržnji

Milja R

pre 1 godinu

Saška: Naravno da nam ne mogu ništa. To što Srbija traži da oni koji su počinili zločine odgovaraju zašto bi to njima smetalo.

Biljana

pre 1 godinu

Ma ovi Hrvati kao da prizeljkiju nemire.Uzas.

Branko N

pre 1 godinu

Biljana: Moraju da imaju na umu da Srbija nija ona iz devedesetih prošlog veka. Sada je situacija sasvim drugačija.

Marija

pre 1 godinu

Hrvatska ne prasta Srbiji uspeh i napredak i ne bira nacine da to pokaze.

Jelka

pre 1 godinu

Hrvatska je ta koja siri govor mrznje i podstice netrpeljivost i nasilje, dok se Srbija zalaze za ocuvanje mira i stabilnosti u citavom regionu.

Tara

pre 1 godinu

Jasno je da Srbija nije pobila decu na petrovackoj cesti. Mora zlocinci da odgovaraju za oduzete nevine zivote

Aleksandra

pre 1 godinu

Umesto što stalno negiraju zločin koje su počinili nad nedužnim srpskim civilima na Petrovačkoj cesti neka hrvatski političari priznaju već jednom istinu i prestanu da brane ubice nevine dece koje su pobili bombama iz aviona.

Jelena

pre 1 godinu

Hrvatska histerija protiv Vučića i Srbije nema kraja.

Sekula

pre 1 godinu

Kompleksi od jake Srbije koja im ne ćuti i ne zaboravlja zločine nad Srbijam drmaju Hrvate vrlo jako.

Miki

pre 1 godinu

Prosto mrze Srbiju jer smo uvek veči i uspešniji bez obzira šta se desavalo u svetu.

Dana

pre 1 godinu

Hrvati su izgubili kompas potpuno a Vucic ih mnogo boli sto Srbiju vodi putem napredka u buducnost a njima ne dozvoljava da proslost i zlocine koje su cinili zataskavaju

Deda

pre 1 godinu

Hrvate muči to što Vučić nije predsednik koji saginje glavu I oglušuje se o srpske žrtve nastale za vreme Oluje već naprotiv traži da se zločinci kazne.

Mimi

pre 1 godinu

Mogu da ripaju koliko god hoće, za zločine će morati da odgovaraju.

Ana

pre 1 godinu

Hrvatskoj je Srbija trn u oku po svakom pitanju, za sve im je samo Srbija kriva, nemaju mere u toj mržnji.

Ana

pre 1 godinu

Ne bi Hrvati bili mirni da ne prozivaju Srbiju svaki čas za poneko pitanje iz prošlosti. Pri tom, sebe predstavljaju kao bezgrešne.

Ana

pre 1 godinu

Bez sumnje je Vučić svojim stavom poremetio Hrvate koji sada od muke i zavisti ne znaju šta će, pa zahtevaju nemoguće stvari. Pitanja prošlosti su kompleksna i nikako jednostrana.

Ana

pre 1 godinu

Hrvatska je ljubomorna na uspeh Srbije po svim pitanjima, nije joj lako da prihvati da smo trenutno uspešniji i bolji. Uspeh se ne prašta.

Pavle

pre 1 godinu

Hrvatima je jedina tema Srbija i njen predsednik,jer tako sakrivaju koliko su se ekonomski sunovratili.

Jana

pre 1 godinu

Hrvatima bi bolje bilo da se okanu više Aleksandra Vučića i naše države..

Kosta

pre 1 godinu

Hrvati kao i uvek pucaju iz prazne puške,smeta vama napredak Srbije na čelu sa predsednikom Vučićem samo što to iskazujete kroz pakost i mržnju.

Princip

pre 1 godinu

Hrvatima smeta Vučić zato što iznosi istinite činjenice i što vas na svaku vašu provokaciju i podlost prema Srbiji zakopa diplomatski kako samo on ume.

Uroš

pre 1 godinu

Očajna je vlast u Hrvatskoj, nemaju čime pred birače. Napadaju sve što je srpsko, Vučića najviše. Uporno radi, na domaćem planu Srbija beleži samo uspehe, nema straha da tera pravdu do kraja. To ih najviše boli, otvara optužnice, prve, svima je jasno da su to samo početak.

Rade

pre 1 godinu

Hrvatima smeta što Srbija, zahvaljujući Vučiću, ima sve više hrabrosti da priča javnosti o hrvatskim zločinima, o kojima se do pre izvesnog vremena ćutalo.

Hana

pre 1 godinu

Ovo je Srbija trebalo davno da uradi,mnogo su se Hrvati osilili,sad ih hvata panika u osećaju se ne sigurno.Bravo za našu državu.

Goran

pre 1 godinu

Braćo Hrvati nije vam ovo vreme Tadića sada je na čelu Srbije Vučić i vaši zločini nad srpskim narodom se moraju sudski istražiti.

Danko

pre 1 godinu

Sigurno je da se Srbija snažno zauzela za sebe i svoju proslost, sigurno je da će isterati sva zlodela ustaša od drugog srpskog rata do sada na videlo i da će ih Hrvatska priznati. Otud napad na Vučića.

Luka

pre 1 godinu

Ustase su oduvek htele samo mrtve Srbe da vide, da obrisu sve srpsko iz istorije. Sada glume žrtve, a bili su ubice Srba od kojih su Srbi bezali i stradali u logorima.

Zoks

pre 1 godinu

Dok je Vučić predsednik Srbije, Hrvatski zločini nad Srbima u Oluji i Petrovačkoj cesti se neće zaboraviti i sudski će se goniti svaki zločinac.

Tijana

pre 1 godinu

I da podignu optužnice ne mogu nam nista, nema dokaza jer ne postoje, sve što navode je laž kako bi blokirali nas put ka EU. Mi smo i do sada živeli bez Eu mnogo bolje nego Hrvatska.

Dr

pre 1 godinu

Hrvatska ređa skandal za skandalom, losa politika, nepostojanje ljudskih prava je strasno za članicu EU.

Goran

pre 1 godinu

Vučić je svakodnevno u Hrvatskim medijima pod strahovitom medijskom hajkom što je dokaz da radi pravu stvar za Srbiju.Zločinci Hrvatske vojske u Oluji će biti sudski gonjeni a to Hrvate dovodi do ludila a i straha, jer su navikli od predhodnog predsednika Tadića samo klanjanje i izvinjavanje.

Andjela

pre 1 godinu

Hrvatima toliko tesko pada sto mi imamo casnog, vrednog i postenog predsednika pa ga stalno napadaju.

Andjela

pre 1 godinu

Ko o cemu Hrvati o postenju. Oni su toliko zla naneli Srbiji i srpskom narodu da ne postoji propisna kazna za to.

Jovan

pre 1 godinu

Hrvate boli istina, i sada na svaki način pokušavaju da napakoste našem predsedniku Vučiću.

Goran

pre 1 godinu

Ne zna se ko je luđi dal ovi Hrvati ili Albanci, i jedni i drugi nas non stop provociraju i ne žele saradnju sa nama.

Kosta

pre 1 godinu

Kako ih nije sramota ? Ustvari ,rec sramota oni garant u ''njihovom'' recniku nemaju.

Drina

pre 1 godinu

Ustaše nam nikada nisu želeli dobro pa ni sada.

Veljko M

pre 1 godinu

Vučić samo traži da se zločinci izvedu pred lice pravde i ništa više.

Lazar

pre 1 godinu

Hrvatska napadima na Vučića želi da prikrije istinu o svojim zločinima u "Oluji" i u Jasenovcu.

Lazar

pre 1 godinu

Hrvati su genocidan narod koji je više puta kroz istoriju ubijao nedužne Srbe, uključujući i žene i decu, a sve sa namerom da zatre srspko ime. Konačno Srbija ima snage da ne ćuti o hrvatskim zločinima.

Jelena

pre 1 godinu

Hrvatsko ludilo ne prestaje, za sve im je kriv predsednik Srbije. Stvarno prelaze sve granice normalnosti sa ovakvim zahtevima.

Mare

pre 1 godinu

I treba neko da odgovara za zločine na Petrovačkoj cesti. Ne mogu se Hrvatsi doveka praviti blesavi i prati ruke od svoga zločina, kriveći druge.

Davor

pre 1 godinu

Vidimo da bi Hrvati da podignu optuznicu protiv Vucica, takav cin ne doprinosi pomirenju naroda u regionu.

Dacha

pre 1 godinu

Bice da najmanja politicka partija Andore ima vise pristalica od ovih Hrvatskih suverenista.

Stanislava

pre 1 godinu

Po Hrvatskoj je Srbija kriva za rat na prostoru bivše države, a oni su planski sve sa tom istom međunarodnom zajednicom isplanirali, uradili i posle prebacili krivicu na nas, koji smo se samo branili. Odvratni su mi.

Dragana

pre 1 godinu

"Napad je najbolja odbrana"...tom se vode Hrvati u nadi da ce spasiti svoje sugradjane koji su pocinili ratne zlocine.

Lazar

pre 1 godinu

Stvarno čovek ne zna šta bi prokomentarisao na ovakve bolesne zahteve. Mržnja prema svemu srpskom, posebno prema Vučiću im je u porastu i to je tako očigledno.

Minja

pre 1 godinu

Za zločine neko mora i treba da odgovara, a to što se Hrvatska koprca ko riba na suvom, pa postavlja ovakve zahteve u svojim redovima, to je već njihov problem. Srbija im decu ne oprašta.

Gigac

pre 1 godinu

Ne bi me iznenadilo da je cak hrvatski drzavni vrh naredio hrvatskim suverenistima da oni namerno zatraze podizanje optuznice protiv predsednika Srbije, jednostavno, Hrvati ne mogu da smisle Vucica.

Dejan

pre 1 godinu

Brane se hrvati od istine besmislenim optužnicama.

strelac

pre 1 godinu

Cuj ovo, da optuze Vucica za terorizam, a nas predsednik prepoznat kao kljucna politicka figura kada je u pitanju regionalna stabilnost.

Sima

pre 1 godinu

Hrvatska je glavni krivac za rat na prostoru bivše države i to je činjenica.

Bojan

pre 1 godinu

Hrvati ne znaju šta više da izmisle u pokušaju da sakriju istinu.

aca

pre 1 godinu

Srbi nisu opterećeni Hrvatima, kao oni nama. Neka puknu od muke što smo u svemu bolji od njih!

Jana

pre 1 godinu

To sto Hrvatskoj smeta sto se zalazemo za to da odgovaraju oni koji su cinili zlocine nad Srbima, samo znaci da priznaju krivicu

aca

pre 1 godinu

Ako iko ikad bude odgovarao na sudu, to neće biti Vučić i Nikolić, već hrvatski zločinci koji su odgovorni za proterivanje i genocid nad srpskim narodom.

aca

pre 1 godinu

Prošla su vremena za šta su se sve optuživali Srbi, tako da samo Hrvati mogu da odgovaraju za sva zlodela učinjena srpskom narodu.

aca

pre 1 godinu

Ne kaže se za badava da je napad najbolja odbrana... pa tako napadom na predsednika Srbije, Hrvati pokušavaju da prikriju svoje zločine u njihovim logorima smrti kao što je Jasenovac i da prikriju etničko čišćenje kao što je Oluja.

aca

pre 1 godinu

Hrvati ne mogu da sakriju ljubomoru na sve veći uspeh Srbije i otuda potiče njihova najveća muka, jer smo bolji u svemu od njih.

mila

pre 1 godinu

Pa ako već slavite svoje zločine zašto odgovornost prebacujete na Vučića i Nikolića

Bojan

pre 1 godinu

Ustaše nikad ne odustaju od svoje ideologije o mržnji prema Srbima.

Saša

pre 1 godinu

Mali i bedni, isto kao i šiptari na Kosovu. Sve što imaju napravio im je zapad!

sledeća vest

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

FSS se hitno oglasio: Gudelj nije otpisan za EP!
Fudbal

FSS se hitno oglasio: Gudelj nije otpisan za EP!

Fudbalski savez Srbije objavio je na svom zvaničnom sajtu da je defanzivac Sevilje Nemanja Gudelj (32) juče imao operaciju kolena, koja je prošla dobro i da postoji mogućnost da ipak bude deo tima na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj!

25.04.2024

13:08

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija