• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

23.08.2022

17:18

LAJČAK STIŽE U SRBIJU! U Prištini sutra sa Kurtijem, Osmani, opozicijom i Srbima sa KiM, a u Beogradu...

Tanjug

Politika

LAJČAK STIŽE U SRBIJU! U Prištini sutra sa Kurtijem, Osmani, opozicijom i Srbima sa KiM, a u Beogradu...

Podeli vest

Specijalni predstavnik EU za dijalog Miodrag Lajčak sastaće se sutra u Prištini sa predsednicom i premijerom privremenih prištinskih institucija Vjosom Osmani i Aljbinom Kurtijem, liderima opozicionih stranaka i predstavnicima Srba na Kosovu i Metohiji

To je za prištinsku RTK potvrdila Paloma Hol Kabaljero, koja je u EU zadužena za medije i spoljnu politiku i bezbednost.

- Na sastanku o dijalogu na visokom nivou prošlog četvrtka, obe strane su se složile da nastave razgovore. U nastavku prošlonedeljnih sastanaka, visoki predstavnik Borelj zatražio je od specijalnog predstavnika EU Miroslava Lajčaka da ove nedelje, 24. i 25. avgusta, otputuje na Kosovo i Srbiju kako bi zajednički napredovali ka sporazumnom rešenju i izbegle nove tenzije na terenu. U misiji će mu se pridružiti specijalni predstavnik SAD za Zapadni Balkan i zamenik pomoćnika sekretara Gabrijel Eskobar - rekla je Kabaljero.

Ona je za RTK kazala da će se Lajčak tokom posete Srbiji sastati sa predsednikom Aleksandrom Vučićem i glavnim pregovaračem, direktorom Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petrom Petkovićem.
 



Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija